Katastrofien ei pitäisi kestää näin kauan. Haluan aamiaista! -Muumipappa

Nyt se dieetti sitten alkoi. Wuhuu! Bileet! Heti kun kelloon kilahti dieetinaloitusvuorokausi, oloni muuttui täysin!!! Elämäsi parasta aikaa, sanoivat kanssaharrastajat. Olet niin täynnä virtaa, sanoivat kanssaharrastajat. Ei ole mitään mielitekoja, sanoivat kanssaharrastajat.

Ettette vain olisi puhuneet minulle roskaa, arvon kanssaharrastajat? Missä on fitnesseuforiani ja se ylevä fiilis, mikä tulee herkuista kieltäytymistä ja parsakaalin natustamisesta? Missä??

IMG_0986[1]

IMG_0989[1]

On viikko 1. Tarkalleen ottaen, nyt on tiistai. Jopa me matemaattisesti täysin lahjattomat yksilöt osaamme helmitaulua ja oikean käden sormijärjestelmää hyödyntäen laskea, että se ei tarkoita yhtä viikkoa. Se ei tarkoita kovin montaa päivää dieettielämää.

IMG_0992[1]

No mistä kummasta bikini connector hiertää ja zero pointin pinkki säärystin puristaa? No siitä, että sairastin vastikään varsin ärhäkän flunssan. Ehdin olla terveenä joitakin päiviä. Ehkä juuri ja juuri hätäisesti sen viikon, josko sitäkään. Eilen kurkussa kaihersi ja nenä vuosi. Ruoka maistui hassulle. Maistui kyllä, mutta olo tuntui omituiselta. En voinut uskoa, että tässä olisi taas flunssa kietonut limaiset räkälonkeronsa minuun, mutta tänään viimeistään jouduin myöntämään, että kyllä näin on käynyt. Viimeistään siinä vaiheessa, kun töissä mietin hyvin erikoista oloani ja mittari ilmoitti minun olevan kuuma salikissa. Tarkalleen ottaen 37.7 astetta kuuma. Koska olen normaalisti varsin kylmä akka ruumiinlämmöllä 35.5, ei ihmekään, että olo on ollut kuin fletkumadolla.

Päässä kasvaa tatti, jolle Ron Jeremynkin vekotin kalpenisi 6-0. Nyt ei meinaa oikein hymyä irrota, saati dieetti innostaa. Ruokaahan lisättiin aika roimasti ja minulla on kyllä tänään ollut aikamoisia vaikeuksia survoa tuo eväs alas. Mmmm, ihana vetinen keitetty parsakaali. Mmmm, ihana kuiva riisi. Mmmmmmmmm leikkele ja valkuaiset. Kaikki tuntuu vastenmieliseltä, koska ei maista mitään ja nielu on kipeä. Ei todellakaan tee mieli kuivahkoa riisiä. Helpommalla varmaan pääsisin, kun vetäisin sen suoraan henkitorveen. Nielu on sen verran kipeä.

En ymmärrä. Enkö levännyt tarpeeksi? Lähdinkö treenaamaan liian aikaisin? Mielestäni en tehnyt kumpaakaan. Tai no, ehkä nostin treeni-intensiteetin liian nopeasti korkealle. Oli miten oli, tämä huono vastustuskyky alkaa olla todellinen riesa. Ei näillä kananpojan koivilla ole varaa heittäytyä sohvannorkkaan seurailemaan Neljän Tähden talkoita. Vaikka tottakai on todella hyödyllistä ja mielenkiintoista seurata, kuinka neljä jostain etäisesti tuttua tyyppiä häärii raaputtamassa ja lapioimassa toistensa pihoilla.Stressihän on tällaisessa tilanteessa ihan vihoviimeinen asia. Silloin ei varmasti sängynpohjalta pääse mihinkään. Mutta yritä siinä sitten olla stressaamatta, kun kisadieetti alkaa, sinun pitäisi vetää koko kanalan päivätuotannon verran munia naamaan ja treenata rimppakinttuja sen minkä ehtii ja se mitä voit tehdä, on istua koneella märsäämässä tätä asiaa ja seurata, kun Vappu Pimiän huussi viritetään kesäkuntoon.

Eilen kävin tekemässä sentään kohtuullisen hyvän jalkatreenin, vaikka olo alkoi olla kurja. Sain hyvän tuntuman peräosastoon ja takareidet alkavat olla nyt sellaisessa jökissä, että taidan asetella koipeni johonkin venytystä muistuttavaan asentoon.

Että sellaisilla fiiliksillä, täynnä dieettienergiaa, fitness-euforiaa ja motivoivia tsemppiajatuksia takataskussa minä olen tämän unelmaprojektini aloittanut.

IMG_0981[1]

Kitinä on ihan vapauttavaa välillä, mutta eihän se luonnollisesti mihinkään johda. Nyt ei auta kuin niistää ja niistää ja juoda lämmintä ja juoda kylmää ja yrittää hengittää tasaisesti ja olla tukehduttamatta itseään parsakaaliin. Kyllä tämä tästä, taas. Harmillista, että hyvää vastustuskykyä ei voi ostaa. Yritetty on. Nyt hakemaan vielä allergialääkkeet. Syksyllä kärsin niin voimakkaista sisäilmaoireista, että oireilen sitten varmaan jatkossa kaikkialla. Olisipa vain kiva tietää, onko tämä nyt flunssaa vai sisäilmapulmaa vai allergiaa vaiko mitä.

Rakas, liian nuorena edemennyt kummitätini sanoi: Aika auttaa. Se on laiha lohtu, mutta muutakaan ei ole. Pätee myös tähän sairasteluun. Ei auta itku ja marina.

Parempaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa teille!

IMG_0808[1]

Aminopörssille on muuten tullut uusi läjä laadukkaita Self Omninutrition-lisäravinteita. Hinta-laatusuhteiltaan erinomaista tavaraa. Taas tarttui ostoskoriin useampaa purnukkaa!

xtreme-eaa_prpage

 

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

7 vastausta artikkeliin “Katastrofien ei pitäisi kestää näin kauan. Haluan aamiaista! -Muumipappa”

 1. Mulle käy tosi usein just noin!! Oon ensin kipeenä ja paranen ja sit viikko-pari ni tuun uudestaan kipeeks. Oon melko varma että saan sen aina uudestaan mun poikaystävältä tai jotain, kun tartutan sen yleensä siinä ekalla kerralla… Tsemppiä! Ei oo parhaat mahdolliset olosuhteet dieetin alotukseen…

  • Kiitos tsempeistä! On kyllä varsin tylsää tällainen. Ja kun ei tässä mieskään ole ollut kipeä enää hyvään toviin, niin ei häneltäkään tarttunut tauti. Pah! Mokomakin. Mutta vedän vitamiineja naamaan niin että napa paukkuu!

 2. tattisi, se perstatti, täällä huutelee että älä valita muija! nyt vaan vetistä paskaparsakaalia naamariin ettei siitä tule surullinen parsakaali kuten minun pakasteessa syväjäätyneinä makaavista parsoista. ne on ihan nyyh ja vmp koska mä en syö niitä.
  Jos sä et syö kuivaa riisiä ja parsaa, niin mitä hemmettiä? munko pitäs?
  MUT KUKA SILLON SYÖ JÄTSKIVENEET?!
  eli tsemppii kaunokainen, sillä se teräsperse tulee, syöt vaan. 😀 😀

  • Everyday I’m broccolin’! Syyään syyään ja niin maan pirusti! Syö sää ne jätskivenhot nii mää herkuttelen tällä parsakaalilla! Pylly tykkää. 😀

 3. Voihan parsakaali, ei voi muuta sanoa! 🙁
  Mä olen kans ollut kohta viikon kipeenä. Flunssa ja korvatulehdus. Sitä ennen olin viikon ihan rättipoikkiväsynyt ja vaan nukuin ja nukuin. Että samoissa tunnelmissa ollaan.
  Ottaa aivoon aika ankarasti olla kuukauden välein kipeenä! Eihän mua kiinnostaiskaan reenata….. Kuukaudesta kaks viikkoa saa reenata, sit on viikon sairas ja sit pitää viikko hissutella ennen kuin pystyy taas laittamaan rautaakin siihen tankoon. Sit saa reenata kunnolla kaks viikkoa, kunnes on taas sairas.

  Pikaista paranemista meille! 🙂

  ps. Tiedätkö onko lisäaineettomia protskujauheita ja -patukoita olemassa? Ei maha kestä nuita tavallisia.

  • Voi rähmä!
   Pikaista paranemista sinne! On kyllä turhauttavaa puuhaa! :/
   Mutta ”ilahduttavaa”, että joku muukin kärsii korvatulehduksista! En ole siis ainoa aikuinen, jolla mokoma vaiva on!!
   Lisäravinteettomia proteiineja lähtisin sinuna etsimään luomu-nimikkeen alta! Täysin lisäaineettomiin en ole monesti kyllä törmännyt… Mieleen tulee vain Puhdistamon riisiproteiini, joka on täysin lisäaineeton. Itse olen maistanut tästä vain maustamatonta ja se oli kyllä jauhoista ja pahaa… Mutta en tiedä suklaasta! Mannisen puddingeissakaan ei ihan hirmuisia lisäainelistoja ole. Ei ainakaan aspartaamia!
   http://www.puhdistamo.fi/riisiproteiini-suklaa.html

 4. Hellurei! Eksyin ihan vahingossa sun sivulle ja taianki jäädä pysymään, varsinkin kun itsellänikin dieetti juuri alkanut 😀 Tuli vaan mieleen, että et oo koskaa aatellu höyryttää parsakaalia? 😀 Siitä ei tuu vetistä ja pysyy ravintoaineetki kiinni vihermömmössä! Paaaaljon helpompi syyä ku keitettynä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta