Miltä näyttää 10kg pudotus normaalipainon sisällä?

Vuoden aikana ehti näyttää aika monenlaiselta. Perunanenäni pysyi, eivätkä pisamat kadonneet mihinkään. Hiusväri pysyi älykkyysosamäärääni kuvaavan vaaleahkona, enkä leikannut kertaakaan edes otsatukkaa. Vaatteetkin olivat samaa pinkki HellyHansenin takki+Better Bodies-pöksyt linjaa koko vuoden.

Mutta kroppa kyllä muuttui!

Projekti #tryingtogetinshape käynnistyi jo vuonna 2013. Halusin hirmuisesti pyllistelemään lavalle, koska kunto oli päässyt rupsahtamaan ja perse levinnyt sen verran, että olisin mennyt hyvinkin ehdasta dancehall queenista tutistellessani menemään. Mutta harmi vaan, että silloin kiinnosti niin kovasti fitness, jota varten pylly piti laittaa laihdutuskuurille. Vuoden 2014 tammikuuhun mennessä olin saanut tiristeltyä painon suunnilleen 68kg lukemiin. Välidieettihän oli alkanut syyskuussa 2013 lukemista 77kg. En ollut koskaan painanut yli 70kg. Mutta joka viikonloppuisen kuohuviinin lipittelyn yhdistäminen bulkkiruokavalioon saattaa tehdä tepposet. Ei siinä auttanut kuin jättää biletykset sikseen ja alkaa hommiin. Onhan tästä rutistu täällä jo useampaan otteeseen. Kuoharipissis 2013!

Lähtiessäni ensimmäiselle dieetille painoa oli siis liki 19kg enemmän kuin mitä kisapainoni oli. Tuosta määrästä 9,7kg pudotin vuoden 2014 aikana.

IMG_6383[1]
2013 ja painoa kevyet seitkösseittemän

IMG_8789[1]

68kg
68kg
peilin
2014 tammikuu ja kuuskötseittemän

Vuoden 2014 aloitin siis jo mukavasti keventyneissä lukemissa ja tammikuun lopulla paino oli 66,6kg.

poss
66jee

Siinä se tasaisen varma kiristyminen jatkui, vaikka ruokaa lisättiin mukavasti ruokavalioon. Kroppa tuntui toimivan hyvin. Upposi puuroa ja ruisleipää ja ananaata ja mysliä. Tarkka mutta runsas ruokavalio tuotti tulosta.

pih
Maaliskuussa

IMG_1721

Kisadieettini starttasi 2014 pääsiäisen jälkeen. Kaloreita nostettiin hetkellisesti ylöspäin ja ruokaa sai ensimmäiset viikot puputtaa niin, että maha oli pinkeänä. Mutta siitä se lähti sitten tippumaan. Ruokamäärä ja paino.

Dieetillä kropan muoto tuntui vaihtelevan päivittäin. Välillä tuli aivan omituisia välivaiheita ja koko keho tuntui pullataikinalta, kun läski paloi. Olo oli välillä aika ällöttävä, kun tuntui että läskiä pystyi venyttelemään kuin purkkaa. Tunnuin täysin paineettomalta ja veltoltapullataikinalta. Ja sitten taas kiristyi että vhumps!!

IMG_1811[1]

IMG_1809[1]

Ihan surkee.

massua

Kesäkuu 2014

IMG_2329[1]

IMG_2519[1]

IMG_2385[1]

IMG_2528[1]

Heinäkuu 2014

Tiimi vaihtui ja paino jumitti. Viikon vapaasyöntijaksolla pyrittiin saamaan aineenvaihduntaa käyntiin ja paino nousi 63.7kg –> 64,5kg.

IMG_3094[1]

IMG_3573[1]

IMG_3916[1]

IMG_3994[1]

IMG_2895[1]

Elokuu 2014

Paino lähti tippumaan aika kovaa vauhtia vapaasyöntiä sisältäneen matkan jälkeen.

IMG_4829[1]

IMG_4488[1]

IMG_4544[1]

IMG_4738[1]
62,5kg

IMG_4787[1]

image(1)

Syyskuu 2014

Paino putosi jo melko rivakkaa tahtia. Lihasmassa taisi hävitä siinä rytäkässä oikein mukavasti. Kisakuukausi.

IMG_5248[1]

IMG_5514[1]
Tosi atleettinen…

IMG_5516

IMG_5608[1]

IMG_5334

No kai nyt kun pääsin suoniklubiin!
No kai nyt kun pääsin suoniklubiin!

IMG_5352[1]

IMG_5539

IMG_5661[1]

Body-lehti

IMG_5953[1]
Viikko kisojen jälkeen, 61kg

IMG_6066[1]

 Kisadieetin loppuvaihe meni turhan kovalla rytinällä. En ole koskaan ollut mikään muskelimimmi, mutta kyllä sitä lihasta oli enemmän viime talvena. Hyvin onnistui sen sulattaminen dieetillä, jos jokin.

Omalla dieetilläni ongelma oli ehdottomasti kilpirauhasen vajaatoiminta, joka ei todellakaan ole mikään fitnessbeibelle sopiva kiva pikku lisäominaisuus. Se teki painonpudottamisesta todella hidasta ja mahdollisesti vaikutti loppuviimeistelyyn ja nesteiden poistumiseen. Mutta silti dieetti vedettiin loppuun, oli siinä järkeä eli ei.

Kehonkoostumukseni on luultavasti tällä hetkellä huonompi kuin kisadieetin alkaessa. Olen toki suht hoikka, paino siinä 64kg tietämillä, mutta vatsanseutu tuntuu aivan erilaiselta kuin esim ennen dieetin alkua. Ja näyttääkin erilaiselta. Toki johtuu myös siitä, että lihasjäntevyys on eri luokkaa, koska en ole päässyt vielä pitkään treenaamaan täysillä. Mutta kroppa ei ole mukavan tiivis, Alla tuntuu kyllä kovat lihakset, mutta lihasten päällä onkin sitten höttöä. Ja kyllä se vähäinen lihasmassakin on tippunut. Epäilen. En ole nyt halunnut käydä missään mittauksissa ja vältellyt vaakaakin. Mittanauhan kanssa seurustelu silloin tällöin ja peili toimikoot mittareina.

IMG_6636[1]

IMG_6686[1]

IMG_6994[1]

IMG_7372[1]
Joulukuu 2014

IMG_7547[1]

Kisojen jälkeen kuvia vartalosta on ollut blogissa hyvin vähänlaisesti. Ei ole juuri tullut kuvattua itseään, kun ei ole ollut mitään näytettävää. Edistystä ei ole tapahtunut ja mielellä on edelleen hieman ongelmia suhtautua siihen, että rasvaa on tullut. Ei sellaista huvita erityisesti esitellä. Vaikka juuri tämän verran saikin tulla lisää. Vaan ei auta kuin jatkaa asian työstämistä. Halu kehittyä on kova ja ihana olisi saada tulevana vuonna palautettua takaisin se osanen pikkuruisesta muskelimäärästä, joka tässä dieettihässäkässä hävittiin!

Vuoden 2015 ensimmäinen, mutta ei viimeinen peilikuva. Ei tästä ole silti hullumpi jatkaa!

IMG_7808[1]
2015

IMG_7225[1]

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

11 vastausta artikkeliin “Miltä näyttää 10kg pudotus normaalipainon sisällä?”

 1. Hyvältä näyttää edelleen, nyt vähän annat itelles liekaa ja aikaa palautua 🙂 saanko kysyä että millä peitit tatskat kisoihin?

 2. Voi kiitos! Juu,olet oikeassa, ei pitäisi hösöttää niin kovasti vaan ihan maltilla mennä!
  En peittänyt kuvia millään. Sieltähän ne vilkkuu värin alta! Jan Tanan tattoo coveria ostin, mutta sitä ei saanutkaan käyttää :/

 3. Tiedätkö yhtään mitä muilla sun pituussarjassa olleilla oli kisapaino? Mun silmään vaan näytät vaan niin hirmu laihalta. Ite tykkään noista maaliskuun ja kesäkuun kuvista. 🙂 Ja niinhän se on ettei lihakset kasva jos ei oo vähän ylimäärästä. Tsemppiä!

  • Hei toi 64 kg näyttää sulla Eve tosi hyvältä, itsekin oon nyt siinä painossa. Hassua, että se on enemmän kuin olen koskaan ollut, mutta näyttää silti mun silmään oikein nätiltä. Kyllä bodaus kannattaa, kun näyttää läskitkin siinä päällä paremmalta 😉

   Vastaan Maaritin kysymykseen tuossa yllä: Mä kisasin Eveliinan kanssa Jyväskylässä samassa pituusluokassa (oon 171-173 mittauksista riippuen) ja mun kisapaino oli siellä 56,2 kg eli aika pieni pituuteen nähden. Vaikka kisapaino olikin pieni, niin en silti ollut lavalla mitenkään superpikkuisen näköinen, vaan ihan lihaksikas ja jäntevä, mutta rasvaton tietty. Nää kisapainot ovat hirveän yksilöllisiä, oon kuullut ainakin tällaisia kisapainoja Jyväskylässä kisanneilta: 57 ja 59 kg. Niitä ei kisatessa kannata siis alkaa vertailemaan tyylillä ”ton paino on jo noin alhainen, mustakin pitäis saada vielä jotain irti”, koska se ei toimi niin. Tiedän esimerkiksi -163 cm-luokassa kisanneen tytön, jolla kisapaino oli mua muutaman kilon pienempi eikä hän näyttänyt yhtään löysältä lavalla 🙂

  • Jade vastasikin hyvin, että kisapainoa ei kauheasti kannata mietiskellä, se kun voi vaihdella todella paljon eri kisaajien välillä. Kisakunto on riippuvainen siitä, miten hyvin rasvat saadaan tiristeltyä pois ja viimeisteltyä keho kuivaksi ja toki eniten siitä, miten paljon siinä kropassa ylipäätään on sitä itseään, eli lihasta.

   Musta tuli aika laiha kuikelo, koska lihasta paloi loppudieetistä. Kylkiluut esiintyi, ja vatsa oli kuopalla, mutta rasvaa jäi. Tässä taas syynä ihana kilpirauhasen vajaatoiminta, plus turhan nopea aikataulu, mikä lopussa ”pakotti” vetämään dieetin todella kireälle, kun ei antanut mieli periksi luovuttaa.

   Itse olen rapeat 175cm pitkä ja painoin vajaat 2kg enemmän kuin muutaman sentin lyhyempi Jade ja kuitenkin kisakuvissa näytän selkeästi isommalta ja jäin löysemmäksi. Minulla ei siis ollut tarpeeksi lihasta eikä kroppa ollut kisapäivänä tarpeeksi kuiva, koska viimeistelyssä joku vaan ei toiminut. Olin kuivimmillani 2 vrk ennen kilpailuja. Veikkaan, että homma meni plörinäksi siinä, kun ketoosi rikottiin liian myöhään eikä lihasta saanut täyteen ja kroppa vain nesteytyi kun yhtäkkiä ruokavalioon tulikin riisiä ja muuta herkkua.

   Mutta tuo viimeistely varsinkin on sellainen ihmiskoe että! Ei vaan voi 100% tietää, miten homma toimii. 😀 Ensi kerralla kokeillaan jotain muuta.

 4. Vau! Hyvää työtä! (:
  Itse normaalipainoisena taistelen myös löllöä olemusta vastaan ja haaveilen fitnesskunnosta. Tuntuu vain ettei salilla rehkiminen ja puhdasruokavalio tuota tulosta. Tiedän että suurin syy on aineenvaihdunnassa jonka olen joskus ”rikkonut”. Miten itse treenasit? Montako aerobista ja salia viikossa sai kroppaan vauhtia? Mentiinkö miinuskaloreilla vai toimiko aineenvaihdunta riittävästi? (:

 5. Kaunis olet ja aivan upea kroppainen! <3 Tietysti on tylsää jos olo ei tunnu omalta tai hyvältä. Onnellista ja energistä uutta vuotta!! Täällä tullaan kovaa vauhtia perässä!

 6. Morjens!

  Älä mee tyhmän pään ajatuksiin mukaan, vaikka se hankalaa onkin. Näytät hyvälle just tuon painoisena. 🙂

  Muutenkin on usein pitäynyt sulle laittaa, et tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja muutenkin vaikutat mun tyyliselle ihmiselle. 🙂 Eiku siis tsemiä jatkoon ja kirjotuksia eetteriin 🙂

 7. Kiitos Noora! Se mieli on joo kummallinen! Ihan naurettavaa, että lukemat ovat niin tärkeitä! Mutta tästä syystä en nyt käykään puntarilla ollenkaan. Turhaa stressiä! 😀

  Kiva jos jorinat kolahtaa! Dieettitsemppip suuresti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta