Fitnessiä joka tuutista. Jee!!

 Sunnuntaina autolastillinen fitness-hörhöjä starttasi kohti Helsinkiä 6.50. Auton tilakapasiteetti koki kyllä kovia, kun kaikki änkeytyivät päivän eväiden kanssa jousille. Koko matka puhuttiin yllättäen fitnessistä. Perillä seurasimme koko päivän fitnessiä. Paluumatkalla puhuimme fitnessistä. Ja kotiinpalatessa puhuin pelkästään fitnessistä. Mieli pyöritti pelkkiä fitness-juttuja ja katselin vielä fitness-kuvia ja näin fitness-unia. Nyt tuli fitnessiä joka tuutin täydeltä. Ja kyllä maistui. Tuleeko fitness jo korvista ulos? Ei tule. Into sen kun vain lisääntyi potenssiin 101,5! 

IMG_0742[1]

Body fitnessissä syksyllä kisaava tiimikaverini Piia oli urhea kuljettajamme. Itse toimitin kartturin virkaa. Se on aina yhtä jännittävää, kun joukko mualaisia lähtee stadiin. Siis miettikää nyt! Ihan hullunmyllyä koko liikenne. Linja-autoja, raitiovaunuja ja useampia kaistoja. Huhhuh. Miten siinä muka osaa ajaa! Meillä on täällä yksi tie, joka vie yhteen suuntaan. Ja toinen tie, joka vie toiseen suuntaan, Ja sekin on ihan tarpeeksi monimutkaista meille Jyväskylän jyväjemmareille. No. Pääsimme lopulta perille hyvissä ajoin. Toki muutaman U-käännöksen jälkeen. Niistä ei edes tullut kiljunnan säestämiä Ä(ÄÄÄÄÄKKKK)-käännöksiä, kun liikennettä ei siihen maailman aikaan ollut edes suuressa kapitaalissamme nimeksikään. Katsotaan, saanko enää tulevilla reissuilla toimia navigoijana. ”Nyt ajat vaan suoraan Hämeenkatua. Kai tää on Hämeenkatu. Eiku sori. Me ollaan väärällä kaistalla. Sun ois pitäny kääntyy oikeelle. No niin. Nyt ihan suoraan vaan. Eiku tosta pitikin kääntyä vasemmalle. Ja sit oikeelle sen jälkeen. Eiku siis suoraan…”

IMG_0735[1]

IMG_0738[1]

 Paljon oli väkeä Kulttuuritalolla. Tungoksessa tuli nähtyä muutamia tuttuja naamoja, muunmuassa Busy Being Bodylicious-kirjoittelija Jade-Yolandaa, jonka kanssa ehdin vaihtaa riuskan halauksen ja muutamat sanaset. Herttainen tyttö, pus!

Kiitos Plico.fi! Mahtuu evästä!
Kiitos Plico.fi! Mahtuu evästä!

Oli ihanaa seurata kilpailuja. Olen vain sellainen herkkä nynnerö, että meinasi aina tippa herahtaa linssiin palkintojenjaossa. Kun Minna Holappa voitti body fitness-sarjansa, en voinut muuta kuin pyyhkäistä pari kyyneltä  silmäkulmasta. Niin liikuttunut ja onnellinen oli voittajakin! Kaikille onnea huikeasta työstä. Sitä oli upea todistaa!

Bikini-kilpailu oli jälleen mielenkiintoinen. Lavalla oli hyvin erilaisia kilpailijoita. Aikamoinen kirjo. Ja kyllä alkoi lavalla säpinä, kun eleganttien body fitness-naisten jälkeen bikinipimut kipittivät lavalla pyllyt pitkällä. Oli muuten sähäkkää katseltavaa! Lajin suosio näkyi suurissa osanottajamäärissä ja muutamalla kisaajalla niin treenaaminen kuin dieettikin olivat jäänee puolitiehen. Heikoimman ja parhaimman kilpailijan välillä oli huikean iso ero, niin lihasmassan, poseerauksien kuin kropan kuivuudenkin suhteen. Lyhyessä sarjassa. Pisin sarja oli mielestäni heikkotasoisin ja tasaisin. Mutta itse pitkänä kilpailjana (175,8cm) tiedän, että pitkään varteen on hankala lihasmuotoa ja kurvia saada. Oli oikeastaan aika helpottavaa nähdä, että ei muillakaan pitkillä neitosilla kovin isoja etureisiä saati pohkeita ollut. Jes, en ole yksin tämän rimppakinttuisuuteni kanssa!

Keskipitkä sarja oli kova ja odotin vesi kielellä kisaajien astelua lavalle. Henriikka Klemetti, Sara Sievinen, Kristiina Seuna, Camilla Back. Kovia kisaajia. Olikin aikamoinen yllätys, kun voittajaksi ei julistettu Henriikka Klemettiä. Itse en osannut edes taputtaa, kun Henriikka kuulutettiin sijalle 4. Olin vain suu auki. Enkä varmasti ollut ainoa. Mielestäni Henriikan lavaesiintyminen oli upea ja lihasta oli tullut lisää. Siis kertakaikkiaan upea. Tämän jälkeen seurasin loppukisoja aivan zombina. Eiliseen asti olin puulla päähän lyöty ja minulle tuli fiilis, että en taida ymmärtää koko lajista hölkäsen pöläystä. Kuitenkin kuvia katsomalla hahmottui fysiikka, jota tuomarit etsivät. En silti olisi sijoittanut Henriikkaa sijalle 4. Sara oli upea, mutta vielä upeampi olisi ollut vähän kuivempana. Tosin Sara onkin Facebookiin kirjoitellut, että ennen kisoja on ollut valtavasti stressiä, kipeilyä yms. Niistä lähtökohdista ajatellen mahtavasti suoritettu! Myöskään poseeraukset eivät mielestäni tehneet oikeutta vartalon kurveille. Kättä lanteelle etuposeerauksessa, jalkoja leveämmälle takaposeerauksessa ja upeaa peppua taaksepäin, kun kerran neidillä on mitä näyttää! 

                          Body-lehti.

Olin yllättävän maltillinen shoppailija ja ostin vain shakerin! Olenkin ehkä tehnyt jonkun shakereiden hävittämisen suomenmestaruuden. Vielä joitain kuukausia sitten taloudessamme oli useampi yksilö, mutta nyt näyttäisi löytyvän vain kaksi. Mielenkiintoista, kerrassaan… Tosin, jäin himoitsemaan Biancaneven leopardipöksyjä. Pakko ehkä kotouttaa. Sportlifen bikini-kilpailija Pauliinalta sain himoitsemani Muscle & Fitness Hers-lehden numeron. Siinä oli bikiniasiaa, joka minua eritoten kiinnosti. Mutta Pauliina oli oikeassa. Kuin fitness-maailman 7. Eipä mitenkään erityinen paperiroska sitten ollutkaan..

IMG_0745[1]

 

Eilen oli kova treenidraivi päällä. Edelleenkään ei olo ole täysin huippuenerginenterveduracell-hurjastelija ja pyrin pitämään jalkatreenini maltillisena. Ihan hyvin lähtikin käyntiin, tein romanialaista maastavetoa ja sumomaastavetoa ja sumokyykkyä maltillisilla painoilla, max 70kg. Lantionostoissa sitten innostuinkin nostamaan rojua. Ensin 72,5kg x 15. 92,5kg x 15  112,5kg x 10, 122,5kg x 8, 132,5kg x 6. Kyllä on muuten tänään ollut tuo pyllyosasto  aikamoisen tulessa. Ja olo muutenkin.. No, ei järin hyvin palautunut!

IMG_0759[1]

Teen lantionostot vapaalla tangolla matolla. Käytän isoissa nostoissa 100kg+ aina vyötä. Tämän lisäksi teen väsyttelyjä pienillä painoilla tai kehonpainolla. Supistus ja ajatustyö on perää treenatessa tärkeää, mutta kyllä iso lihas tarvitsee myös isoa kuormitusta!

IMG_0756[2]

Tällaisia kuulumisia tänne. Suurin murheenkryyni on nyt ehdottomasti kisabikinit!! Olin jo päättänyt värin, mutta kisoissa sitten mieli muuttui joka toinen minuutti. En halunnut missään nimeessä turkoosia/vaaleampaa sinistä, mutta sieltä se taas nousi mieluisampana silmiin. Vihreää puolestaan näkyi aika monella. Voi äh ja äh ja äh. Miksi on niin paljon ihania värivaihtoehtoja, joista valita? Nimimerkillä: Epätietoinen

IMG_0651[1]

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

3 vastausta artikkeliin “Fitnessiä joka tuutista. Jee!!”

  1. Täällä ollaan kanssa aivan huulipyöreänä kisabikineiden suhteen. Olin aluksi satavarma valitsemastani väristä, mutta nyt kisojen jälkeen on rinnalle tullut monta muutakin kivaa värivaihtoehtoa. Mulle oli myös alkuun tuo sininen/turkoosi ei paljoa hetkauttanut, sillä niin monella kisaajalla on sitä, mutta kyllähän se näyttääkin pirun hyvältä!! Ootko jo muuten päättänyt mistä hommaat bikinisi? 🙂

  2. Sama täällä! Värivaihtoehdot ovat vaihtuneet about sata kertaa pinkistä tummansiniseen ja tummansininestä vihreään ja mustaan ja ties mihin. Mutta nyt löytyi se oma väri! Niin mahtava ja helpottunut fiilis! Osui ihan vahingossa vastaan! Murrettu sävy, joten hohtaa kivasti , ai että!
    Olen tässä kyttäillyt yhtä ja toista paikkaa, mutta olen nyt kallistunut Sewn in the Suniin. Heidän kanssaan laitellut jo spostia. Sitten kun vielä saisi päätettyä connectorit ym.. 😀 Apua, loputon suo.

  3. Täälä kanssa kisojen jälkeiset fiilikset oli vähän samat, että tuntuu ettei tiedä koko lajista hölkkäsenpöläystä. Ja kisalook, jonka luulin miettineeni jo valmiiksi, meni ihan uusiksi. O.o

    Onneks itellä on aikaa vielä miettiä, mutta kovasti hämmennyin.

    http:// retkivanukas.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta