”En tiedä mitä maksaa tasaisempi kyyti, mutta omapa on syyni sanon: Ihan sama,ihan sama! ”

Uliuliluliiiii, enää 3 viikkoa ja alkaa LOMA! Se tulee kyllä tarpeeseen. Sitä ennen saa sykkiä ihan totuttuun tapaan menemään, mutta tulevia kesäreissuja ajatellen pitkät päivät raksuttelevat vauhdilla. Toivottavasti!

IMG_2227[1]

Viikonloppu juhlittiin ystäväni polttareita. Dieetin noudattaminen on ollut varsin simppeliä muuten, mutta toki poikkeustilanteet, kuten juhlat ovat tuoneet hommaan pientä lisähaastetta. Olen kuitenkin todella yllättynyt siitä, miten helposti nuokin tilanteet ovat menneet. Ehkä märehdin asiaa niin paljon etukäteen, että tosi paikan tullen olin ihan cool ja söin omat ruokani ja se siitä. Ja ei, minulla ei todellakaan ole mitään maailmanluokan parhainta itsehillintää. Ja kyllä, minä todellakin olisin halunnut vetää napaani brunssipöydän herkkuja ja juoda itseni iloiseen pikku tihneeseen kuohuviinillä ja parantaa maailmaa paljussa kelluen. Ei ollut yksi tai kaksi kertaa, kun ruinasin, että ”Saanko HAISTAA sun kakkua/viiniä/patonkia” Onneksi paljussa pystyi lillumaan ihan ilman kuohuviinejäkin. Joskin turnauskestävyys 40 asteisessa altaassa olisi voinut olla hieman parempi tulppaanimuodostelmassa uistelevien kuohuviinikuplien täyttäessä verta… Nimimerkillä: True sportygirl

IMG_2271[1]

Ihanaa oli ja naurua riitti, mutta toki tänään nuo riennot painavat aika raskaasti silmissä. Molempina öinä tuli valvottua reilusti yli puolen yön. Eilen olin ensimmäistä kertaa dieetin aikana jopa kaupungin yöelämää vilkuilemassa. Muuten olikin hyvin perinteikkäät polttarit. Huiputimme morsianta lähettämällä kirjeen, jossa kuvailimme viikonloppua ”elämäsi rääkiksi” ”morsiusbootcampiksi” ja minä olinkin polttarisankaria vastassa shortseissa ja lenkkareissa. ”No niin, viikonloppu alkaa puolimaratonilla, ei kun hölkälle!” Hämmentyneen näköinen polttarisankari laittoi kuuliaisesti jalkaa toisen eteen ja hölkytteli mökin taakse, missä muu porukka olikin kuohuviinilasit tanassa ottamassa juhlijaamme vastaan. Tämän jälkeen juhlinta jatkui hippiteemalla, Petäjäveden Backstreet Boys esiintyi ja lauloimme koko porukalla karaokessa Spice Girlsin Wannabe:n. Ihan siinä hengästyi, huhhuh! I WANNA I WANNA I WANNA I WANNA I WANNA REALLY REALLY REALLY REALLY ZIGAZIG HA!

En muuten yhtään osannut laulaa tätä kohtaa. Onneksi ei oikein kukaan muukaan! Onko se muka aina ollut siinä? Voi ei, Spaissarivuosista on liikaa aikaa!
”So here’s a story from A to Z, you wanna get with me you gotta listen carefully,  We got Em in the place who likes it in your face”

Kekkeröinteihin kuuluu olennaisena osana ystävämme alkoholi. Ja sitä oli toki näissä polttareissakin  tarjolla. Vaan eihän siinä auttanut kuin kallistaa vesilasia ja suu kielellä katsella, kun suosikkikuohuva kaatui kohisten laseihin. Muiden laseihin. Slurps. Eipä siinä, ei tämä juomattomuus ole haitannut minua sen enempää, kuin ruokavaliossa pysyminenkään. En ole kaivannut  niitä sunnuntaipäiviä, jotka menevät kalmankalpeana maaten sohvannurkassa.  Enkä niitä hetkiä, kun baarin vessassa tajuaa, että tulipa muuten juotua pari lasillista liikaa. Hik. Mutta aivan kuten ruokakin, on alkoholikin minulle nautinto ja kuuluu erityistilaisuuksiin,; polttareihin, häihin ja valmistujaiskemuihin. Pidän hyvistä viineistä ja mielelläni maistelen uusia tuotteita jo ihan työnikin puolesta. Kun muut juovat ympärillä, ei itse jaksa järin kauaa kuunnella tai katsella sitä touhua. Kun kuohuva kuplii veressä, lähtevät keskustelut kuuraketin lailla toisiin atmosfääreihin. Vesilinjalla tulee sellainen olo, kuin puhuisi toisten kanssa eri kieltä, kun ei sammalla lapsuudentraumoistaan tai tirauta pientä itkua keskuudestamme poistuneen enkelimarsun vuoksi, joka nyt sattui tulemaan mieleen aamuyön herkkinä hetkinä. Humalassa ihmiset ovat myös äärimmäisen hitaita ja epäloogisia. Olen kuitenkin ylpeä itsestäni. että jaksoin menossa mukana jopa 01.00 asti! Ja silti tempaisin kiltisti ja reippaasti aamulenkille hyttysten keskelle. Näin reippaasti.

IMG_2290[1]

Se, mitä eniten odotan ajalta, kun kisadieetti loppuu, ei ole mikään erityinen herkku tai vapaasyönti. Vaan spontaanius. Kaipaan sitä, että minulla on optio tehdä, mitä lystään. Jos haluan syödä karkkia, syön karkkia. Jos haluan lähteä extempore-reissuun, lähden enkä murehdi eväistä, vaan syön jotain matkalla. Ja jos viikonloppuna viinihammasta kutkuttelee, voin ostaa viinipullon ja tehdä sen oheen jotain muuta kuin kanaa ja parsakaalia.

Oli kuulemma parasta ikinä!
Oli kuulemma parasta ikinä!

Paino on tippunut hyvin. Uskon, että entisestään lisääntynyt aktiviteetti ja kiire ovat kuluttaneet kaloreita isolla kädellä. Nyt paino on vuoden takaisesta 13.3kg vähemmän, näyttäen tänään tällaista lukemaa: Ihan hyvillä mielin siis jatkuu homma!

IMG_2329[1]

 

Mitat syyskuu 2013 vs kesäkuu 2014

  • VY: 76,5cm                                                                                             VY: 68cm
  • LY: 110cm                                                                                             LY: 100cm  
  • Reisi: 61cm                                                                                          Reisi: 55cm
  • Olkavarsi rento: 32,2cm Jännitetty: 33cm                             Rento: 28,5cm Jännitetty 31cm
  • Paino 75-77kg                                                                         Paino: 63,7kg              

Olo on ollut edelleen todella virkeä ja jaksavainen. En sitten tiedä, joko on mennyt ylivireyden puolelle. Treenit ovat sujuneet hyvin ja tuntuneet kevyiltä. Kaiken kaikkiaan aivan erilainen olo, kuin dieetin alussa, kun väsytti, voin huonosti, maha ei toiminut ja sairastelin. Nyt ei voi kuin nauttia ja antaa homman rullata päivä kerrallaan eteenpäin

Jo on taas tällaista perus ihan hyvä, ihan kiva, hyvin, hyvä, jee jee-tyyppistä kirjoitusta. Pitäisi aina suivaantua kunnolla jostain asiasta. Silloin tulevat parhaat ’tilitykset elämästä ja siitä, miksi pumpernikkeleissä pitää olla juuri vaaleanpunainen kuorrutus.

Viime päivinä on ollut taas hirmuinen fitness-kalabaliikki ja minulta on kyselty todella paljon näkemystä asiaan, että miksi tätä harrastetaan ja mistä johtuu ja miksi ja mikä ja kuka ja missä ja koska ja eikö se nyt ole vaarallista treenata pakaroita, kun Iltalehdessä lääkäri varoittaa pyllyntreenausboomista. Huoh. Olen itse näistä aiheista jauhanut jo useampaan blogikirjoitukseen. Tässä muutamia tuntoja:

Toinen jalka tyytyväisesti fitness-kuplassa.

Älä anna periksi.

Niin se vain on, että aina löytyy joku joka narisee. Joko juot liikaa alkoholia, tai juot liian vähän alkoholia. Valitetaan, että kudot kaiket illat sukkia, etkä tee mitään repäisevää, mutta uutiskynnyksen ylittävä haloo tulee, jos intoudut twerkkaamaan  tuntematonta ihmistä vasten baarissa. Jos työsi menee etusijalle, teet liikaa töitä ja sinun tulisi rajoittaa. Jos haluat viettää sapattivuoden ja lähteä ulkomaille nauttimaan elämästä, jupistaan että olet laiska ja saamaton.

Siis niin so last season joku puuro ja pylly. Rahkaa ja pyllyä!!
Siis niin so last season joku puuro ja pylly. Rahkaa ja pyllyä!!

Ei edes kannata lähteä mukaan siihen pelleilyyn, että yrittäisi miellyttää kaikkia. Hukkaan menee se rimpuilu!

”Jos oisit kohtelias hyvätapainen
jos oisit vähemmän vittumainen
tai Äiti-Teresan sukulainen.

Jos joka sanasi ois kukkapuska
jolla pois pyyhittäisiin maailman tuska
jos lempivärisi ei olisi musta!

Olisit vain vieras muiden joukosssa et oma itsesi
silloin jäisin yksin terottaisin teräväksi teräni”

PMMP – Mummola

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta