Epätoivoisten kotirouvien idioottivarmat suklaakötöstykset

Niin se vaan minäkin, epätrendikkäin tunari, ratsastan kuumien muotivillitysten aallonharjalla ja valmistelen raakasuklaita, kuten jokainen uskottava lifestyle-bloggari! Ihan omin pikku tahmatassuin. Oikeastihan nämä alkavat olla jo aika so last season-kamaa. Pitäisi olla jo täyttä häkää tekemässä raakaleivonnaisia ja uuttamassa omaa teetä voikukanjuurista. No, laahaan vähän järjessä.

IMG_6911[1]
Käytin tällaisia herkullisia korkkeja mausteena.

Ensimmäisen kerran valmistin raakasuklaata ystävieni kanssa kuukausi takaperin. Meillä oli silloin testissä Foodinin raakasuklaanvalmistuspaketti, jossa oli valmiiksi palmusokeroitua kaakaomassaa sekä karpaloita, mustikoita ja mulpereita.

IMG_6103[1]

IMG_6443[1]

Aivan totaalisen idioottivarma suklaanavalmistussetti surkeimmallekin kotikokille! Suklaista tuli aivan älyttömän hyviä ja tekeminen oli todella helppoa. Ei tarvinnut raastaa kaakaovoita ja sekoitella sen enemepiä. Koska olisihan se ollut rankkaa, että työvaiheita olisi ollut kolmen sijaan 4! Huh. No mutta kuitenkin. Helppoa oli. Antoi vain massan sulaa vesihauteessa. Vähän hämmenteli, juoruili ja hörppi pari pullollista lasillista Lindaueria.

IMG_6451[1]

IMG_6449[1]

IMG_6454[1]

Suklaat täytteiden päälle ja vuoat hetkeksi kylmään. Ja sieltä pöytään ja parempiin suihin! Meillä oli pöydässä lisäksi aivan ihanaa salaattia, leipää, mutakakkua ja vaniljajäätelöä, joten en saanut tuhottua kuin kolme konvehtia. Mutta näitä olisi voinut syödä enemmänkin. Suklaa oli niin pehmeää.

Niin hyviä. Makeutta oli  juuri sopivasti ja suklaat oikein sulivat suussa! Omia suosikkejani olivat pakastekuivatuilla mansikoilla, kookoskuutioilla ja cashew-pähkinöillä höystetyt tekeleet. Mulpereista en niin piitannut, joskin ne upposivat mansikkakielteiselle ystävälleni hyvin.

Viime viikolla joulu tuli jälleen etukäteen, kun sain paketin Foodinilta. Paketista paljastuikin lisää tykötarpeita suklaan valmistukseen. Ja kaikkea muutakin mukavaa, kuten aivan superihanaa oliiviöljyä ja kilon säkki luomulaatuisia pähkinöitä.

IMG_6837[1]
http://fitnessfirst.fi/daniolo-kylmapuristettu-oliivioljy-luomu-500ml.html

Tällä kertaa halusin kokeilla makeuttamatonta raakakaakaomassaa. Käytössä oli perulaista Arriban 100% kaakaomassaa. Luomutavaraa. Pilkoin massaa pienemmäksi, koska se oli kolmena isona klönttinä pussissa. Ennen tätä suklaapalan teurastusoperaatiota keittiössä oli vielä melko siistiä…

IMG_6848[1]
http://fitnessfirst.fi/foodin-kaakaomassa-arriba-luomu-raaka-500g.html

IMG_6918[1]

Tällä kertaa tein suklaat silikonimuottiin. Pohjalle höysteet ja suklaat päälle. Käytin hyväksihavaittuja pakastekuivattuja mansikoita sekä luomu-cashew-pähkinöitä.

IMG_6912[1]
http://fitnessfirst.fi/maqui-mansikka-slice-pakastekuivattu.html
IMG_6913[1]
http://fitnessfirst.fi/raaka-cashewpahkina-250g.html

Yritin makeuttaa suklaata steviatipoilla, mutta yritys ei ollut kovin hyvä. Hieman outo, keinotekoinen sivumaku pyrki nyt kyllä läpi noista ihanista kökkösistä. Vaikka kaikessa muussa nämä tipat toimivatkin erinomaisesti. Olin sitten tuhmuri ja sekoitin hieman sokeroitua kaakaojauhetta sekaan, se toi pikkuriikkisen kaivattua makeutta, mutta nyt ei sitten kyetty välttämään täysin valkoista sokeria. Katastrofi!

IMG_6921[1]

Ensi kerralla taidan kuitenkin käyttää tuota valmiiksi palmusokeroitua massaa. Tai sitten otan apuun hunajan. Tuhtia tavaraa tuli näistä. Yksi vie kyllä paatuneimmankin sokerihiirulaisen himot! Uskon tosin, että perus Maraboun ja Fazerin suurkuluttajille nämä saattavat olla turhankin väkevää tavaraa tällaisinaan.

IMG_6926[1]

IMG_6925[1]Millä sinä makeutat suklaasi, vai kaipaatko edes makeutusta? Vai turvaudutko mieluummin Fazerin siniseen?

PS. Lapsena väitin olevani allerginen suklaalle, koska en juuri pitänyt siitä. Menneet ovat ne ajat…

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

Yksi vastaus artikkeliin “Epätoivoisten kotirouvien idioottivarmat suklaakötöstykset”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta