Kuinka saada lisää lukijoita ja näkyvyyttä?

Monet istuvat läppärit sylissään ja pähkäilevät otsat kurtussa, miten saisivat lisää lukijoita blogeilleen. Ja miten saisi enemmän näkyvyyttä ja niitä yhteistyökumppaneita, joilta saisi kaikkia kivoja juttuja. Miksei ketään kiinnosta, vaikka vasta kirjoitin tekstin, jossa käsittelin kvanttifysiikan suhdetta luumukiisseliin ja keksin selityksen sille, minne kaikkien sukkien parit pesukoneesta oikein joutuvat?

Kevät -14

No sehän nyt on ihan selvää –  suurta yleisöä nyt eivät vain ihan hirveästi kiinnosta yksittäisten Maire-Maisojen jorinat uusista hienoista neulontaohjeista. Tai city-Marttojen kursseilla opitut tehokkaat niksit wc-pöntön puhdistamiseen. Ehei. Jos haluat saada näkyvyyttä, täytyy myös näkyä. Ja siis todella näyttäytyä.

Minusta blogi on ollut helppo keino riisuutua. Jotkut julkaisut ovat kyllä olleet sellaisia, että naamaa on alkanut punottaa ja olen miettinyt, että paljastankohan nyt liikaa. Sopiikohan tämä alle 18-vuotiaille? Onkohan sisältö nyt liian intiimiä? Sittenhän kaikki näkevät minut!!! Hieman tuhmaa ehkä. En tiedä. Mutta paljastelu ei ole aiheuttanut kovinkaan suurta kävijätulvaa blogissani. Miksi?

Olen paljastanut vääriä asioita! Olen paljastanut, kuka minä olen.

On ollut tilanteita, kun olen saanut todella voimakkaan inspiraation, että tästä minä kirjoitan. Olen kirjoittanut otsa kurtussa, näppäimistö sauhuten ja kertonut salaisuuksiani, mieltäni piinaavia ajatuksia. Tuonut esille jotain tabuja. Laukonut suoria mielipiteitä. Olen julkaissut tekstin jännittyneenä ja tyytyväisenä. Odottanut, että nyt muuten tulee paljon kommentteja ja vertaiskokemuksia. Ja tykkäyksiä. Ehkä pari jakoakin Facebookissa. Nyt tuli muuten hyvä teksti!! Innolla loggaan selaimelleni katsomaan, onko blogiin tullut kommentteja. 1 Like. Sekin omani facebook-linkitykseni vuoksi.

Dieetillä tuli jatkuvalla syötöllä muutamaan otteeseen laitettua kuvaa noista omista istumalihaksista. (Koska fitnesspirkkojen elämäntapaan kuuluu myös pyllistely! ) Ja silloin blogin kävijämäärässä tapahtui huikea piikki. Ihan sama vaikka olisin kirjoittanut siitä, miten raspasin kuivia kantapäitäni tai siitä, että keitin aamupuuroni veden sijasta maitoon, koska oli sunnuntai. Ei mitään väliä sillä sisällöllä, mutta kun siellä tekstin seassa oli internet-tirkistelijöille jotain niin kovin mieluisaa…

PYLLY. Ja serverit kuumenivat kertarytinällä.

funny-giraffe-love-you-butt-pics

Tästä päästäänkin tapaukseen, joka tämän tekstintyngän minusta kirvoitti:

Näin eräänä päivänä ihmisen, jolla oli jalassaan paljon hehkutetut Freddyt tai feikki-Freddyt tai aivan sama mitkälie housut. Niihin oli pukeutunut henkilö, jolla ei ollut yhtään takapuolta. Housut näyttivät hivenen koomisilta. Mustat housut, joiden takapuolessa oli vaaleat saumat kehystämässä kohtaa, jossa pitäisi olla tämän anatomian tietämyksen mukaan pakarat. Se siitä, jokainen saa käyttää minkälaisia vetimiä ja kutimia haluaa, eikä oma asuni ollut sekään mikään high-fashionin ilmentymä. Takissanikin taisi olla koirankakkaa tai jotain muuta ruskeaa mönjää, joten suomalaisen logiikan mukaan minulla ei ole oikeutta arvostella. Mutta kuitenkin.

Tämä kohtaaminen Freddy-pyllyn kanssa sai miettimään, että nuo housut ovat minusta kummalliset ja näyttävät lähinnä aika hupaisilta. Juu, kun on pyllyä ja reittä ja sitä ja tätä ja tuota, on hankala löytää istuvia farkkuja. Vaikka olenkin rimppakinttu, olen melko persevä, mutta kapeavyötäröinen. En siis itsekään kirmaa kaupoissa ostelemassa uusia farkkuja tuon tuosta. Itseasiassa, en edes omista farkkuja, koska en vain ole löytänyt istuvia. Kuitenkin. Freddyt eivät ole omaan silmään erityisen hyvännäköiset. Siis erityisesti ne, joissa sauma on vielä jotenkin eri värillä tehty. Korostaahan se pyllyä joo, mutta onko sitä pyllyä pakko erikseen korostaa? Minusta tuntuu, että treenaavan naisen pylly korostuu, halusi tai ei, ihan ilman mitään huomiovärejä tai persuuksiin viriteltyjä saumoja.

Tämä oli pointti. Ja teksti oli myös kirjoitettu aivan hupimielessä. Muutamassa päivässä tuo ihan vain heittona laitettu tilapäivitys oli saanut 51 kommenttia ja yli 1400 tykkäystä. WHAT! Hyvä kun blogissa on edes jollain tilapäivityksellä joskus yli 1000 lukijaa. Mutta en usko, että kovin moni edes luki kuvan tekstiä, joka ei todellakaan ollut mikään #mybody #myhump #shakethatassforme #booty # belfie- tyylinen, vaan juurikin kommentti siitä, että mielestäni Freddyt eivät ole erityisen järkevän näköiset byxornat ja kyseessä on kuvituskuva, eikä suinkaan oma bootyni.

Uhkea booty Googlesta
Uhkea booty Googlesta

Mitäpä siitä sisällöstä. En usko, että nuo liki 1500 tykkääjää olivat kanssani samaa mieltä. Kunhan tykkäsivät mehevästä perseestä. Ei siinä ole mitään väärää. Kieltämättä, hyvän pyllyn valitsinkin kuvaan. 51 kommentoijan seassa sentään oli jokunen tekstinpätkän lukaissut. Pitihän sitä päästä kiivaasti puolustamaan suosikkivaatettaan, aivan kuin tällä kuvalla nyt olisi hyökätty raivolla heitä vastaan, jotka ko. housuista pitävät. Ei suinkaan, arvon leidit. Kyllä minä teidän hyvin muotoutuneita pakaroitanne ihailen, vaikka housuissa Freddy-lappu heiluisikin! Enkä todellakaan arvostellut ketään henkilönä.  Ei ole varaa. Itse kuitenkin liikun kotona usein kalsareissa ja käytän iltaisin koiran ulkona mieheni 6 kokoa liian isoissa kengissä. Että siinä sitä koomisuutta teille.

Joskus näinkin.
Joskus näinkin.

Vaan jos olisin tajunnut tämän, olisinhan laittanut jokaiseen tekstiini kuvan pyllystä heti blogin alkutaipaleelta lähtien. Ja vieläpä sijaispyllystä. Ei olisi tarvinnut keksiä raflaavia otsikoita tai järjestää mitään kilpailuja tai kampanjoita saadakseen lisää ihmisiä lukemaan pääni suoltamaa sekasotkua.

Joten jos haluat lisää liikennettä blogiisi, pyllistä.

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

14 vastausta artikkeliin “Kuinka saada lisää lukijoita ja näkyvyyttä?”

  • Huh, hyvä! En ole sitten yksin kihertelemässä omille jutuilleni. 😉

 1. Tää oli kyl hauska ja ihana huumoripläjäys 😀 Se on hauskaa miten päivänselvääkin asiaa joutuu erikseen pehmittämään että ”ei ole tarkoitus haukkua ketään etc..” jos sanoo pahan sanan vaikka freddyistä. Kyllä siitäkin joku paskamyrskyn saa aikaseks 😀

  Ja itekkin ex bloggaajana en pistänyt mitään yhden protskupatukan arvontoja pystyyn kun halusin että jengi lukee sitten omasta halustaan ja ne lukekoot jotka haluaa.

  Bloggaaja saa kyllä herkästi kunnon kohun aikaseks kun vähän raottaa sanaista arkkuaan, vaikka oliski huumorimielessä kirjotettu.. 😀

  • Siis sepä! Blogiteksit pitäisi aina kirjoittaa sadasta näkövinkkelistä, ettei kukaan hermostuisi. Tarkoitus on kyllä naputella ihan kepeällä huumorimielellä, eikä arvostella ketään imbesilliksi housuvalintojen vuoksi. Mutta niin jotkut tuntuvat aina tekstit ottavan. Sääli. Mutta eihän sille mitään voi! Helposti kuitenkin saa kauhean nilkin leiman otsaansa, kun kertoo mielipiteensä. 😀 Vaikka vain ihan huumorilla höystettynä.
   Tämäkin teksti lähti ihan siitä, että yleensä olen ensimmäisenä ostamassa jotkut ihanat uudet treeenihousut sun muut ja toki syöksyin kauppaan näitä Freddyjäkin pällistelemään ja hiplailemaan. Mutta vau-huokailun sijaan meinasi lirahtaa pissi housuun, kun katsoin itseäni ne jalassa.

 2. ”Minusta tuntuu, että treenaavan naisen pylly korostuu, halusi tai ei, ihan ilman mitään huomiovärejä tai persuuksiin viriteltyjä saumoja.”

  Ja silti kuitenkin ilmeisesti (?) poseeraat itse ensimmäisessä kuvassa huomiovärit korostamassa persuuksia…. Hih.

  • Arvaapa miksi juuri tuo kuva on ensimmäisenä 😉
   Ja siis jos nyt vielä pitää selventää, minä olen hyvin peräkeskeinen ihminen, enkä itsekään valitse housuja, joissa takapuoli ei näytä hyvältä. Kyllä minä mielelläni korostan niitä hyviä puoliani, ihan kuten kuka tahansa. Kyse oli nyt vain aivan vitsimielisestä heitosta, siis koko tämä kuva ja Freddy-juttu ja blogikirjoitus. Ja kyllä nuo Better Bodiesitkin jäisivät kauppaan, jos se pinkki sauma menisi tuolta pakaran alta. Kenties joku kurahousutrauma lapsuudesta, mutta ahdistaa jos arkihousuissa a)ei ole takataskuja b) on takataskut väärällä kohdalla c) on omituisia saumoja Perusmustat Freddyt näyttivät omaan silmäänkin jaloissa jopa ihan kivoilta, mutta toisissa pyllyni muistutti kyllä enemmän paviaanin perää noiden saumojen takia. 😀

  • Hahhah:-D. Nyt täytyy todeta että mitäs jos mielensäpahoittaja lukis tekstin uudelleen ja miettisi olisko se vaikka läppä että se persekuva on juuri siinä. Sarkasmi onvaikea laji ymmärtää….

  • Sarkasmi on hankala laji.. Nim. Itsekin tästä Freddy-kuvasta tykänneenä, mutten pelkän pylly-kuvan takia 😉

 3. Heippa! Kiitos superhauskasta blogista 🙂 pitää nyt kommentoida että täällä ollaan (ja huvitutaan), vaikka kommentoitua ei tule kovinkaan usein. Mulla itsellä on myös vähän huvittanut tuo pyllyhousuhypetys, etenkin kun kaikkihan nykyään tietää mitä varten nuo housut on. Eikö siinä samalla vähän paljasta että pyllyssäni on nostamisen varaa? ;P onneksi itsellä ei ole tarvetta pyllyä kohottaville omaisuudenmaksaville housuille, treenillä ne piukat pakarat saa!! 😀

 4. Hauska kirjoitus! 😀 Mulla on yhet pyllyhousut ja toiset haaveissa. 😀 Enkä silti kyllä loukkaanu tästä postauksesta mitenkään enkä tullut siis puolustelee. 😀 Mutta ei se perC kyllä tosiaan sen muhkeemmalta noissa housuissa näytä, ellei se oo muhkea muutenkin. 😀

 5. HAHAAAHA repesin ihan täysii ton sun viimeisen kuvan lävähtäessä ruudulle! :DDD Tätä harvoin tapahtuu, kunhan yleensä myhäilen mielessäni.

  Minä oon kans vähän näitä freddyjä ihmetellyt, outo kahdeksikon muotoinen leikkaus persuksissa… Uskon että ovat varmasti mukavat ja voisin itsekin harkita ostavani jos laatu ei olisi niin kuraa mitä joka paikasta korviin kantautunut ja jos perseessä ei olis noita outoja leikkauksia. 😀

  • Siis mitä hauskaa siinä oli? Ainahan mä näytän tolta!! PS. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta