Arjen aherrusta ja superfoodeja.

Fitness-jargonin sijaan voisin alkaa kiirebloggaajaksi. Olisipa aika helppoa. Vain tyhjä näyttö, kun kirjoittajalla olisi koko ajan niin kiire, että ei siitä kiireestä edes ehtisi kirjoittaa ja lukijat olisivat niin kiireisiä itsekin, etteivät ehtisi mitään lukeakaan.

blog

Voi kun ajatukset saisi jotenkin siirtymään näytölle, niin voisi multitaskata ja työmatkoilla ja varastoa purkaessa suoltaa mielenmaisemaa suoraan blogiin. Mutta ei auta. Jos jotain mielin rutista, on vain istuttava kipeille kankuille ja pettämättömän yksisormijärjestelmäni avuin naputeltava synnyt ja syvät manuaalisesti tänne blogiin.

IMG_2193[1]

Mikäs siinä toisaalta. Kiire ja höntyäminen pitävät mukavasti ajatukset poissa lähestyvistä kilpailuista ja naapurin grillissä tirisevistä vuohenjuustokimpaleista. Kun nyt vain ehtisi ne parsakaalinsa jauhaa lounastauoilla. Tällä viikolla olen herännyt 4.50, kipittänyt töihin klo 6 ja vetänyt töissä aamupuurot. Välillä suuhun ja välillä sieraimiin. Töitä iltapäivään, omat treenit, pikaisesti uusien ohjelmien väsäys ja ei kun ohjaamaan asiakkaita työpaikka numero kakkoseen ja siitä sitten kotiin ja äkkiä päivälliset naaman eteen, kiireen vilkkaa kauppaan ja sieltä taas tulipalokiireellä kotiin. Kone auki, ruokavalioanalyyseja naputtelemaan, vastaamaan sähköposteihin. Yhtäkkiä klo on 11, iltapala unohtui. Äkkiä rahkapurkki naaman eteen, silmät alkavat jo painaa… Ja sitten muistat, että myös seuraavana aamuna päivä on tismalleen samanlainen, 4.50 herätys ja touhua aamusta iltaan. Etkä ole tehnyt ruokia valmiiksi… Aiii että!

IMG_2176[1]

Varsinaista organisoitua huipputason urheilua, jossa palautuminen on optimoitu! Tästä esimerkkiä koko kansalle ja muille kisadieettiläisille.

Tiettyyn pisteeseen asti olen järjestelmällinen, vaikka ei ehkä uskoisi sen perusteella, millaista tuhoa kotonakin kylvän, mutta aina säännöllisin väliajoin homma leviää hieman käsiin. Ihan niin kuin kaikki meikit aina loppuvat samaan aikaan, niin asiakkaiden ohjelmapäivitykset ja akuutit ongelmat tulevat käsille kaikki aina samoihin aikoihin ja töissä tulee vajaamiehitys ja pitäisi leipoa kakkua polttareihin ja tehdä sitä tätä ja tuota.

No, se siitä. Hengästyttää jo tämä kirjoittaminenkin! Dieetillä olisi ehdottoman tärkeää pitää stressitasot kurissa, joten jotain varmaan pitäisi tilanteelle tehdä. Onneksi lomaan ei ole montaakaan viikkoa. Sitä ennen voinkin vedellä ruusujuurta pahimpiin stressioireisiin! Suosittelen valmistetta lämpimästi muillekin dieettaajille tai makeanhimossa kieriskeleville, väsyneille stressaajille. Jos ei muuta apua, niin ainakin hyvä placebo-vaikutus!

ruusujuuri-jauhe-s

Olen ollut aika vähäinen lisäravinteiden käyttäjä, mutta koska aloin kokea suurta alemmuutta siitä, että muilla fitnesskissoilla on paljon enemmän nappuloita doseteissaan ja vielä monikirjoisemmissa väreissä kuin Six Deucen housuja, piti minunkin päivittyä ammattimaisemmalle pillerinpyöritystasolle. Ja on vaikea olla in, jos ei kaapissa ole ainakin neljää eri superfoodia. Tai osaa loihtia niistä upeita tiramisujuustokakkuchurroparapähkinäcupcakeseja. No, totta puhuakseni intoutumiseni superfoodeista lähti liikkeelle heikentyneestä vastustuskyvystä. Olin valmis kokeilemaan mitä tahansa ja etsin netistä tietoa tuotteista, joista voisi olla apua. Siitä alkoikin erilaisten valmisteiden testailu ja tutkin edelleenkin silmät kiiluen kasvavaa lisäravinnetarjontaa, miettien, mikä näistä voisi parantaa suorituskykyä entisestään tai virkistää ryytynyttä oloa. Olen myös intoutunut erilaisista terveellisemmistä leipomuksista, kiitos Jerita Miettisen blogiohjeiden. Olen jo varustanut leivontakaappia lakritsijauheella, mantelijauhoilla ja eritrytoleilla sun muilla hapatuksilla. Ehkä tässä dieetin aikana testailen  reseptejä läheisiin. He voivat yökkiä näperryksilleni ja itse saan sitten nautiskella harjoittelun tuloksista syksyllä, kun kisat ovat ohi! 

Olen kyllä kokenut monista lisäravinteista olevan hyötyä, mutta jauhepulveripillerinenäkannuviidakkossa saa kyllä olla tarkkana mitä ostaa. En erityisesti innostu omegavalmisteista, joista ensin poistetaan vitamiinit ja sitten ne lisätään takaisin synteettisesti tai vitamiineista, joihin ympätään ihan turhia väriaineita.

Siksi olenkin todella iloinen siitä, että Fitnessfirst lähti sponsoroimaan minua kohti pyllistelykisoja. Kyseessä on yritys, joka toimii emoyhtiönä myös superfoodeihin keskittyneelle Foodinille, joka varmasti on tullut monelle tutuksi hyvinvointimessuilta. Siellä itsekin yritykseen törmäsin ensimmäisen kerran. Luomu ceylon kanelia! Edullista ja laadukasta MSM-jauhetta! Amazing Grassia! Miten Suomesta saakin yhtäkkiä niin helposti kaikkea hyödyllistä hyvää? Vinkkinä myös muille pähkinänpuputtajille, että luomucashew-pähkinöitä saa tilattua aika mukavaan hintaan verkkokaupasta. 1kg 19e! Ei tarvitse mitään Meiran ylihintaisia pähkinäpussukoita kannella kaupasta kotiin. Ja makukin on näissä ihan eri sorttia. Ällöttää, kun jotkut pähkinät maistuvat ihan samalta, kuin miltä kanalassa haisee. Yök. Näissä ei ole sitä kamalaa makua!

kaneli-pieni

Fitnessfirst toimii monen tuotteen maahantuojana ja voi näin ollen tarjota tuotteita varsin edulliseen hintaan. Siksi mielelläni liputankin palvelun puolesta, joka on syntynyt kotikaupunkini Jyväskylän Tiimiakatemian opiskelijoiden toimesta. Kun tukee pientä, voi saada pienestäkin suurta!

foodin-300

Foodinin blogiin tulossa jatkossa höpinöitäni! Käyhän sieltä tsekkailemassa myös ihania herkkureseptejä! http://foodin.fi/blog

 

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja kuohuviinin ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot everfit(at)luukku.com

Yksi vastaus artikkeliin “Arjen aherrusta ja superfoodeja.”

  1. Hei Hienoa että fitnessfirst lähti sun kelkkaan 🙂 Ja toivotaan, että saat mahtavia luomuksia aikaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta