#improvementseason #fitlife #ohbugger

Optimaaliset ruokailut kellontarkasti 6 kertaa päivässä. Loistavasti menneet treenit. Upeasti sujuneet poseerausharjoitukset ja herkulliselta maistuvat kana-parsakaaliannokset. Fitnesslaif forevör!

IMG_7915[1]

No joo. Not in my life. Tämä viikko ollaan menty elämää (taas) aika antifitness-tunnelmissa ja sekös kiristää perävakoa kuin kisabikinien alaosa näin off-seasonilla. Muut tuntuvat vetelevän mitä mainiointa kehityskautta, jossa kaikki ruoasta tuleva energia upotetaan suoraan haluttuihin lihaksiin. Tai vaihtoehtoisesti on aloitettu kisadieetti ja ollaan innosta tutisten punnitsemassa seitä ja parsaa frozzypackeihin. Ja lihakset alkavat kauniisti kuoriutua esiin. Huoh. Minäkin haluan!!!

Treenit lähtivät joulun jälkeen sujumaan oikein kelvollisesti. Vaikka ,kuten joku ystävällinen lukija huomioikin, lihakset ovatkin kivasti palaneet dieetillä. True that, mutta onneksi salilla on myös kivoja pinkkejä muovipainoja ja hernepusseja. Pyllyyn sitä lihasta sentään jäi vielä ihan mukavasti, vaikka käsistä tulikin keitetyn munanuudelin näköistä lurppua. Joka tapauksessa, nopeasti jouluähmimisten jälkeen huomasi kropan tiivistyvän ja tehojen nousevan kohisten puuskuttaen nojotenkinwhatevö. Tuli se ihana salihuuma takaisin! Se huuma, että lepopäivinä jalat polkee levottomina ja mielessä pyörii vaan treenit. Se huuma, kun lepopäivä tuntuu ikuisuudelta ja se tekisi mieli vain skipata ja  jumpata niin himpurasti, vaikka joka paikkaan sattuu ja kolottaa. Niin se tosiaan oli minulla tämän hurjan pitkän treenitaipaleeni ajan, joulusta loppiaiseen. Kiitos 27.12.2014-5.1.2015 Never forget. <3

IMG_7925[1]

Joulun jälkeen on  riittänyt vilinää työrintamalla ja minähän jo toivoin, että voi kun saisin edes yhden  ylimääräisen vapaan, jotta saisin lepäämisen lisäksi  pt-asiakkaiden ohjelmapäivitykset ja uusien asiakkaiden ruokavaliot tehtyä. Hommat kun piti jaksottaa ja järjestää aivan uudelleen sairastelujeni vuoksi. Siinä on riittänyt kohtuullisesti työtä.

Toiveisiin vastattiin hieman kierolla tavalla. En tiedä kuka siihen vastasi, kroppani ilmeisesti ainakin. Ihan kuin lääkärissä ei olisi tarpeeksi saanut rampata tai kotona lorvia petipotilaana, iski loppiaisena kova kurkkukipu ja siitä lähtikin sitten käyntiin oikein mukava räkätauti. Ah. Menin keskiviikkona lämmöstä huolimatta inventoimaan illaksi ja koleassa myymälässä hortoilu ei kyllä totisesti tehnyt hyvää. Yöllä olo olikin jo aivan kamala.

Eilen piti olla ohjelmassa ripsihuoltoa vakkaripaikassani GLOWssa, ohjelmien tekoa ja treenit asiakkaan kanssa ja vaikka mitä mukavaa. Eipä kuitenkaan auttanut muu kuin perua kaikki hupi ja jäädä sänkyyn. Heräsin vasta 11 jälkeen, mikä kertoo aika hyvin olotilasta. Normaalisti kun en suostu pedissä olemaan edes viikonloppuna yli 8… Päivä meni peiton alla vatuloiden. Aseinani burana C, Finrexin, Strepsilsejä, Bafucinia, spirulinaa, mehiläisen siitepölyä, chlorellaa, sinkkiä, d-vitamiinia, c-vitamiinia, sinkkiä… Ainakin kaikki on laitettu peliin. Paitsi pakurivalkosipulicocktail.

IMG_7904[1]

Minulla on huonosti malttia sairasteluun ja kun vasta joitain viikkoja sitten olin vuodepotilaana ja meinasin tulla mökkihöperöksi, ei nyt todellakaan olisi virtaa olla paikallaan. Päätin eilen illalla että minähän menen vaikka valkosipulit nenässä ja hammasta purren töihin. Todella typerä ajatus, kuume kun päivän mittaan nousi ihan mukaviin lukemiin. Työkaveri oli onneksi topakka ja passitti minut työterveyteen, jossa kommentoitiin, että olisi ollut yllätys, jos influenssa ei olisi iskenyt minuun ensimmäisten joukossa ja olenkohan aivan viisas, kun suunnittelen töihinmenoa, koska näytän sumeasilmäiseltä räkänokalta. Kertoo siis vastustuskykyni loistavasta tasosta. En vaan osaa sairastaa, jos olen sairaslomalla. Vapaapäivä oli ihan fine vielä olla sängynpohjalla, mutta jotenkin ajatus siitä, että sairastamisajalta maksetaan palkkaa on mielestäni kurja. Ja se homma ei muuksi muutu, vaikka lääkäri kirjoittaisi kissan kokoisilla kirjaimilla, että et ole työkuntoinen perkele!  No, kuitenkin tottelin ja makaan sitten homeessa koko viikonlopun. Ei mitään tekemistä, eikä mitään mielenkiintoa maata ja katsoa sarjoja tms. Olisipa jo maanantai…

IMG_7921[1]

Juu, myönnetään. Aivan naurettavaa vikinää pikkupöpöstä. Ja olin sentään hetken terveenä. Olen elossa, tervehtymässä, ei mitään hätää. Pitäisi lopettaa marina ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Mutta ei voi mitään, että turhauttaa. Turhauttaa kun kaikki aikataulut menevät ihan päin pyllyä, töissä joudutaan hankkimaan sijaisia, ei pääse kunnon lenkeille tai salille ja äh. Pah pyh äh.  Olen hippaloinut mymmelinä kalsarit ja eriparisukat jalassa ja mourunnut  turhautumistani. Kun en vaan kertakaikkiaan jaksaisi makoilla! Pienetkin ulkoilutuokiot koiran kanssa ovat olleet melko hengästyttäviä ja vieneet hyvin voimat, joten rahkapurkinkannattelija on ollut koira-ja ruokavastaava.

Ruokakin kiinnostaa ihan yhtä paljon kuin kaikki muu. Haluaisin tällä hetkellä elää vain suklaajäätelöllä ja karkeilla. Jäätelöä olenkin hieman syönyt, mutta karkeista olen (toistaiseksi) kieltäytynyt. Tänään söin jopa yhden omenan, kaksi pientä tortillaa ja pienen jugurtin. Näin sitä pitää… Mutta juuri nyt eivät kanafileet ja valkuaiset ja salaatit ja parsakaalit oikein maistu. Eikä kyllä oikein mikään ruoka niin kiinnosta.

Toivottavasti maanantaihin mennessä honottava ääneni on palautunut tavanomaisempaan nasaaliini. Marssin silloin vuorostani sairaalaan neurologin pakeille. Tulosten tulkkaamista ja jatkotoimenpiteiden suunnittelua lienee luvassa. Fun times.

Että näin raikasta fitness-elämää täältä fitnesstörpön kotisohvalta, missä  koira piereskelee, kirjoittajan hiukset ovat likaiset ja jalassa virttyneet pyjamanhousut. Lattialla tyhjä limpparipullo ja ympärillä nenäliinoja, omenankara ja kuumemittari.  Oon sentään ottanut pari selfietä. Mutta tajusin, että en osaa ottaa enää belfieitä. Tragedia.

IMG_7980[1]

Taidan silti raahautua suihkuun vasta huomenna.

everfit

Täällä hyvinvoinnista, terveydestä, liikunnasta, omasta elämästään ja kaikkien asioiden ohi kirjoittelee henkilökohtainen valmentaja ja pian valmistuva fysioterapeutti. Olen elämäntapatunari ja huonolla huumorintajulla paiskattu savolaissyntyinen keskisuomalainen. Innokas treenaaja, turhan avoin hölösuu, vaimo ja amatöörikotipaakari. Blogi sai alkunsa, kun päätin muuttaa jahkailun tosiasiaksi ja lisätä kuntosalitreenilleen tavoitteen = pyllistelyn bikini fitness-lavoilla. Tästä blogista et kuitenkaan löydä mitään turhan glamoröösiä fitnesshuumaa, enemmänkin parsankatkuista puujalkavitseilyä ja mietteitäni kvanttimekaniikan suhteesta luumukiisseliin. Yhteistyökuvioita, palautetta, juttutoiveita ja vihapostia vastaanotan ilmomielin osoitteeseen: everfit( at) luukku.com.

4 vastausta artikkeliin “#improvementseason #fitlife #ohbugger”

 1. Huuh. Sä piehtaroit vähän samanlaisissa tunnelmissa kuin minä. Kerroppas mikä mun ongelma on?

  Kävin 2,5kk sitten ekan kerran mittauksessa, ja eilen uudelleen. Mun kuntosalilla käytetään sellaista Omronin laitetta missä on kädet suorana eessä sellaisilla “kahvoilla”. Liityin salille myöskin tuolloin 2,5kk sitten.

  Niin nää mittaustulokset oli yllättävät. Sen mukaan rasvaprossa on noussut 1% (vaikka paino putosi 0,6kg edellisestä punnituksesta… olin tostakin sillee että what?????), ja lihaksen osuus VÄHENTYNYT . Ennen kuntosalia siis en mitenkään aktiivisesti oo tehnyt salitreeniä moneen vuoteen, mitä nyt kotona vatsoja ja käsilihaksia. Mutta huom, juoksin paljon (puolimaraa ja kokonaista), niin kuin olen tehnyt viimeiset 3 vuotta. Ruokavalioni on rasvaprossan mittauksien välillä ollut puhtaampi kuin koskaan. En ole ollut kitudieetillä, vaan syönyt ns normaalisti (mutta en yli kulutuksen!), protskua on saatu tarpeeksi, karkki+muu sokerimössö on ollut poissa, alkoholia en juo muutenkaan. Mittailen lisäksi itseäni kerran viikossa, ja vaikka alavartalosta ei juuri rasvaa ole lähtenytkään, niin ylävartalosta on, esim rinnoista -4cm.

  Olen käynyt salilla kuin pieni eläin..ja tässä tulos!! En odottanut mitään mielettömän radikaalia muutosta, kun ylimääräistä ei ole mitenkään kauheasti, mutta sitä kyllä ehdottomasti odotin, että luvut olisivat menneet oikeaan suuntaan!

  Miten tällaisen voi selittää? Pieni masennus iski nyt 🙁

  • Hei älä masennu! Prosentin heitto voi tulla vaikka siitä että joit isomman lasin vettä aamulla 😀 Tai, edellisessä mittauksessa olitkin rasittanut lihaksia jotka heittivät tulosta ”liian hyväksi”. Tai nukkunu vähemmän tai mitä ikinä. Noi on niin epätarkkoja, että soveltuvat paremmin kerran tai kaksi vuodessa mittailuun jos siihenkään.

  • Kuten Ilona jo kommentoikin, niin ei stressiä tästä! Elektroniset laitteet eivät olet mitään 100% tarkkoja mittareita. Tulos voi heitellä yhden päivän aikanakin aivan hurjalla tavalla! Tulokset riippuvat aivan siitä, miten on syöty ja treenattu (=onko lihaksissa nestettä) Jotta mittaus olisi mahdollisimman tarkka, tulisi kaiken olla mahdollisimman vakioitua eli samanlaiset rutiinit ja ajankohdat ennen mittausta. Esim aamulla lepopäivän jälkeen vatsa tyhjänä, jolloin on eliminoitu raskaat jalkatreenit, tankkauspäivät yms.
   Luultavasti tuo tuloksesi johtuu nyt aivan siitä, että olet ehkä siistinyt ruokavaliota ja hiilihydraattia ei ole niin paljon varastossa, jolloin mittauksessa näyttää siltä, että lihasmassaa on lähtenyt, vaikka lihakset vain eivät ole niin täynnä. Do not worry. 🙂

  • Kiitos vastauksesta! hetken tuossa masistelin, mutta nyt lähden uuteen nousuun :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta