Itsekäs fitness-akka

Sain Joulun alla muutamankin sähköpostin blogin lukijoilta ja yhden kiitoksen taannoin Me Naiset Sport-lehdessä julkaistusta jutusta. Moni oli samaistunut niihin fiiliksiin, joita olin jakanut itsekkyyttä ja suorittamista käsittelemissä kirjoituksissani. Kiitos kaikille teille, jotka jaoitte kokemuksianne ja ajatuksianne. Niitä on ollut ilo lukea! Ja ennen kaikkea mahtavaa, jos saitte kokemuksistani sen ratkaisevan potkun perskannikoille, mikä laittoi elämänmuutoksen rattaat pyörimään.

self

Tänään ajelimme kotiin joulun vietosta ja siinä kyytiläisenä istuessani näpertelin puhelinta. Google tarjosi minulle tuon Me Naisten jutun tiimoilta keskustelua. Klikkasin keskustelun auki ja löysin jutun nettiversion sekä viisi sen alle kirjoitettua kommenttia. Luin kommentit ja tyrmistyin. En luonnollisestikaan odottanut, että kaikki ovat jutusta aivan innoissaan ja taputtelevat selkään, että hei ihan kuin omia fiiliksiäni olisi paperilta lukenut, mutta en kyllä odottanut tuollaistakaan vastaanottoa.

Kun juttu tuli ulos, pelkäsin juuri sitä, että minut leimataan itsekkääksi fitnesshörhöksi. Kaikkia yksityiskohtia kun ei luonnollisesti halunnut julki vuodattaa ja jos kaikki olisi tekstiin kirjattu, olisi lätinöilleni saanut omistaa kokonaisen lehden. Kuitenkin lukijoiden suhtautuminen  oli positiivista ja kenties tarpeeksi moni oli lukenut blogiani, jotta tiesi, missä mennään ja mitä taustalla on tapahtunut. Kun kirjoitus ei ole oma, siihen helposti tulee sävy, joka ei vastaa omia tuntemuksiaan millään tavalla. Lehtijuttu oli kuitenkin mielestäni ihan ok, eikä näyttänyt minua missään aivan hirveässä itsekkään tyrannin valossa, mitä en mielestäni ansaitsekaan.

Nyt kun tuota nettijuttua lueskeli, tuntui siltä, että taustat on jätetty liki kokonaan kertomatta ja teksti on koottu pienistä pätkistä sieltä täältä. Vai oliko se todella tuollainen lehtiversionakin?. En muista. Mutta nyt teksti tuntui todella ontolta. Mielestäni humoristisuus ei myöskään toimi. Ehkä alkupään tektissä on yritetty etsiä samanlaista tyyliä, kuin blogissani. Ei nyt ehkä mene ihan läpi vitsinä, jos lehtijuttu muuten on suht vakavasti kirjoitettu asiantuntijakommentteineen… Vielä nuo kommentit, joita en kyllä lainkaan ihmettele, kun juttu on otsikoitu: ”Fitness ajoi parisuhteen edelle” ja esiin on tuotu vain seikkoja fitness-etuliitteellä ja MINÄMINÄMINÄ-fiiliksellä höystettynä. Ai kun kiva. SItähän se olikin. Monen vuoden suhde kankkulan kaivoon, kun mies ei syönyt kanssani terveellistä puuroa!!

tt

Kun kirjoittaa blogia, antaa haastatteluja tai tekee mitä tahansa näkyvää, on toki tiedostettava se, että aina löytyy tuomitsijoita, haukkujia ja pahantahtoisia ihmisiä. Mutta kyllä se välillä unohtuu, että kaikkea mitä sanotaan, voidaan todella käyttää sinua vastaan. Myös se taho, jolta sitä vähiten odottaisit. Haastattelutkaan eivät tunnu tupsahtavan ulos sellaisian, kuin ne annat ja hyväksyt.

Itse lähdin mukaan juttuun kertomaan terveestä itsekkyydestä ja siitä, miten minä olen itsekkyyttä elämässäni oppinut. Niistä kovista oppirahoista, jotka oli maksettava. Halusin avata niitä asioita, koska tiesin, että niin moni painiskelee ihan samanlaisten juttujen äärellä, eikä ota vastuuta omasta onnestaan tai väsyttää itsensä elämällä muita varten. Nyt oikein oksettaa, kun katson tuota kuvaa minusta kädet puuskassa julistamassa valheellista totuutta siitä, että fitness ajoi parisuhteen ohi. ”Eveliina myöntää, että rakkaus voi lopahtaa, jos kumppani ei jaa samaa intohimoa.”Niin että tuota. Muutahan siihen ei tarvitakaan? Ja muuta siinä taustalla ei ollutkaan kuin erilaiset intressit? Just näin.

Koko fitness-harrastusta ei edes ollut silloin, kun vanhassa suhteessa olin. Vain haave siitä. Ja fitness ei ikinä, IKINÄ ajaisi yhdenkään suhteen ohi. Ei todellakaan! Minulle kun se ei edes ole muuta kuin harrastus ja hupia. Ei mikään elämäntapa, jota ilman en voisi olla.

”Täytyy kyllä nyt sanoa, että Eveliinan ex-mies on kyllä onnekas, kun pääsi Eveliinasta eroon.”

”suomalainen nainen, aina niin luotettava…. varmaan tuli täysin puun takaa ero sille sun miehelles? itsekäs akka, tuskinpa on pitkäikäinen seuraava suhteesikaan..”

Mutta huomenna on taas uusi päivä ja uudet ruodittavat pölvästit, joiden sanomisia väännellään lehdissä.

Perkele.

hmpo

 

 

everfit

Täällä hyvinvoinnista, terveydestä, liikunnasta, omasta elämästään ja kaikkien asioiden ohi kirjoittelee henkilökohtainen valmentaja ja pian valmistuva fysioterapeutti. Olen elämäntapatunari ja huonolla huumorintajulla paiskattu savolaissyntyinen keskisuomalainen. Innokas treenaaja, turhan avoin hölösuu, vaimo ja amatöörikotipaakari. Blogi sai alkunsa, kun päätin muuttaa jahkailun tosiasiaksi ja lisätä kuntosalitreenilleen tavoitteen = pyllistelyn bikini fitness-lavoilla. Tästä blogista et kuitenkaan löydä mitään turhan glamoröösiä fitnesshuumaa, enemmänkin parsankatkuista puujalkavitseilyä ja mietteitäni kvanttimekaniikan suhteesta luumukiisseliin. Yhteistyökuvioita, palautetta, juttutoiveita ja vihapostia vastaanotan ilmomielin osoitteeseen: everfit( at) luukku.com.

6 vastausta artikkeliin “Itsekäs fitness-akka”

 1. Apua, onpas ikävää, että toi juttu on mielestäsi epäonnistunut ja epäkuvaava! Jos yhtään lohduttaa niin täällä on yksi tyyppi, jonka mielestä se antaa sinusta aivan upean kuvan 🙂 vaikutat sen perusteella itsevarmalta ja älykkäältä tyypiltä, joka nimenomaan menee TERVEEN itsekyyden voimin eteenpäin eikä jää jahkailemaan epäkelpoon suhteeseen. Ja kyllähän tuolla sanotaan, että syy eroosi ei ollut harrastuksessa! Jos joku haluaa vääntää sinusta ilmiselvien faktojen läpi tyhmän fitnessbimbon, joka jättää miehensä treenien takia, hän on lukenut jutun ihan väärin.

  Sinuna en välittäisi noista kommenteista. Netissä pyörii mielin määrin dissaajia, jotka haluaa kritisoida kaikkia. Jos joku ei ole liian itsekäs niin vähintään se on sitten tossun alla oleva mitättömyys. Mikään ei tunnu olevan ikinä hyvin eikä kukaan oikeanlainen.

  On se kyllä rasittavaa, että vahvoja ja omanarvontuntoisia ihmisiä haukutaan tuolla tavalla. Taitaa siellä olla vaan kehnoon suhteeseen jämähtäneitä tyyppejä aukomassa päätään? 😉 Pysy sä asennenaisena kaikista hölmöläisistä huolimatta!

  • Voi kiitos tästä kommentista! Minäkään en tajua, miten jutun edes sai käännettyä noin minua vastaan. Mutta toki nettijutun provosoiva otsikko, joka oli ihan toimittajan aivopieru, sekä asioiden mainitsematta jättäminen vaikuttivat hieman asiaan.

 2. Ai kamalaa! Missä tämä nettiversio on luettavissa? Koko tekstiä ei varmaan löydy netistä?

  PS. Mulla on ollut fitnessoksennustauti viimeaikoina ja pakko sanoa että rakastuin tähän osaan sun tekstiä: ”Ja fitness ei ikinä, IKINÄ ajaisi yhdenkään suhteen ohi. Ei todellakaan! Minulle kun se ei edes ole muuta kuin harrastus ja hupia. Ei mikään elämäntapa, jota ilman en voisi olla.” 😀 Sun blogi pääsi nyt virallisesti mun lukulistalle, haha 😀

  • Jee, oonkin tällainen fitnessiä harrasteleva antifitness-ihminen! Mutta menestys lienee samaa luokkaa kuin omistautuminen lajille. ;D 😀

   Tuo juttu poistettiin netistä asiattomien kommenttien vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta