Jyväskylän SM-karsinnat (not so) proudly presents Fat Bambi on Ice

Uujea. Fitnesstörppöilyni kliimaksi, kaiken tämän purkkirumban ja pyllyn tuijottelun kulminoituma on saavutettu. Nousin eilen lavalle pyllistelemään, kuten vuosi sitten liki 19kg painavampana kuoharipissiksenä uhosinkin.

IMG_5749[1]

Tarkoituksenihan oli päivittää joka päivä fiiliksiä, mutta niin se aika vain riensi kisaviikolla, kun piti keskittyä kaikkeen niinkin olennaiseen kuin kynsihuoltoon, värjäysoperaatioon ja kodin siistimiseen. Minulle kun tuli viikonlopuksi aikamoinen läjä vieraita. Perjantaina yökylään tuli tiimikaverini Laura ja lauantaina talon valtasivat rakkaat ystäväni.

Laura lepuuttamassa ja juomassa vettä. Sitä riitti.
Laura lepuuttamassa ja juomassa vettä. Sitä riitti.

Hyvä, että tuli puunattua koti kuntoon, koska kyllähän tässä pyöri vaikka kuka. Muunmuassa samassa sarjassa kanssani kilpaillut Jenni Levävaara tuli paistelemaan keittiööni kuhafileitä, kun hänen eväänsä unohtuivat kotikaupunkiin. Pitäähän kanssakilpailijaa auttaa! Onnea myös Jenni bikini fitness-masters MM-paikasta ja neljännestä sijasta ja tervetuloa uudelleenkin kalanpaistoon!

Tästä viikosta ei olisi tullut yhtään mitään ilman huoltojoukkoja ja parempimuistisia ihmisiä. Olisin esimerkiksi missannut kyllä kynsihuoltoni aivan totaalisesti, ellei ihana kynsiteknikkoni Sari Helkovaara olisi lukenut blogiani ja laittanut viestiä, että raahaapa ne kankkusi tänne huomenna. Eli torstai menikin sitten rientäessä kynsihuoltoon Studio 71 jossa mulle loihdittiin aivan ihanat kynnet. Ja aitoja Swarovskeja siihen vielä kivasti. Näitä kelpaa tuijotella! Kiitos Sari ja STUDIO 71!

IMG_5593[1]

stufi

Siihen tärkeimpään sitten, kisapäivään!

Heräsin aamulla todella huonovointisena. Valmentajalta oli tullut komento, että vaikka heräisin miten aikaisin niin sängystä ei nousta ennen klo 7. Nousin vain vessaan ja syömään hieman aamiaista ja sitten takaisin petiin köllimään ja torkkumaan. Yön olin aivan jäässä. Nukuin haalarissa ja kolmen peiton kanssa ja silti hytisytti. Kun sitten nousin, olo kohentui ja pysyi hyvänä ja virkeänä koko päivän!

IMG_5724[1]

Timo ja huoltajamme Eveliina tulivat heti kahdeksan jälkjen tsekkaamaan minun ja Lauran kunnot. Laura lähti heidän kanssaan meikkiin hotellille ja itse jäin luukuttamaan musiikkia, 10 aikaan suuntasin Jyväskylän Voimaklubille Tannersin suihkurusketukseen. Jan Tanat siirtyivät iholle varmassa käsittelyssä. Stressitön ja mukava vaihtoehto ja mielestäni todella hyvä väri. Suosittelen! Väriä levitettiin perjantai-iltana ja lauantaiaamuna.

Piipahdin hotellilla tekemässä meikkipohjan ja meikkasin itse. Olin tyytyväinen meikkiin ja sain siitä erinomaista palautetta. Jee! Hiustenlaittoon suuntasin SALON GLOWhun, missä ihana Nelli laittoi hiukseni ja Pirittan kanssa fiilisteltiin kisajuttuja. Väri oli mielestäni hyvä, sen oli pari päivää aiemmin viimeistellyt Glown Mari. Kiitos GLOW!!

IMG_5720[1]

IMG_5732[1]

Nelli ja Piritta <3
Nelli ja Piritta <3

Nautin lavalla olosta aivan älyttömästi! Ei tarvinnut hymyä kiskoa väkisin naamalle! Siellä oli todella ihanaa ja hauskaa! Ainoa vaan, että jalat ja kylki kramppasivat aika huolella ja etuasennossani numerolappuni ei näkynyt. Jouduin vaihtelemaan asentoa, koska jalat tutisivat kramppien vuoksi. Horjuin todella paljon ja vaihdoin asennot hitaasti. Kuvista huomaa, että minä siellä vasta siirrän painopistettä ja vatuloin omiani, kun muut ovat jo skarppeina poseerauksissa. Eiiii näin! Ihan kauheaa, kun olen viimeksi saanut asennoistani todella hyvää palautetta ja kävelystä samaten, mutta nyt olivat hukassa molemmat. Jostain syystä tekuttelin pientä askelta kuin kuumilla kivillä (yritin varmaan olla sähäkkä ja seksikäs) ja asentojen vaihdoksissa minä toden totta tein sen: huojuin kuin Hemuli ilmapuntarisalossa. Tämä näytti kuulemma aika karmealta ja myös toi fiiliksen, että olen epävarma, kun en pysy paikallani. Ja kuvissa tämä näkyy sitten siinä, että omat asennot ovat milloin mitenkin. Välillä näyttää siltä, että olen aloittamassa Macarenan tanssimisen ja välillä siltä, kuin roikottaisin siiderimahaani jäätelökioskin läheisyydessä. 😀

Siis emmä oikein tiiä niinku mitä mä tässä teen tai sillee et.. Tekis ehkä mieli jo skumppaa mut en sit tiiä et oisko niinq kiva olla joku fitnessmuija. Mut siis onko Sauli Niinistö niinku Suomen pressa vai siis tuomari ku toi ainakin näyttää vähän Salelta toi yks tuomari.
Siis emmä oikein tiiä niinku mitä mä tässä teen tai sillee et.. Tekis ehkä mieli jo skumppaa mut en sit tiiä et oisko niinq kiva olla joku fitnessmuija. Mut siis onko Sauli Niinistö niinku Suomen pressa vai siis tuomari ku toi ainakin näyttää vähän Salelta toi yks tuomari.

No, siitä huolimatta nautin! Ja olin aivan fiiliksissä, kun pääsin eliminaatiokierroksen jälkeen toiselle kierrokselle. Ystäväni Essin kanssa bailattiin takahuoneessa hetki urheilijamaisesti viinapullo ja sipsit huulilla ja kuunneltiin Die Antwoordin Pitbull-terrier. Ja kohta olikin aika mennä lavalle uudelleen. Ja ihan samanlainen, jopa pahempikin kramppishow alkoi alusta!

Mutta jotain parasta minulla kyllä meidän sarjassamme oli: kannustusjoukot. Kun minut esiteltiin, yleisö oikein räjähti. Miten paljon kannustushuutoja mä kuulin! Tuttuja ääniä. Ja näin esim rakkaan siskoni oikealla ystäviemme kanssa. Kuulin monta kertaa kun huudettiin Hyvä Eve. 206! Hyvä pylly Eve! Ai että miten ihanaa kun niin moni rakas ihminen oli katsomassa paikan päällä!

Minulle oli huippu juttu päästä eliminaatiokierrokselta jatkoon. En missään vaiheessa edes odottanut finaalipaikkaa, enkä olisi kunnollani sitä ansainnutkaan. Oli aivan mahtavaa, kun Essi pääsi ensimmäiseen vertailuun ja pokkasi 6. sijan! Olin niin ylpeä! Essillä on niin mainio rakenne lajiin ja upea lavaolemus. Niin varma, tarkka ja huolellinen. Ilo silmälle ja ai että ne bikinit olivat upeat ja poikkesivat massasta.

Ruotsalaiset miljonääriäidit. Ilman miljoonia ja ruotsalaisuutta ja äitiyttä.
Ruotsalaiset miljonääriäidit. Ilman miljoonia ja ruotsalaisuutta ja äitiyttä.

Tämä on arvostelulaji ja ihan kaikki arvostelu on tervetullutta! Kuitenkin olisi mukava, kun arvostelu tehtäisiin hyvässä hengessä. Aika rankalla kädellä kuulin suomittavan joitakin osallistujia ja sijoituksia, enkä yhtään ihmettele tai epäile, etteikö omaakin lavapreesensiäni kauhisteltaisi ja vielä lytätä moneen kertaan. Arvostelulaji ei mielestäni kuitenkaan tarkoita sitä, että toisia sitten haukutaan ja kyräillään. Ja jos oma sijoitus on pettymys, voisi sen pettymyksen purkaa sitten kotona, eikä paiskoa tavaroita ja lähteä ovet paukkuen kotiin. Kotona vähän viiniä naamariin ja sitten leuka pystyyn ja seuraavaa kertaa kohti! Hyvää urheilijahenkeä onneksi löytyi onneksi lavan takaa rutkasti ja oli ihanaa, miten hyvä ja hauska fiilis ennen lavaa oli. Kaikki eivät toki haluakaan ennen kilpailusuoritusta kailottaa ja hölistä kepeitä toisten kanssa ja jälkeenpäin mietin, että voi ei kun Rauhansalon akka on siellä kaakattanut kovaa ja korkealta ja ollut niin hilpeänä, että joku on varmaan jo miettinyt alkometrin tuuppaamista kouraan (korostan, että en kyllä ollut huppelissa vaikka kailotin ja huojuin ja virnistelin omituisen maireasti, oli vaan kivaa)

IMG_5762[1]

Mikä oli minulle ehkä isoin juttu, oli se, että toteutin unelman. Hommat eivät menneet todellakaan kuten olin suunnitellut, eikä kunto ollut ihan sellainen, mitä olisin itseltäni halunnut ja vaatinut. En ole ainoa, jolla on ollut dieetin kanssa päällekäin rankkoja aikoja elämässä. Jade ja Essi ovat hyviä esimerkkejä siitä, että siitä huolimatta he olivat siellä kiiltävät pytyt kädessä.

Kuten arvelinkin, oma lihasmassani ei ollut riittävä, Jalkoihin on ehdottomasti saatava lisää, jotta vaikutelma ei olisi keskeltä paksu honkkeli. Miettikääpä sitä, että kisapäivänä painoni oli 58kg ja risat ja vyötärönympärykseni 63,5cm. Ja silti näytän kilpailuista otetuissa kuvissa tältä. Lava ei ole mikään armollinen paikka. Kärkitytöt ovat oikeasti todella kireitä ja pieniä! Minun olisi pitänyt kutistua tästä vielä lisää. Ja lihaspaineet! Ne olivat kyllä aivan kateissa eilen. Kunto nesteytyi sitten kuitenkin lopulta. Tämä on huomioitava ensi kerralla.

IMG_5514[1]

IMG_5608[1]

tässä

Ensimmäinen kisadieetti menee opetellessa ja oikeaa tyyliä hakiessa. Ei voi tietää, miten viimeistelyt menevät ja miten kroppa reagoi. Itse olen todella tyytyväinen siitä, että kisapäivänä oloni oli todella hyvä. Olin todella virkeä ja hyvinvoiva päänsärkyä ja pikku huimausta lukuunottamatta. Olisi ehkä kuitenkin pitänyt taktikoida toisin ruokailuiden kanssa. Keskivartaloni nesteytyy ja suolisto jumii aika helposti ja aikamoisen alavatsaturvotuksen sain kuitenkin sinne kisapäivän iltaan. Mutta en ottanut siitä stressiä, kun mitään en asialle ole mahtanut.

Jos mä jotain tiiän niin sen et mihin tätä peukkua käytetään! Kas näin!
Jos mä jotain tiiän niin sen et mihin tätä peukkua käytetään! Kas näin!

Eilen illalla juhlimme ystävieni kanssa tätä projektia. Melkein tuli tippa linssiin, niin kauniita asioita sain eilen kuulla. Ja kaapit on nyt lastattu täyteen karkkeja sun muuta herkkua, kauniita kortteja. Oli ihana ilta ja tuntui niin ansaitulta juhlia tätä matkaa. Ehkä joku ihmettelee, että miksi ihmeessä kun kunto oli tuo ja niin ja näin ja noin. Jostainhan se on aloitettava! Toki olisi ihanaa, kun olisi saanut työstettyä itselleen voittokunnon ja napattua pystin kotiin. Olisi kivaa, kun kisoista olisi kasa kuvia, joissa poseeraan täydellisesti ja täydellisen tikissä. Mutta en mä katso noita kuvia yhtään paniikissa tai masennuksen vallassa. Naurattaa nuo ilmeet ja asennot ja kun lavallakin horjutti, meinasi alkaa naurattaa. En vaan jaksa suhtautua kauhean vakavasti. Ja niin mun tsemppiviesteissäkin oli: Huumorilla eteenpäin. Todellakin! Ja hei, oon kuitenkin päivittänyt mun kunnon robotista bikinibeibeksi, niin ei kai tässä voi olla täysin maataan myynyt!

IMG_5819[1]

Ja mitä nään noissa Body-lehden kuvissa. Vaikka minulla on taipumusta itsekriittisyyteen, näen noissa kuvissa naisen, joka on melkein 19kg kevyempi kuin vuosi sitten. Taisteli läpi treenit, paukutti  kuukaudessa todella paljon muutoksia kroppaan ja sinnikkäästi jaksoi vaikeiden aikojen yli. Nään siinä ihmisen, joka toteutti yhden pitkäaikaisen haaveensa ja löysi kadonneen intonsa lajiin. Että en ajatellut kyllä yhtään hävetä sitä, että lavalle kapusin mitättömien reidenkuikeloideni kanssa.

Siihen liittyen. Olin eilen kisatällingeissä juhlimassa tätä matkaa ystävieni kanssa. Tuota kisaväriä kun ei alta aika yksikön saa hierottua pois. Minua sanottiin sutturaksi ja muikkeliksi. Ja eräs nainen nosti kohtauksen, kun ohi kävellessäni hiukseni osuivat häneen. ”Siis joku teennäinen tekotukka tarttui muhun” Ja näiden ihmisten kanssa en siis ollut missään tekemisissä ja kaikkien ohi vain kävelin. Toivottavasti tämä piristi heidän kurjaa iltaansa, kun saivat puhista mielipiteensä ja jumpata silmämuniaan.

IMG_5751[1]

Kiitos kaikille tsempeistä ja kehuista ja kommenteista ja palautteesta! Kaikki on otettu ilolla ja avosylin vastaan! Tästä lähdetään kehittämään kuntoa rennolla asenteella ja hauskanpitoa unohtamatta. Ei tää niin vakavaa ole! 😉

 

 

 

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja kuohuviinin ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot everfit(at)luukku.com

10 vastausta artikkeliin “Jyväskylän SM-karsinnat (not so) proudly presents Fat Bambi on Ice”

 1. Sun hiukset ja meikki oli kyllä ihan huikeen hyvät! En tiiä sainko ees kehuttua niitä paikan päällä kun olin niin sekasin koko sen ajan siellä takahuoneessa.. 😀 Ja oli tosi kivaa nähdä vihdoin ihan face-to-face, vaikutit jotenkin just niin rempseeltä ja ihanalta tyypiltä mitä täältä bloginkin kautta on välittynyt 🙂
  Tsemppiä sulle jatkoon ja ihana kuulla että löysit taas innostuksen lajiin <3 Ja voit kyllä todellakin olla ylpeä itestäs!

 2. Onnittelut kisadebyytistä! 🙂 Löytyykö susta kuvia kun oot painavimmillasi? Itsellä elämäntaparemppa menossa, ja luulen että oon tällä hetkellä aika lailla samankokoinen mitä sä olit vuosi sitten.. Oot mun idoli, mielenkiinnolla jään seuraamaan blogiasi! 🙂

 3. En voi muuta kuin ihailla sun asennetta touhuun. Niin paljon saa lukea itkuja kisoista, kun kaikki ei mene nappiin.. Milloin on huonot tuomarit, milloin huono valmentaja ja milloin menkat päällä kisojen aikana. Aina löytyy joku syypää ja aina pitää vinkua asiasta ja oikeastaan koko kisasta ja lytätä myöskin muut kilpailijat, koska surkeitahan ne olivat kaikki!!!111 Naurattaa. Sun asenne ja huumori on aivan parasta, pidä niistä kiinni, koska niiden avulla pääsee vielä pitkälle! Ja kyllä mää sanon, että hyvältä sun kisalook näytti! 😉

  http://www.sonjakorpela.fitfashion.fi

 4. Mietin ihan samaa kuin Sonja tuossa ylempänä, sun asenne on mahtava! Ja look oli hyvä, hiukset ja meikki ja kynnet ja kaikki… 🙂 Mun mielestä jokainen, joka lavalle kipuaa, voi olla ylpeä tekemästään kovasta työstä, vaikkei kaikki olis lopulta mennyt ihan nappiin. Ainoastaan siitä ei voi olla ylpeä, jos oma pettymys ja turhautuminen purkautuu toisten lyttäämisenä ja haukkumisena.

 5. Voi Eve, oot niin upea ja kaunis! Sä näytät kuvissa niin upealta ja sun kroppa on todellakin wau!! Onnea mahtavasta kokemuksesta, oot todellakin mun idoli!

 6. Tosi kaunis lookki. Ja loistava asenne ekoihin kisoihin. V*ttu mitä munapäitä yöelämässä 😀

 7. Ihana kirjoitus ja ihana Eveliina! Mä olin serkkuni kanssa katsomassa kisoja ja sä olit upee. Noi kuvat ei tee sulle oikeutta Ja sulla oli meidän mielestä sarjasi paras perse (sori kielenkäyttö XD) Olit häikäisevän kaunis, ihan kuin joku malli!! Mitä nyt tapahtuu? Älä pliis lopeta blogin kirjottamista. =)

 8. Mahtava postaus. Ihan tuli tippa linssiin ku aattelen itse ihan samoin näistä asioista kuin sä. Ja sä näytät kans ihan häikäisevän upealta!

  U rock Girl! <3

 9. Oot kyllä ihan mahtava persoona!
  Stailaus oli oikein hyvä!
  Onnittelut kisadebyytistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta