Hemmottelua

Loma loppui jo reilu viikko sitten, mutta tunnelmat ovat kyllä aivan samanlaiset kuin lomalla. Töissä on ollut mukavia vuoroja ja suurin osa asiakkaista lomailee vielä, mikä on pitänyt aikatauluni varsin yksinkertaisina. Ja kun vielä talouden crossfit-pakaratkin ovat vetäneet lomalonkkaa, on töissä käyminen tuntunut vain pieniltä vierailuilta arjen puolella. Aika kivaa. Stressitöntä arkea ja kesäfiilistelyä. Ja kunnon kiristelyä pikkuhiljaa… Kroppakaan ei näköjään ota mitään stressiä sen suhteen, että pistäisi vähän vipinää rasvan palamiseen! Vähän voisi jo tahti kiihtyä!!

IMG_3916[1]

Maanantaina olin aamuvuorossa ja  lähdin töistä jo kello 12. Olin jo suunnitellut, että tällä viikolla hemmottelen kehoa ja mieltä. Kun tässä ei voi vain heittäytyä sohvannurkkaan mussuttamaan kilokaupalla herkkuja, on keksittävä muita keinoja helliä itseään. Joten mikä olisikaan parempi tapa aloittaa hemmotteluviikko, kuin rentouttaa lihakset. Siksi suuntasinkin Salon GLOWn toimipisteelle Voionmaankadulle.  Olen ollut viime aikoina aikamoisen tukossa ja kovatehoisempien treenien myötä etenkin koivet ovat tuntuneet rasittuneilta ja palautuneet huonommin kuin tavallisesti. Vaikka käytössä on ollut magnesiumia niin suun kautta kuin suihkeenakin, on lotrattu kylmää, Ice-Poweria, juotu ja syöty ja rullailtu ja vanuteltu. Myös polvissa ja lonkissa on ollut kipuilua. Se on luonnollisesti näkynyt treenitehoissa ja muutenkin jurppinut kun koko ajan kolottaa.

glow

Glow:n palveluihin kuuluu muun muassa infrapunahoito, joka tapahtuu hoitopussissa. Monet kuvittelevat, että tällaiset infrapunapussit ovat aivan hölynpölyä, mutta mitä vielä!  Eivät ne luonnollisesti laihduta 20kg puolestasi tai kasvata rintavarustustasi, mutta muita etuja infrapunahoidosta kyllä on. Sitähän käytetään hoitomenetelmänä myös fysioterapiassa ja siitä on ollut tutkitusti hyötyä mm. vammojen hoidossa sekä reumakipujen lievityksessä.

Infrapunahoitoa käytetään urheilijoilla nopeuttamaan palautumista ja lievittämään lihaskipuja. Hoidoilla on kuitenkin myös monia muita etuja, kuten aineenvaihdunnan vilkastuttaminen. Hoidot tehostavat ääreisverenkiertoa ja lämmittävät kudosta syvältä, mikä saa elimistön vapauttamaan siihen kertyneitä toksiineja. Eli ei siis lainkaan huonompi apu jumahtaneeseen painoon ja selluliitteihin, vai mitä! Fysioterapiassa infrapunaa käytetään myös pyörätuolipotilailla tai muilla liikuntarajoitteisilla, jotka tarvitsevat aerobista liikuntaa. Infrapunalla on nimittäin samanlaisia vaikutuksia. Se nostaa sykettä, lisää hikoilua ja polttaa kaloreita.

Kun olen itse tällainen tekoniveliä odottava mummopolvinen parikymppinen, kaipaavat polveni enemmän lämmintä kuin kylmää. Kylmällä ilmalla kolottaa. Näin on usein vanhojen vammojen ja leikattujen nivelten kohdalla. Lämpö auttaa monesti kylmää paremmin, sillä se vilkastuttaa rusto- ja tukikudosten aineenvaihduntaa.

Opinahjossani hyvinvointiteknologian kurssilla on tullut kokeiltua infrapunaa ja olen myös kökkinyt infrapunasaunassa. Pussissa loikoilu ei ollut entuudestaan tuttua, mutta paikallisesti polveen kokeillut hoidot saivat minut intoutumaan toukkailukokeilusta pussin uumenista.

Kertakäyttöstringit jalkaan ja suitsaitsukkelaan pussiin! Hiukset aseteltiin sivuun ja pää sai jäädä pussin ulkopuolelle tyynylle. Rentouttavaa taustamusiikkia soimaan, valot pois ja ei kun vain rentoutumaan. Ajattelin ensin, että ei hemmetti, en jaksa olla paikoillani, mutta pian lämpö alkoi rentouttaa kehoa ja silmät painuivat pikkuhiljaa kiinni…

IMG_3974[1]

Pussi alkoi  lämmetä ja torkahtelin vähän väliä. Jossain vaiheessa heräsin siihen, että hikeä valui pitkin kasvoja ja kutitti. Kaivelin kättä ulos pussista ja yritin hieman pyyhkiä hikeä pois, mutta turhaan. Hikitulva! Parinkymmenen minuutin päästä tultiin kyselemään miten voin, eihän ole huono olo tms. Ei suinkaan! Vaikka ulkona porotti hurja helle, minä nautiskelin pussukassa hikoillen. Ja kyllä sitä hikeä muuten riittikin.

Otin ensimmäisellä hoitokerralla vain 45min hoidon ja se tuntui aivan riittävältä. Sen aikaa jaksoi kölliä, eikä tullut liian tukalaa fiilistä. Kömpiessäni pussista tunsin itseni aivan makaroniksi. Ihan vetkula toukka! Tepsuttelin suihkuun ja tuntui siltä. että en jaksa kävellä metriäkään. Kotiin päästessäni tulikin sitten vielä nukuttua tunnin päiväunet. MINÄ ! PÄIVÄUNILLA ! Harvinaista!!

IMG_3956[1]

Ensimmäisestä hoitokerrasta jäi oikein positiivinen fiilis! Pari päivää kiusannut polvikipu, johon jouduin napsimaan Panacodeja, helpotti hetkeksi. Jalat tuntuivat ensin paljon tukkoisemmilta ja hapottuivat portaiden kävelystä, mutta tänään ne ovat tuntuneet ihanan kevyiltä! Oli muuten aikamoisen erilaista treenata, kun missään ei tuntunut tukkoiselta. Jos kroppa on jumissa, liikkeetkään eivät tunnu siellä missä pitäisi. Eilen illalla oli todella hyvä ja levännyt olo, vaikka takana oli jo muutamat treenit sekä ahkeraa shoppailua.

 IMG_3994[1]

Aion nyt käydä hoidoissa kerran viikossa tehostaakseni palautumista. Eikä se aineenvaihdunnan vilkastuminenkaan yhtään pahitteeksi ole. Kisoihin kun on enää  reilut 7 viikkoa, että nyt on varmaan kaikki vippaskonstit otettava käyttöön, että saa tiristettyä jäljellä olevat makkarat pois. Mihin tämä aika oikein rientää? Vastahan minä aloitin. Apua!!

Jyväskyläläiset hoi! Infrapunapussissa köllöttely GLOWssa 49e kerta ja innokkaille pusseilijoille joka 5. kerta ilmainen! Varaa aikasi TÄÄLTÄ!

glow

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

5 vastausta artikkeliin “Hemmottelua”

 1. Ootsä kyllä ihan hirveesti pienentyny kevään jälkeen! Hauska nähdä kuinka pikkunen oot koko dieetin jälkeen 😀

  Terkuin kyylä samalta salilta 😀

 2. Voii että! Kiva kuulla, että sentään jotain on tapahtunut! Ja jee, ehta salikyylä! Sehän on hyvä
  😀 Mutta hommaa kyllä riittää vielä tämän ruhon kanssa ihan himputisti… Saa tulla nykäisemään kyllä hihastakin! En ole niin tympeä kuin miltä Scooteria luukutellessani näytän! 😉

 3. Heippa, mä oon muuttamassa viikon päästä jyväskylään syksyllä alkavien opintojen perässä ja tässä kovasti pohdin että millä salilla sitä alkaisi käymään, onko antaa mitään vinkkejä? 🙂

 4. Tervetuloa Jyväskylään, Hanna! Jos olet aloittamassa yliopistolla tai AMK:lla, kannattaa tsekata korkeakoululiikunta. Yliopistolaiset pääsevät myös monnarille, eli Hippoksen monitoimitalolle ilmaiseksi treenaamaan, jos ei old school-salitunnelma haittaa. Aalto Alvarilta saa myös opiskelijana alennusta. Jos kaipaa kovasti ryhmäliikunnan pariin, niin SATSilla on kyllä varsin kattava valikoima tunteja. Myös sijainti on hyvä! Lisäksi löytyy Positive, joka sitten hieman pienempi keskustan sali, Killeri joka puolestaan kauempana, mutta todella laaja ja monipuolinen. Sitten hieman vanhempi Kuntomaailma.

  Mutta koulun salit ja tunnit, monnari, SATS, Aalto Alvari! Tai jos kaipaa vain punttipenailua, miksei Jyväskylän voimailuklubikin!

 5. Kiitos kaunis! Yliopiston saliedut aion ehdottomasti tsekata mutta elokuulle pitäisi keksiä joku sijaispaikka 😀 enköhän mä näillä syksyyn selviä! Hurjasti tsemppiä sulle kilppariongelmien kans ja viimeisiin rutistuksiin ennen lavalle nousua! Täältä suunnalta saat varmasti myös kannustusta, liput sekä jkl karsintaan että expoon hommattu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta