Vappua ja rasvantiristelyä.

Villit vappubileet! Serpentiinit kaulassa, haalarit jalassa ja pullo kuohuvaa kädessä heiluen rellestettiin ympäri toria! Not quite. Eipä sillä, että haalareissa temuaminen olisi koskaan vappuuni kuulunut, mutta munkkeja ja kuohuvaa on kyllä ollut aina. Ilmapalloja ei, koska pelkään niitä!! Erityisvappu siis siltä osin. Kun oli munkiton ja simaton ja kuohariton. Oikein sellainen parsakaalin tuoksuinen vappu, kuten tiimikaverini minulle ystävällisesti toivotti!

Aloitin vappuaaton aamun treenauttamalla asiakkaita ja kehonkoostumusmittauksia analysoiden. Sieltä pikakurvaus salille, koira lenkille ja janoisten sankariksi myymään sitä kuohuvaa, että saa munkkisokerit huuhdottua alas! Onneksi Visa Electronit ja S-Pankin kortit lakkasivat toimimasta pahimpaan ruuhka-aikaan ja asiakaspoloja piti pyytää kipaisemaan automaatille. Eihän siinä olisi ollut tarpeeksi kiire muuten! Vähän lisää actionia ja jännitystä iltapäivään.

Töiden jälkeen siivoamista, minkä jälkeen sain siskoni yökylään. Saunottiin ja katsottiin 4 Kumman Kaa-jaksoa. Tietenkin höpöteltiin ja naureskeltiin. Ja sisko yritti ottaa itsestään duckface-kuvan. Säälittävä yritys! Ei selvästi mikään luonnon talentti! Kun sohvalla alkoi silmä lurpattaa, siirtyi sisko unille vierashuoneeseen ja itse kaaduin koiran viereen siinä puolen yön aikaan.  Että näin villi oli meidän vappuaattomme! Huhhuh. Hyvä, että edes kehtasin kirjoittaa tästä örveltämisestä. Mutta en malttanut olla jakamatta jännittäviä juhlaIllan käänteitä kanssanne.

wapl

Olin hereillä aamuyön tunnit, johtuen kenties siitä, että taloutemme crossfit-pakarat olivat olleet kaupungin humussa ja kotiuttivat kuorsaavan ja makoisasti maiskuttelevan miehen viereeni tarkalleen klo 3.06. Pyöriskelin hereillä vielä neljän jälkeenkin ja mietin, olisiko pitänyt tempaista kävelylle. Koska kello oli  tosiaan vasta ylittänyt 4, koiraa ei olisi saanut hereille edes rapistelemalla munankuoria korvanjuuressa ja näin mielessäni kaikki ne baarista ja jatkoilta vastaan hortoilevat ihmiset, päätin käpertyä vielä hetkeksi unille. Heräämisen jälkeen maha täyteen puuroa ja salille!

Joskin, kävin kyllä ensin vaa’alla. Iloinen yllätys, kun paino oli humahtanut alaspäin. Nyt on sitten syyskuusta tiputettu painoa 12kg. Tuntuu hurjalta määrältä. Miten tässä ruhossa on voinut olla 12kg laardia (ei toki unohdeta nesteitä, korvavaikkuja ja muita eritteitä)?  Tämän laardin lisäksi! Vaikka käytin samoja vaatteitakin? Paino on nyt 65kg. Toivottavasti vielä maanantainakin, kun on aika raportoida valmentajalle tilannetta.

Painonpudotusta on ihmetelty, koska se on tapahtunut normaalipainon sisällä. Monet tajusivat turpoamiseni vasta kun vertasivat vanhoja kuvia. Ja kun hetken miettivät, että niin, kyllähän sinä olit kesällä aikamoinen kuohariplösö kun otettiin yhteiskuvaa lettupannun äärellä. hmettelyn aihetta on aiheuttanut erityisesti se, mistä ne kilot tulivat ja miksi.  Valotetaanpa hieman tilannetta. Vanhoille lukijoille onkin varmasti jo jäänyt mielikuva siitä, miten homma on mennyt. Olen tosiaan aina ollut varsin hoikka. Paino pyörinyt 63-64kg niin kauan kuin muistan. Ja pituuttahan on sen reilut 175cm. Viime keväänä painoa oli  perusturvallisesti 64kg. Olin saanut ylikuntodiagnoosin ja aineenvaihduntani oli sekaisin. Kun tervehdyin, halusin väenvängällä vetää kiristelyvaihteen päälle. No, kiristely ei ollutkaan järin mielekästä puuhaa, kun lihaa siellä kropassa ei liikaa ollut. Seuraavanlainen tapahtumaketju sai alkunsa.  Ylikunto –> hoikistuminen –> kiristely –> bulkki –> muutokset elämäntilanteessa –> bulkki levisi käsiin –> bailuja ja kuohuviiniä –> bailuja ja kuohuviiniä –> kuohariplösöytyminen. Tämän jälkeen liian matalakalorinen  dieetti –> lisää plösöytymistä. Ja syyskuussa päätös, että nyt takaisin vanhoihin mittoihin.

Sitä kovasti kuvitteli, että lihashan siinä on kasvanut niin maan pirusti kun on vedetty plussalla ja treenattu kovilla painoilla. Mutta kyllä pihtimittaus kertoi, että sinne kroppaan oli tarttunut aika paljon kaikkea muuta kuin itse lihasta. Toki vähän itse pihviäkin. Mutta myös  ehtaa laardia. Heinäsirkkamaiselle ruikelolle oli aika hilpeä hetki huomata, että käsivarteen oli tullut senttejä lisää. Kun lihasta on alla ja läskiä päällä, näyttää yllättävänkin bodatulta. Olin normaalipainossa, mutta en koskaan ollut painanut niin paljoa, mitä syksyllä. Olen jälkeenpäin tuuminut, että olin kiinteä läski. Löysää ei ollut. Ei röllövatsaa, roikkuvaa pyllyä. Kaikkialle oli vain tullut tasaisen paksu kerros tiivistä ihraa. Rasvan sulaminen sulatti myös luulot mahtavasta peräsimestä. Läskiä suurin osa ghettobootysta.

Pahimmillaan paino oli siellä 77kg. Vyötärönympärys 76,5cm. Lantio 111cm. Reisi 60cm. Nyt mitat ovat taas ne vanhat tutut. Vyötärönympärys 9,5cm vähemmän, lantio 10cm vähemmän. Reisi 7cm. Pirun reisi. Se on se murhekryyni ikuisesti!

Tässäpä kuitenkin kuvamateriaalia moneksi taipuvasta kropasta ja muutoksista, joita treenillä voi saada aikaan. Ja vähän todistelua, että käyn salilla joskus tekemässä jotain muutakin kuin viilaamassa kynsiä lähennys-loitonnus-vekottimessa. Huom joskus.

Kun liikunta oli pelkkää ratsastusta ja jumppaa. Paino 62-63kg-

bs04bs02kuikelo

 

pyllyäBS1

ennen12

laiha

Sali alkoi pikkuhiljaa innostamaan. Paino 65kg.

kunt2

alku

kunt1

IMG_2881

Bulkki vähän levähti käsiin…. Paino 70-77kg.

IMG_4860

70

IMG_6556

IMG_6548

Ja kohti siistimpää kuntoa. Paino 65kg.

massua 

diet

back

ass

kints

selkä14

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Vappua ja rasvantiristelyä.”

 1. Fiinu lakattaa tua.
  oon niin söde ja hot jo nyt. ja aikasemminkii oot ollu.
  rakastan ennen-jälkeen- kollaaseja.
  (Kiitos lohduttavista sanoistasi. )

  missä on kuva parsasta?

  ps:ei mulla mitään laardia oo eikä oo ollukaa, pelkkää korvavaikkua ja napanöytää määki oon tässä vaa pudotellu..
  eiku.. öh.
  meen syömään pähkinäsuklaata.

 2. No ihana Fiinulainen!
  Kiva kun syöt suklaata ja jäätelöö. Hyvä, että joku syö ne! Mä syön sitten syksyllä! Mars-jäätelöö. Mmmm. Ja munkkeja.

  Parsakaalikuvan laitoin sinua ajatellen uusimpaan kirjoitukseen! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta