Uuvatti urheilee

Kilpailu raksuttelee vielä käynnissä! Klikkaahan tästä ja osallistu överiruokamielitekoherkkuhimo-kirjoituksellasi! Saa olla outo. Tai saa olla muuten vain överein mieliteko, mikä sinulla ruokailun saralla mieleen poksahtaa. 

IMG_5463[1]

Tämä viikko on mennyt väsähtäneissä tunnelmissa. Viime viikko menikin aivan hurjalla sykkeellä ja olin innoissani siitä, miten hyvin jaksoin porhaltaa. Koin suurta mielihyvää siitä, että olin niin tehokas ja sain tehtyä kaiken. Työpäivät, kouluhommat, valmennukset, treenit, polttarijärjestelyt… Ai että mikä fiilis oli, kun oli hommaa toisen perään. Suorittamista. Minuuttiaikataulua. Varmaan 20km hyötyliikuntakävelyä päivässä. Päälle vähän lenkkiä ja treeniä ja… Unta parhaina öinä 4h.

IMG_2378[1]

Ei ole kauhean vaikea tästä yhtälöstä päätellä, millainen olo on ollut tällä viikolla, kun pitäisi samanlaista tahtia säilyttää ja työtunnit kalenterissa näyttivät lähentelevän 50h.. Siihen sitten treenit päälle. Lihakset eivät palautuneet viime viikosta, ruokahalu on ollut poissa tai sitten minulla on liuta mielitekoja ja jäätävä nälkä. Alkuviikosta en saanut unta ja parin tunnin nukkumisen jälkeen heräsin. Aamuyöstä tikkana jalkeilla.. Paino ollut alimmillaan 63.6kg, mutta käväissyt välillä 64kg. Heijaa heijaa, eikä putoakaan enää tasaisesti.

IMG_2385[1]

Eilen olin niin väsynyt, että niinä hetkinä kun sain istahtaa, lähinnä kuola valuen tuijottelin seinää, enkä saanut mitään tehtyä. 

Viime yönä nukuin ensimmäistä kertaa viikkoihin hyvin. Aamulla heräsin pienen väsymyksen kanssa. Aamupalan jälkeen kömmin vielä takaisin sänkyyn ja jatkoin unia. Minä!! Ihan ennenkuulumatonta. Tunnin verran lisäunta ja ylös. Heräämisen jälkeen oli vatsa sekaisin ja huomasin, että rinta muljuaa oudosti. Ja sydänhän se siellä muljusi, eikä rintalihas. Voi hieno homma, rytmihäiriöhän tästä kaivattiinkin!

Nyt aamun ottanut erittäin rauhassa, ihan istuskellen ja teetä hörppien. Kohta on kuitenkin aika suunnata työmaalle. 9h päivä rattoisasti tiedossa.

Että kas näin! Ottakaa vain mallia tästä! Olen hyvä esimerkki samaa kaavaa toistavasta ihmisestä, joka vain ei opi. Kun on meno päällä, unohdan aivan tyystin sen, että voimavarat ovat rajalliset ja levätäkin pitäisi. Sitä vaan porskuttaa menemään sellaista perhosuintia eteenpäin. Mutta ennen pitkää vetää kyllä vettä omaan nenään. Näistä asioistahan olen kirjoittanut aiemminkin postauksissa Itsekuristaja ja  Älä tyri nyt, älä lyö yli nyt Olen luvannut parantaa tapani. Muka oppinut jotain. Ihan en ole tainnut oppia mitään. Kuinkakohan monta kertaa pitää kompastua samaan mattoon, ennen kuin sen tajuaa siirtää alta pois!

IMG_2392[1]

No, enää kaksi työpäivää tähän viikkoon. Sunnuntai on vapaapäivä ja tankkaus. En aio tehdä mitään muuta kuin maata ja syödä. Vähän taikinaterapiaa ja takaisin sohvalle viltin alle syömään, makaamaan ja ottamaan päiväunia. Ilmakaan ei houkuttele mihinkään ulos hötkyilemään, joten voi aivan hyvillä mielin laittaa Muumit pyörimään.

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Uuvatti urheilee”

 1. Moi!
  Enpä ole pitkään aikaan ehtinyt sulle kirjoitella! Lukenut olen kaikki sun jutut, mutta vastaaminen on jäänyt.

  Onneksi sulla on kohta kesäloma! Rytmihäiriöt on selvä merkki siitä että nyt mennään liian kovaa ja liian paljon. Itsekin koulua ja töitä paahtavana tiedän että taakkaa pitäis keventää, mutta kun ei ole mistä keventää! Kouluhommat pitää hoitaa, työt pitää tehdä, ja kaikki vapaahetket menee salilla, mikä on parasta pään nollausta niistä koulu- ja työasioista.

  Asiasta appelsiiniin. Tuli mieleeni että tekisitkö kirjoituksen syömisistäsi? Mitä syöt dieetillä ja mitä syöt arkena? Onko sulla ”massaksusia”? Kuinka usein herkuttelet ja millä herkuttelet? Onko sulla mitään ruokarajoituksia? (Laktoosi, gluteeni, allergiat) Kuinka ne vaikuttaa ruokavalioon?

  Itselläni todettiin ärtyvä suoli, ja se on todella ärtyvä. Tuntuu etten pysty syömään mitään muuta kuin porkkanaa, kesäkurpitsaa ja kanaa ja kalaa. Kaikesta tulee maha niin kipeäksi. 🙁 Tiistaina on onneksi ravitsemusterapeutille aika. Pitää kehitellä sen kanssa mulle sellainen ruokavalio missä otetaan huomioon maha, diabetes, punttitreeni, laihdutus, ruokahaluttomuus, vitamiinit ja hivenaineet.

  Dieettitsemppiä! 🙂
  Koita nukkuakin välillä. Palautuminen on yhtä tärkeää kuin ruoka ja treeni.

 2. Moikka! No mutta ihanaa, kun nyt kirjoittelit!

  Ihan olet oikeassa tuosta palautumisesta. Se on todella tärkeää, mutta helposti kaiken touhottamisen ja tohelluksen täyttäessä kalenteria jää heikoille kantimille. Tähän asiaan pitää tehdä jotain muutosta!

  Ja hei kiitos juttuvinkistä! Teen oikein mielelläni postausta ruokavaliosta! Olenkin sitä jo hetken verran miettinyt, jutut kun usein täällä ovat sarjassamme on pää ja häntä ja sitten on toinen häntä ja oho kolme päätä hups häntä meni poikki ja paperi loppui. Joten kiva kerrankin kirjoittaa ihan jonkun teeman ympärille!

  Tuo ärtyvän suolen ongelma tuntuu olevan aika yleinen vaiva. Saa kyllä olla tarkkana, mitä suuhunsa laittaa!

  Sinnekin tsempit arjen kiireen keskelle. <3 Mukavaa, että käyt heittämässä kommentilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta