Älä tule huono pylly, tule paha pylly!

Loma alkoi räväkästi tiimin vaihdoksella! Jatkossa pystypyllyn metsästyksessä minua auttaa Timo Eloranta ja edustan syksyn kilpailuissa Team Badassia bikini fitnessin hujoppisarjassa. Toivon toisesti, että äässi ei lavalla ole bad. Mutta jos se rasva jää tutisemaan peräosastoon, niin ainakin bikineistä tulee niin bling blingit, että läski sentään kimmeltää näyttävästi! Tänään pääseekin tulevia lavapikkuhousuja sovittelemaan Sahara Beauty and Designiin ja treffaamaan uutta koutsia. Uutta ohjelmaa ja ruokavaliota käteen. Jännittävää! Ja samalla todella innostavaa. Kisoihin aikaa 11 viikkoa ja tuntuu, kuin aloittaisin dieettini aivan alusta.

IMG_2873[1]

IMG_2879[1]

On kauhisteltu, että tämä on aika riskaabelia aikaa vaihtaa tiimiä. O ou. Katastrofi! Kisat kolkuttelevat jo kulman takana ja yksi kana hortoilee minne sattuu. Mutta ihanan tiimikaverini ja ystäväni Essin sanoin, ei se ole niin nöpönuukaa! Essin kanssa jo tuumittiin, että voisikin lanseerata bikini fitness-Hippo-kisat, niin ei tarvitsisi tällaisten pelleilijöiden rennompien harrastajien järkyttää kenenkään mielenlaatua täräyttämällä kisoihin, joissa haetaaan SM-paikkaa. Voitaisiin ihan keskenämme ponnistella lavalle sellaisessa lössähtäneessä sunnuntaipizzakunnossa, vetää tankkauksia mielentilan mukaan pitkin viikkoa ja keskittyä muina aikoina vain pukertamaan maastavetoa peräsuoli pitkällä ja suupielet takaraivossa. Sitähän se heti tarkoittaa, jos ei touhua ota liian vakavasti tai yrittää pitää samalla hauskaakin, että ei tee tosissaan!

Mikä sitten uudessa tiimissä houkutti? Mutkaton asenne ja perusasioiden korostaminen. Minua ei kiinnosta kikkailu, eikä nipotusmeininki. Asioista täytyy voida puhua niiden oikeilla nimillä ja valmentajan täytyy uskaltaa sanoa, jos perä laahaa maata. Huumoria, hyvää asennetta ja tiukkaa tekemistä ei tuntunut Badassilta puuttuvan, joten sen kummempia tuumailematta hyppäsin uusille kyykkyräkeille kaakattamaan!

Meillä pääpaino on ja pysyy perusasioissa.
Treeni, Ruoka ja lepo.
Ei, meiltä et saa ohjeita miten valmistaa super-pakurismoothie, mutta meiltä saat ohjeet miten kyykätä oikein.
Työ tehdään salilla, ruoka keittiössä ja lepopaikan saa valita itse.
Vaadimme myös että meidän urheilijoilla on muutakin elämää kuin fitness, koska silloin kuin dieetti on rankimmillaan tarvitset ympärillesi ihmisiä, jotka tukevat ja auttavat vaikeiden hetkien yli. Toiset treenaa totisesti muttei tosissaan, me treenataan tosissaan muttei totisesti.”

Sounds like my team, eh?

Belfie-time excellent!
Belfie-time excellent!

No sitten muuta lätinää. Kuulumisia. Peruskauraa. Mutta jotain poikkeuksellista on arjessa ollut, kun ei ole tarvinnut sätkiä mielivaltaisesti ympäriinsä. Olen saanut levätä. Ja olen myös levännyt. Sitä vain odottaisi, että parin päivän lorvimisen jälkeen olisi täynnä energiaa, mutta ei! Kun katkaisee sen joka paikkaan hönkimisen, kiireen ja stressin, huomaakin  olevansa kuin talvihorrostaan syventävä siili. Huomasin, että olen todella väsynyt ja kroppa on tukkoinen, vaikka vasta koin olevani niin energinen ja kylläinen ja hyvävointinen! Kun pääsi lepäämisen makuun, voisi levätä koko ajan. Ja olen nälkäinen koko ajan. Argh!  Voisin vain makoilla, en jaksaisi tehdä yhtään mitään. Ei ole hirveästi tarvinnutkaan. Ilmat ovat olleet sen verran hyiset, että mökilläkin tuli kulutettua eniten sänkyä, eikä suinkaan laiturin pintaa.

Pari päivää viettelin totaalilepoa ja sitten raahauduin salille täynnä intoa. Tuntui siltä, kuin taukoa olisi ollut useampi kuukausi. Rauta painoi kuin tieto lähestyvästä tentistä, johon ei ole lukenut ja hapot tuntuivat hyökkäävän pirajoiden tavoin lihassolujen kimppuun. Tyydyin sitten höntsäsoutelemaan ja kävin kevyesti pumppaillen läpi koko kropan, testattuani toki ensin hieman leukoja, penkkiä ja kyykkyjä. Mutta kun painot eivät tyydyttäneet alkuunkaan mieltä, päätin suosiolla keventää treeniä. Kyllä se siitä taas vetristyy, kun on saanut kunnolla levättyä! Onneksi peilikuvien ottaminen oli ihan yhtä helppoa kuin kaksi päivää sitten. Vähän meinasi tosin kättä hapottaa. Toivottavasti mun selfiekunto palautuu pian. Vinkkejä??

IMG_2895[1]

Iltapäivällä pääsen sovittelemaan kisabikineitä. Iik ja ääk. Pelkään, että takaosasto valuu niistä housuista kuin pullataikina. Siksipä kävinkin aamulla hakemassa vähän rusketusta iholle yhteistyökumppaniltani SALON GLOWlta! Ruskea läski on aina jotenkin paremman näköinen, kuin  valkosinertävä olmiläski, jollainen olen ollut 99% elämästäni. Kunhan en tästä muutu suklaakakun väriseksi, niin homma bueno. Solstice-suihkurusketuksen saa hintaan 34e! Suosittelen. Nopea ja hyvät sävyt. Ei mitään porkkanalookia!

IMG_2927[1]

glow

Huomenna suuntaan kohti Riikaa. Ihan menen turistioppaan kanssa heilumaan ja tutkimaan vanhaa kaupunkia ja nauttimaan luvatusta +28 asteesta.  Paree olla!! Sieltä palattuani piipahdan lehtikuvauksissa, hurautan päiväksi tai pariksi kotiin ja suuntaan loppulomaksi savoon. Mukana toki hovikuljettajani, rahkapurkinkannattajani ja fitnessdiivailumisantropiakohtausteni eniten kärsivä uhri. 3 in one man!

Varsin aktiivista lomailua siis tiedossa, kun katsoo ajettavia kilometrejä. Persiehän siinä vielä lössähtää, kun istuu istumistaan. Vaan on se rentouttavaa päästä pois tutuista kuvioista! Ja testailla muitakin saleja, kuin nämä kotinurkan punttiluolat. En ollut aluksi erityisen innoissani matkanteosta dieetin aikana. Se kun vaatii aikamoista järjestelyä ruokailujen kanssa. Ja jotenkin ulkomailla rytmitys menee helposti siihen, että ruokailee sen pari kertaa päivän aikana hieman tuhdimmin. Nyt pitäisi säilyttää se 5 x pvä ateriarytmitys. Tai millainen se nyt uudessa ohjeessa sitten onkaan. Kunhan ruokaa on, se on pääasia. Ja se on kiinteää, eikä pillin kautta nautittavaa sosetta. Ei kuitenkaan stressiä tästä. Toistaiseksi ruokavalio ei ole koostunut mistään mesiangervo-tryffeli-kelp-levä-sahrami-kaskelotti-lupiinijauho-puuroista, vaan ihan perus kana, kasvikset, joku hiilihydraatti-tyyppisestä punttipenapurtavasta. Joten eiköhän tuolla Suomen rajojen ulkopuolellakin löydy bikinibeibelle jotain kelpoa bodysapuskaa, ettei nyt tarvitse omia punttieineksiä pakastetussa käsilaukussa kuljettaa mukana ja kumota jonnekin hotellin pyttyyn, että pysyvät viileänä. Kun ulkomailla niin kovin on noita Suomi-ravintoloita, joista saa tilattua ah-niin-kotoisan makoisia kotiruokia, kun yhtä viikkoa ei voi olla ilman makaronilaatikkoa ja Mikko Alatalon jollotuksia, niin kaipaisin kyllä enenevissä määrin fitnessravintoloita, joista saisit grammalleen punnittuja ruoka-annoksia. ”I would like to have 100g of broccoli. Thank you! And water but no ice, because I’m on competitiondiet and I don’t have icecubes in my dietplan!” (Krhm. Joku löytää nyt varmasti jonkun virheen tekstistä ja haukkuu minut pataluhaksi) Apua! Jätän sen nyt vain tähän.

Kaikin puolin kuitenkin mukavia juttuja tiedossa! Nyt vain etsimään tuolta hyvin järjestellystä vaatekaapistani jotain asuja matkaa varten. Taidan hiippailla koko ajan tässä upean neonpinkissä telttapaidassani, että paikalliset osaavat neuvoa minut oikeaan osoitteeseen!

IMG_2913[1]

 

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

7 vastausta artikkeliin “Älä tule huono pylly, tule paha pylly!”

 1. Ooh! Jännää, uus tiimi! Sloganit kuulostaa hyviltä! Miks sä vaihdoit?
  Ja toi suihkurusketus muakin kiinnostaa, vaikka en totta totisesti bikinikunnossa olekaan 😀

 2. Muaki kiinnostaa miksi vaihdoit tiimiä? Nipotettiinko edellisessä sitten? 😀

 3. Arvelinkin, että tältä kysymykseltä ei voi välttyä! Ehkä henkilökemiat ja valmennusideologia eivät meillä kohdanneet, minkä takia vaihtaminen tuntui paremmalta ajatukselta. On sitten kaikkien mukavampi harrastaa mukavaa lajia! 🙂

 4. Kyllä se vaihtaminen kannattaa jos jokin asia tökkii, itse olen tehnyt saman ratkaisun 10 viikkoa ennen kisoja ja stressi hälveni suurissa määrin sen asian tiimoilta. Kyllä valmentajan pitää olla rehellinen ja kiinnostunut, eikä niin että joo joo hyvä tulee ja pulmatilanteessa saa vastauksia odotella päivä tai viikko tolkulla.

  • Näin on! Ja se on ihan luonnollista, että vaihdoksia tulee, kun aika vähällä tuntemisella valmentaja valitaan. Vaikka olisi miten tullut pystejä itselle ja valmennettaville, niin ei se tarkoita, että juuri sinun kanssasi homma toimisi. Valmennussuhde on kuitenkin erityislaatuinen ihmissuhde, ei sama juttu kuin ystävyys/sukulaissuhteet. Mutta ei tässä omassa vaihdoksessani siis sen kummempaa. Toivotimme hyvää jatkoa ja innolla odotan, miten upeita paketteja vanhoista tiimikavereista kuoriutuu!

 5. mä vaihdoin valmentajaa ja tiimiä kans nyt täs kisavuoden aikana ja se oli ehkä maailman pelottavin asia mut nyt oon niin hitsin onnellinen ja kaikki toimii niin kuin pitääkin , tsemppiä!! odotan innolla että pääsen näkeen sut lavan takana vaikutat niin ihanalta ihmiseltä 😀
  we can do this!! 😀 enää 10 viikkoo jee 😀

 6. That alone wwas an egregious oversight on thheir own part, since egkacbdeadge

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta