Aidosti feikki, feikisti aito.

Suomessa ollaan aina oltu ylpeitä siitä, että täällä asuu aitoja ihmisiä. Ja varsinkin Savossa, jossa vasta asuukin oekeita ja aetoja ja mahottoman parhaita immeisiä. Jep, no noubt. Hirveän aitoja ollaan kun ollaan suomalaisia! Aiiii että. Mutta sitten kuitenkin ollaan ihmeellistä tuppisuuväkeä, joka jaksaa marmattaa suljettujen ovien takana siitä, että naapuri on istuttanut pihalleen väärän värisiä petunioita, eikä lottovoittoa kehdata juhlia, ettei kukaan vain tykkää kyttyrää. (Hmmm, ihan kuin olisin ennenkin paheksunut tätä samaa asiaa..Ehkä 100 kertaa)

Välillä kun kuuntelee ihmisten juttuja, tuntuu siltä, että mikään ei kelpaa. Teitpä mitä vain, niin joku siitä vetää kuitenkin kalsarit kohti pyllyreikää. Ihmisten pitäisi pitää asiat omana tietonaan ja hys hys hyssytellään, mutta samaan aikaan halutaan kuitenkin tietää kaikkien tekemiset ja olemiset. Miksi työkaveri oli sairaslomalla, ettei vain lintsaisi? Lusmu. Miksi työkaveri tekee niin paljon töitä? Ei taida olla muuta elämää. Miksi naapuri on hakenut postinsa vasta klo 11. Onko se nyt työtön alkoholisti kun on koko ajan kotona? Mutta näitä asioita ei voi kysyä suoraan. Koska pitää esittää, että eivät nämä jutut minulle kuulu ja ei minua kiinnosta, mitä muut tekevät.

fake-people-fake

Ei saa kysyä paljonko henkilö tienää työstään tai ketä hän on äänestänyt vaaleissa, mutta ulkonäkö on asia erikseen. Sitä saa kyllä kommentoida.

Suomenneito, raikas Elovena! Sellainen tulisi jokaisen naisen olla! Pitäisi olla aito, mutta kuitenkin odotukset ovat sellaisia, että niitä harva täyttää luomuna. Suorat hampaat. Paksu ja hyvinhoidettu tukka, jossa on oma väri, näppylätön ja hyväkuntoinen iho, timmi kroppa jossa on lihaksia, mutta ei missään nimessä liikaa. Isot tissit, pyöreä pylly ja kapea vyötärö. Pitkät silmäripset. Täyteläiset huulet. Erottuvat poskipäät. Unelmatyttöystävillä ei ole tatuointeja, he eivät ole yli 160cm pitkiä ja he painavat 56kg! Ja kenelläkään ei ole bikinirajoissa sisäänkasvaneita karvoja tai finnejä pakaroissa. Iho on aina photoshopatun täydellinen.

aino

face

Ulkonäköä jaksetaan painottaa aina vaan. Ja onhan se toki tärkeä juttu. Jos on rähjääntynyt harvahampainen törkyli, joka haisee kaikille ihmiskehon eritteille, ei ole järin helppoa olla sosiaalisessa kontaktissa muiden kanssa, saada töitä tai parisuhdetta. Mutta miksi ei riitä se, että näytetään hyvinvoivilta, puhtailta ja ollaan sinut itsensä kanssa? Nykyään olet pullukka, jos olet yli 20% rasvoissa ja laihaläski, jos olkapäät eivät ole pyöreät ja reidet timmit. Mutta ei sekään kelpaa, jos panostat itseesi tai haluat muokata kroppaa. Kun sitten oiot hampaasi, laitat täytettä tisseihin ja huuliin ja pidennykset hiuksiin, oletkin todellinen feikki ja epäilemättä typerä kana, jolla ei voi olla korkeampaa älykkyysosamäärää kuin mannaryynillä.  Saati jos nyt sitten erehdyt salilla treenaamaan keskivertoa enemmän. Silloin olet oksettava, miehekäs, etkä lainkaan pantava.Tai ainakin vaarassa joutua ei pantavien listalle. Onneksi huolestuneet kanssaeläjät muistavat silloin kysellä ”Ethän vaan kasvata liikaa lihaksia? Se ei ole seksikästä” Täytyy olla kiitollinen heille, kun pitävät markkina-arvostasi huolta!!

Itse olen varmaankin hirveä feikkikana, mitä tulee ulkoisiin seikkoihin. Okei. Käy minulle. Voin olla. Haluan kuitenkin musituttaa, että se ei ole epävarmuutta tai oman kropan inhoamista. Tykkään itsestäni! Paljon! En tietenkään kaikista asioista, ulokkeista ja muhkuroista, mitä kehossa on, mutta näillä mennään. Olisihan se mukavaa, kun olisi kunnon tissit. Olisi mukavaa, kun naamassa olisi luonnostaan kulmakarvat, enkä näyttäisi meikittömänä avaruusmarsulta (Testasin yksi päivä ja multa kysyttiin olenko väsynyt, miksi näytän niin oudolta, oonko nyppinyt kulmat pois yms…) Olisi ihanaa, kun minulla olisi paksu ja pitkä tukka. Luonnostaan pitkät ripset. Ei niin pottunenä. Ruskettunut iho. Vahvat kynnet. Olisinpa jättänyt surkeasti tehdyn ripulitribaalin ottamatta ollessani se 17v rokkimimmi. Kyllähän niitä puutoksia löytyy, eikä tarvitse edes kauaa miettiä, mikä kaikki mättää.

IMG_3850[1]

Olen perustyytyväinen, mutta mielelläni kyllä laitan näitä puutekohtia piiloon tai kuntoon. Eiköhän aika moni meistä. On suihkurusketusta, tekoripset, tekokynnet, hiuslisäkkeet. On ihanaa laittautua ja toki pidän ulkonäöstäni paljon enemmän meikattuna ja laitettuna, kuin aamulenkille suuntaavana olmina. Ja mikäs siinä, kun on irrotettavia hiuskuontaloita ja muita näppäriä pikku kikkoja. Niistä pääsee helposti eroon! Laittautuminen on hauskaa ja tuo ainakin itselleni hyvän ja varman fiiliksen. Mutta ei minun tarvitse meikata sitä varten, että menen kauppaan ja voin hyvin mennä ostoksille tallilta tullessa, säilörehulta ja paskalta haisten.

Monipuolisuus on siististi cool.
Transformers!! More than meets the eye!!!
IMG_5452[1]

IMG_3661[1]

IMG_3918[1]

Se, mikä on tympeintä, on oletus siitä että nämä kaunistautumistoimet tai niiden tekemättömyys kuuluisivat jotenkin muille.

Kyllä se kaunistautuminen, ainakin omalla kohdallani, lähtee itsensä miellyttämisestä, eikä muiden miellyttämisestä. Mikään ei ole ällöttävämpää, kuin se oletus, että kaunistautuminen tehdään pelkästään muita varten. Kyllä monet varmasti ottavat isompaa tissiä miellyttääkseen vastakkaista sukupuolta ja laittautuvat saadakseen huomiota. Minusta se on kuitenkin ehdottomasti vain bonus, jos jonkun mielestä näytän hyvältä siinä sivussa, kun näytän hyvältä omasta mielestäni. Kyllä ne ratkaisut lähtevät ihan omasta päästä ja siitä, miltä minä haluan näyttää.

Tulee heti mieleen pari esimerkkiä, kun olen saanut suoraa kommenttia siitä, että en kelpaa jonkun kauneusihanteeseen ja henkilö on ystävällisesti minulle epäkohdistani kertonut. Voi kitos. Kuinka paljon hyötyä minä näistä kommenteista sainkaan.

1.Tein salilla hauiskääntöjä ja myhäilin mielessäni, että siinä valaistuksessa näytti jopa siltä, kuin minulla olisi hauis. Kohta joku möhömahainen ukonkäppänä tuli voivottelemaan, että lopeta kun tuo on kamalan näköistä.  Ei naisen kuulu näyttää mieheltä.

2. Olin teini-ikäisenä töissä videovuokraamossa. Minulla oli lävistyksiä ja tykkäsin muutenkin hieman ”rankemmasta” tyylistä kuin nykyään. Olin 17 ja jälleen tarinan keski-ikäinen möhömah-Ford-aukkeli alkoi ruotimaan, että miehet eivät tule monen metrin päähän tai koskisi tikullakaan sellaista rautanaamaa. Ei kuulemma uskalla panna, kun pelkää että sellainen rautakita pistää.

Siis voi ei. Miten mä voin enää näiden kommenttien kanssa elää tätä elämääni?

Fitness-harrastus on sellainen, joka saa ihmiset ruotimaan  ulkonäköä. Toki esimerkiksi itse olen asian kanssa sinut. Kerjään verta nenästäni! Kirjoitan blogia, lätkin kuvaripulia instagrammiin ja päivitän ahkerasti facebookia. Olen näkösällä, eikä se minua haittaa. Ei ole ikinä haitannut ja siksi minusta varmaan onkin tullut tällainen nettiexhibitionisti. Mutta eivät kaikki fitness-intoilijat tee itsestään mitään numeroa. Treenaavat, pupeltavat ruokansa , käyvät töissä ja siinä se. Mutta se, että ei tuo itseään esille, ei suinkaan vähennä ulkonäöstä keskustelua. Ja harmittaa sellaisten ihmisten puolesta. On se vaan jännää, että  ylipainoisille ei voi sanoa puolikasta sanaakaan ylipainosta tai ulkonäöstä, ilman että on kohtuuton ja törkeä moukka. Ihan samalla tavalla se keskivartalon uimarengaskokoelma ja iloisesti läpättävät allit ovat itsehankittuja kuin vatsalihaspalikatkin. Mutta silti niitä vatsalihaspalikoita saa arvostella ja yökkiä. Saa sanoa, että hei et ole muuten yhtään haluttava. Et näytä hyvältä. Onpa kauheet lihakset. Onpas miehekästä. Eikö sulla ole parempaa tekemistä kuin olla siellä salilla? ”En panis”

Kyllä se salilla oleminen hakkaa 100-0 urpojen panemisen. Testaamatta todettu! Ever Fit suosittelee.

IMG_3795[1]

Hieman saman tyyppistä asiaa sohaisi myös myös virallinen girlcrushini, Fitfarmin PT-Bettina. Käyhän lukemassa Bettin blogia täältä!

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Aidosti feikki, feikisti aito.”

  1. Jes!!! Ihan mahtavaa luettavaa, myhäilin ja välillä naurahdin ääneen ruudun tällä puolen. Kaikki mitä tuossa sanoit oli kyllä erittäin totta, kokemusta löytyy. Mulle on tultu ihan kadulla kävellessäki sanomaan, että ”Laihduta, senkin lehmä!” (Rasvaprosentti vois olla pari pykälää alhasempi, mutta kyllä tästä mimmistä on reippaasti suurin osa pelkkää lihasta!)

    Tykkään sun kirjotustyylistä todella paljon, keep up the good work!

  2. ja taas ! aamen ! ja kiitos että joku jaksaa pukea näinkin ihanan värikkäästi asioita joista ei aina ole ihmisten helppo puhua. tai suomalaisten tapauksessa esim ikinä.

    keep on going ! oot kulmakunnan eniten seksiä tihkuvin fitnessbeib!

    Yours, Sanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta