Miksi ihmiset ottavat pyllykuvia?

Pyllyt ovat ihania. Ne ovat parhaimmillaan pyöreitä ja kiinteitä. Ne keikkuvat kävellessä. Ne saavat jumppahousut näyttämään hyvältä. Hyvin kyykätty perä saa jopa naisen kävelemään päin lipputankoa. Kyllä. Näin kävi minulle viime kesänä! Mutta sen tädin kontista näkyi, että on kyykätty.

5fb21eeaa9b53b41a35046eae244091a

Luin vastikään Linda Manuellan fitness-ilmiötä käsittelevää blogikirjoitusta, jossa heitettiin ilmoille kommentti kaikille oman peränsä esittelijöille. Että kannattaisi ehkä miettiä omia motiivejaan ja sitä, miksi haluaa paljastaa itsestään kaikille kaiken.

Noloa. Säälittävää. Ällöttävää. Tarpeetonta. Turhaa. Huomionhakuista. Hyi! Niitä pyllyjä tyrkytetään kaikkialla! Varsinkin niissä fitness-blogeissa, joihin kerta toisensa jälkeen on mentävä mieli pahoittamaan ja yökkimään.

Onko sistustusblogeissa pyllykuvia? Ei. Onko kalastusblogeissa pyllykuvia? Ei. Onko kaikissa kehonrakennusblogeissa pyllykuvia? Ei. Onko hamsteriblogeissa pyllykuvia. Not so much. Onko blogissa, joka käsittelee bikini fitnessiä pyllykuvia? Voi olla. Joten millainen johtopäätös kannattaa tehdä? Älä seuraa bikini fitnessiin hurahtaneiden blogeja. Tai selaa ainakin varovasti, sillä et koskaan tiedä, milloin pylly vilahtaa!!

musvle

No miksi niitä pyllyjä sitten esitellään? Tutisevia, rasvaisia kankkuja, jotka näyttävät verkkosukkahousujen sisällä joulukinkulta?

funny-giraffe-love-you-butt-pics

Aloin toden totta tuumailla,  mistä kummasta tulee tämä pyllykuvailmiö, jossa olen itsekin roikkunut jo hyvän aikaa mukana. Milloin oman hanurin kuvaamisesta tuli hyväksyttävää? Ja osa perusarkea. Noin, mä tässä nyt pyllistän kameralle ja laitan tämän kuvan mun blogiin. Outoa puuhaa.

Itse en ole vielä valmistunut ammattiini, enkä saavuttanut mitään erityisen merkittävää. Kuten Suomen asiapitoisin bloggaaja-titteliä. Tai juustohampurilaisen syönnin maailmanennätystä. Toki CV alkaa olla jo pitkä kuin viikonlopun ruokalista, mutta noin niin kuin muuten. Pyllyhän on siis aivan mahtava esimerkki kovasta työstä! Menee mielestäni hyvin portfoliosta. Sääli, että työnantajat eivät ehkä ymmärtäisi asiaa ihan niin, jos mennä läväyttäisi ahterinsa esimiesehdokkaan almanakalle. Heti siihen kahvikupin viereen.

Ahterikuvat ovat yksi fitness- ja liikuntahurman lieveilmiöitä. Hyvin treenatut gluteus maximukset ovat nykyään tavoiteltuja. On lanseerattu paljon enemmän ryhmäliikuntatunteja, joissa kohdealueena on nimenomaan takaloosteri. Asiakkaat haluavat treenata muotoa pebaan. Kaupan on perää korostavia housuja, kuten Freddyt ja vinot pinot erikoisia, ohrantähkä-mannapuuro-pumpernikkeli-kuosisia legginssejä, jotka saa ihanasti vedettyä persvakoon. Jopa push-up pöksyjä! Ja pakaraimplantit ovat koko ajan kovemmassa huudossa tuolla isolla kirkolla. Pylly on selkeästi POP.

Minä valtavirran vastakarvaan 2-vuotiaasta asti angstannut tytönhupakko en ole ennen viipottanut kuumimpien trendien aallonharjalla. Tyylit ovat vaihtuneet useampaan otteeseen, mutta koskaan en ole kokenut omakseni mitään, mikä on kuuminta hottia. Olen aina ollut vähän OUT. Paitsi nyt, kun rakastamani kuntosalitreeni on  IN! Ei ennen ollut trendikästä vedellä leukoja, saati sitten kyykätä. Nyt on, jes! Niin ja hiuksetkin värjäsin vähän jäljessä blondiksi, jotta näyttäisin true salipissikseltä!!

Niin kauan, kun kuvanjakopalveluita on ollut, on sinne plopsahtanut kuvia niistä asioista, jotka ovat pinnalla. Oli sitten kyse ruokakuvista, makrokuvista joissa näkyy silmä… No, mistä vaan.  Jos mietitään ulkonäköpuolta ja itsensä esilletuomista, jossain vaiheessa isot rinnat olivat selkeästi enemmän se juttu. Herutuskuvat rantautuivat internetiin. Duckface-kuvat täyttivät ruudut. Toiset ottivat kuvia vatsalihaksistaan, toiset törröttävistä lantio- tai kylkiluistaan. Kuvissa pyritään tuomaan esiin se, mitä halutaan olla. Tissejään yhteen puristavat mimmit haluavat eittämättä näyttää seksikkäiltä ja olla miesten mieleen. Laihat haluavat, että heidän laihuuttaan ihaillaan. Pyllykuviaan laittavat haluavat tottakai näyttää hyvältä. Mutta uskoisin, että he haluavat myös tuoda ilmi, että täällä muuten kyykätään ja kovaa! Treenin tuloksia on äärimmäisen helppo näyttää peräkuvien muodossa. Rusinaa muistuttavista kurttutakamuksista tai laattamaisista leivinpaperin paksuusluokkaa olevista peristä ei kovin usein kuvamateriaalia ole. Miksi? No siksi, kun tiedetään, ettei sellaista kadehdita/pidätä viehättävänä/arvosteta. Ne pyllyt eivät ole nyt ihailun kohteena.

butt

Itse en ole tätä pyllykuva-asiaa aiemmin pohtinut. Enkä nyt voi sanoa, että tämä pohtimiseni olisi nytkään erityisen filosofisella tasolla. Kunhan nyt ajattelin pyllyjä. Ennen ei olisi luonnollisesti tullut kuuloonkaan julkaista kuvia, joissa perätila vilahtaa. Vaan nykyään tuo tuntuu varsin luonnolliselta, onhan oma laji (toistaiseksi) bikini fitness-jossa takapuolella on aikamoisen suuri merkitys. Ehkä juuri tämän lajin suosion myötä ja Anna Virmajoen jumalaisen takapuolen niittäessä suosiota, on pyllykuvien suosiokin noussut. Ja kynnys ottaa niitä huomattavasti pienempi.

Minä olen aivan tyytyväinen tästä persebuumista. En valita! Ala-asteella pojat huutelivat minua laudaksi läskiperseeksi, kun persusta oli, vaan ei tissin tissiä. Herutusbuumin missasin, kun ei ollut minkään sortin rintavarustusta, jota työntää aistikkaasti käsien väliin. Ilman harominen huulet törröllään olisi näyttänyt ehkä ainoastaan mielenvikaiselta. Ei sillä, että erikoisiin asentoihin vääntäytyminen ja peränsä kuvaaminen, saati lavalla selvin päin minibikineissä pyllistely korkokengät jalassa näyttäisi yhtään selväjärkisemmältä.

Tarkalleen ottaen en tiedä, mitä halusin tällä kirjoituksellani tavoittaa. Kai tämä vain oli oodi takalistoille. Ja jälleen kerran paatos siitä, että muiden tekemiset eivät paljon kuuppaa kiristä. Kaikki ottakoot kuvia vaikka peräpukamistaan, jos se heille passaa. Olen iloisen välinpitämätön – edelleen!

pyllerö

Yllä taloutemme muhkein takamus. Neiti Ruho.

 

 

everfit

Täällä hyvinvoinnista, terveydestä, liikunnasta, omasta elämästään ja kaikkien asioiden ohi kirjoittelee henkilökohtainen valmentaja ja pian valmistuva fysioterapeutti. Olen elämäntapatunari ja huonolla huumorintajulla paiskattu savolaissyntyinen keskisuomalainen. Innokas treenaaja, turhan avoin hölösuu, vaimo ja amatöörikotipaakari. Blogi sai alkunsa, kun päätin muuttaa jahkailun tosiasiaksi ja lisätä kuntosalitreenilleen tavoitteen = pyllistelyn bikini fitness-lavoilla. Tästä blogista et kuitenkaan löydä mitään turhan glamoröösiä fitnesshuumaa, enemmänkin parsankatkuista puujalkavitseilyä ja mietteitäni kvanttimekaniikan suhteesta luumukiisseliin. Yhteistyökuvioita, palautetta, juttutoiveita ja vihapostia vastaanotan ilmomielin osoitteeseen: everfit( at) luukku.com.

12 vastausta artikkeliin “Miksi ihmiset ottavat pyllykuvia?”

 1. aah! tänään vietin aikaa hanurini parissa. Hanurini, pyllyni, perseeni, se ei ole mikään kauhean kaunis eikä esittelykelpoinen (vielä), mutta otin siitä tusinoittain kuvia, ihan siksi, että olisko siinä joku otos, jonka voisin julkaista. no ei, koska otin ne stringit jalassa enkä kehtaa. Toisaalta, mitäs helvettiä sen on väliä.
  En oo mikään perseenpurija, ja tykkään enemmän selästä, olkapäistä, pohkeista. Mut silti. RRRRRAKASTAN muiden perseitä.
  PUS, kirjoitat aivan liian vähän nykyään. 🙁

 2. Juuri kuule tänään mietin, että mitäköhän mun suosikkikommentaattori on puuhaillut ja käyköhän se enää koskaan mua moikkaamassa!
  Lupaan parantaa pahat tapani ja jorista enemmän! Oon ollut varmaan liian kiireinen, kun piti ennen dieettiä vetää herkkua joka sorttia!!
  Minustakin pyllyt ovat parhaita! Ja niistä näkee hyvin kehityksen! Siispä peukutus pyllykuville ja blogiin vaan!!! 🙂

  • suosikkikommentaattorisi alias perstatti kyllä kulkee mukana, oon vaan niin syvällä selfie-maailmassani etten varmaan enää kohta näe ketään enkä mitään muuta kuin itseni. XD no ei vais. Oot ihan tosi ihana munsta edelleen. <3

 3. Just niin, jos ei tykkää ahtereista niin sit ei lue ahteriblogeja, jos ei tykkää hamstereista niin ei tarvii lukea hamsteriblogeja ja klikata kaikkia iltapäivälehtien hamsteri-otsikoituja uutisia auki. 🙂 Mulle passaa tämä pyllybuumi ihan samasta syystä kuin sullekin: ei oo tissiherutuskuvia ikinä tarvinnut ottaa, kun ei ole mitä kuvata, mutta takapuolta on aina ollut sitten senkin edestä. Salibuumi on kolahtanut muhun ihan täysillä. Nyt on rasvan lisäksi jo vähän lihaakin. 🙂 Tänään kävi salilla niin, että kyykkysarjojen välissä näin jostain peilistä vilauksen ihan jees takaosastosta, ja sitä pari kertaa vilkaisin varovasti uudestaan kunnes tajusin, että sitä verhoaa yllättävän tutut treenihousut… En tunnistanut omaa kroppaa peilistä siis. Kyllä kasvoi treenimotivaatio taas lisää. Kuvan (useita kuvia…) kehtasin ottaa vasta tyhjässä pukuhuoneessa.

  Oon lukenut sun blogia jo ennen kuin siirryit FitFäshöniin mutten ole kommentoinut ennen. Kirjoitat ihan mahtavasti ja kyllä sun kroppakuviakin mielellään katselee. 🙂 Älä pliis ainakaan lopeta blogin pitämistä, vaikka et kovin usein kirjoitteliskaan. 🙂

  • Voi että, kiitos L! Kiva, että viimeinkin ”uskaltauduit” kommentoimaan tätä vankkaa asiaa sisältävää tekstiäni.
   Mielestäni on aika nostaa kankkumme barrikadeille ja vaatia jatkossakin lisää lihaisampia kankkuja!!
   Ja minähän olen ollut kyllä aiemmin varsin lattapyllyinen yksilö. Ala-asteen pojat eivät tajunneet mitään! Nyt kun katsoo kuvia, miettii, että mikä pylly, kun ei siellä aiemmin ollut oikeasti edes sitä. Oh my! 😀

   En missään tapauksessa lopeta blogin pitämistä! Olen niin itserakas ja huomionhakuinen fitnesspissis, että en malttaisi olla kirjoittamatta. Täytyyhän jonkun olla aiheuttamassa myötähäpeää ja besserwisseröimässä. 😉

   Potkua kankkutreeniin! Omaan pyllyyn tuijottelu on uusi omaan napaan tuijottelu!

 4. Hahaha, kiitos tästä postauksesta 🙂 Aivan loistava ja humoristinen teksti. Terveisin, ikuinen pyllyjen fanittaja!

 5. Ei oo ollu varmaan vielä yhtään postausta sulta, jonka ois voinu lukee vakavalla naamalla loppuun asti :D:D se on päivä kun päivä pelastettu ku huomaa että oot kirjottanu jonkun uuden jutun tänne!

  • SUCCESS!!! Kiitos kiitos kiitos! Kiva tietää, että näistä saa hupia! (joku muukin kuin minä…)

 6. Ääks mä niin rakastan näitä sun postauksiasi <3 😀 Ihanaa, kun voi hihitellä salaa töissä niille 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta