Fitness ei sovi kenellekään!

Kaikkihan sen jo tietävät, että fitness-ihmiset ovat vinksahtaneitä lälläreitä, joista ei ole mihinkään. Itsekkäitä omaan napaan tuijottelijoita, narsisteja, syömishäiriöisiä ja imbesillejä tyhjäntoimittajia koko sakki. Monet onneksi ymmärtävät jättää tämän täysin turhanpäiväisen, myötähäpeää herättävän harrastuksen sikseen, mutta ihan jokaiselle suomalaiselle ei vielä ole selvää, kenelle kaikille tämä laji ei sovi. Tässä vielä muutama esimerkki siitä, kenelle tämä laji ei sovi:

Fitness ei sovi merimakkaroille. Vaikka merimakkarat ovat kiinnostavan näköisiä eliöitä, niiden fysiikka sopii huonosti mihinkään bodylajiin.

lataus (5)

IFBB-fitness ei sovi dopingin käyttäjille. ATD pyytää silloin tällöin pissiä purkkiin ja jos sieltä paljastuu WADAn kieltämiä aiheita, lähtee pois pystit ja kunnia. Ja jää tilalle häpeä ja mielipaha. Soo soo!

Doping-anabole-Steroide-ja-oder-nein

Fitness ei sovi ihmisille, jotka inhoavat kuntosaliharjoittelua. Fitness-urheilu on siitä tylsää, että siihen kuuluu aika olennaisesti kehonmuokkaaminen painoilla. Hyvät taidot shakinpeluussa, eivät ole järin olennainen asia.

NO HÖ!!!!!
NO HÖ!!!!!

Fitness ei sovi koirallisille. Koiran kanssa on mahdotonta toteuttaa tasavauhtisia aamuaerobisia ilman jatkuvaa pissojen ja kakkojen nuuhkuttelutaukoa. Tällöin rasva-aineenvaihdunta häiriintyy. Koiranruoat ovat myös liian suuri houkutus dieetillä, sillä ne tuoksuvat paremmalta kuin eväsrasiassa muhjaantuneet parsakaali ja valkuaiset.

http://www.funnyfacespictures.net/pictures/dog_jump.htm
http://www.funnyfacespictures.net/pictures/dog_jump.htm

Fitness ei sovi sinkuille. Sinkuilla ei ole ketään, joka voisi tuoda kaupasta lisää munia, pestä likaisia treenivaatteita tai kuunnella jatkuvaa jorinaa ruokailuista. Kun ei sitä koiraakaan voisi olla, pitäisi marmattaa seinille siitä, että etureidet eivät kasva, kana on niin kallista ja MITÄÄN EI TAPAHDU ja dieetillä on rankkaa. Yhyy.

images

Fitness ei sovi parisuhteessa eläville. Parisuhteen toinen osapuoli joutuu pesemään kiireisen fitnesseliön pyykkejä, haistelemaan ällöttäviä munapieruja, sietämään tankkauspäivänä turpeaa ja hiilaripöhnäistä puolisoa, katselemaan dieettikiukutteluja ja kuuntelemaan jorinaa ruoka-aineista, niistä surkeista mitättömistä etureisistä ja siitä että MITÄÄN EI TAPAHDU ja dieetillä on rankkaa. Tupla yhyy. Koska on enemmän korvia kuuntelemassa.

keep-calm-and-no-relationship

Fitness ei sovi opiskelijoille. Opinnot keskeytyvät kun tavoitteena on fitness-ammattilaisuus, Kelan tuet menevät kanaan ja proteiinijauheisiin ja opiskelija-asuntolasta tulee häätö, kun kananmunankäry leijailee rappuun.

IMG_1282

Fitness ei sovi naisille. Naisilta lähtee dieetillä tissit ja pyllyt ja offilla ne muistuttavat miehiä ja syövät hirveästi ja ai niin muistinhan jo sanoa, muistuttavat miehiä! Ja tarkkailevat itseään vielä enemmän kuin ennen ja nillittävät joka asiasta ja saavat varsinkin dieetillä itkukohtauksia.

Fitness ei sovi miehille. Miehet käyttävät kuitenkin steroideja ja sitten niiden pipuleista tulee pieniä katkarapuja ja niiden mahoista tulee pinkeitä. Syöminen maksaa niin paljon, että niillä ei ole varaa asuntoon. Ja sitten ne tarkkailevat itseään kuin naiset.

shrimp-facts-intro

Fitness ei sovi marsuharrastajille. Fitness-urheilulla on hyvin vähän tekemistä marsujen kanssa. Vaikka marsujen ruokavalio muistuttaa osimoilleen bikini fitness-kilpailijan ruokavaliota, ovat treenimetodit esim marsuagilityssa ja bikini fitnessissä erilaiset.

lataus (6)

Tässä nyt vain muutamia esimerkkejä. Lista on aika pitkä, kun alkaa tosissaan miettiä! Jokaisella on taatusti jokin ominaisuus, joka ei sovi lajiin. Ja oikeastaan, eihän laji sovi kenellekään, kun kaikkien pitää olla luonnottomassa kunnossa. On siinäkin!!

Minun ei toki tulisi kommentoida mitään fitnessiin liittyvää, olenhan osallistunut vain yksiin perähikiällä pidettyihin kisoihin, joissa kompuroin kuin kolmijalkainen hevonen puusavotassa. Mutta mielestäni jokainen voi itse selvittää sopiiko fitness omaan elämään vai ei. Ei se ole kaikkien juttu, eikä sen sitä tarvitsekaan olla. Ei kenenkään pitäisi suomiintua siitä, että joku tuumailee, että hänen mielestään fitness ei toiminut hänen omassa elämässään muuttujien y ja x kanssa. Ei kuitenkaan pitäisi myöskään julistaa, etteikö fitness koskaan missään olosuhteissa toimisi muuttujien y ja x kanssa.

Joillekin fitness on todella kokonaisvaltainen asia, joka asettaa elämälle raamit. Jos harrastetaan fitnessiä, niin sitten eletään juuri näin eikä muuta tehdä/nähdä/koeta. Harvoin se kuitenkaan kestää määräänsä kauempaa niin voimakkaana euforiana, jos hurahtaminen edes sellaisena esiintyy. Harrastus arkistuu ja siitä tulee yhtä tavanomaista kuin röpörieskan pyörittely Martta-yhdistyksen kokkikursseilla. On hyvinkin mahdollista, että silloin kun fitness-euforiasta lipuu takaisin arkiseen elämään iskee  suuri ahaa-elämys (ellei sitten koe tyhjyyttä tai kärsi liiallisesta glitteristä aiheutuvista näköoireista) Mutta silloin sitä näkee selkeästi, miten on elänyt vain ne fitness-laput silmillä.  Onhan se aika avartavaa. Nolostuttavaakin. Mutta tulipahan kouhkattua vuosi pari! Se se ahaa-elämys yleensä tapahtuu vasta, kun humun on itse kokenut ja kylliksi siitä ammentanut!

800_3048

Ennen kuin kisalavoilla kävin pyllyäni tutisuttamassa, fitness oli mielessä oikeasti sen 24/7. En vain osannut ajatella muuta kuin sitä itseään. Ruokaa, treeniä, kellonaikoja, optimaalisia ravintoaineita optimaalisiin aikaan, kataboliaa, anaboliaa, hulabalopapapapaa… Halusin vain päästä lavalle ja kokea dieetin ja kaiken siihen liittyvän. Nyt se on koettu ja into kilpailla ja olla parempi on edelleen suuri. Ehkä jopa suurempi. Mieli on kuitenkin rauhallinen. Siellä ei koko ajan kalva tuo jäytävä fitnesskutka.

Fitness ei varmasti sovi minulle. Tai minä en sovi fitness-urheilulle. Mutta who cares! Oli elämäni fitness-elämää tai ei, se ei koostu asioista, joista en pidä. En noudata tiettyjä rutiineja vasten tahtoani tai syö terveellistä, ehkä jopa askeettistakin ruokaa vastentahtoisesti. En treenaa, koska on pakko tehdä niin. Elän näin, koska haluan ja voin hyvin juuri näin. En mieti jatkuvasti ruokia ja treenejä tai stressaa, jos eväät unohtuivat. Katson mitä tällä rennolla oman fiiliksen ja innon mukaan tekemisellä saadaan aikaan. Ei sen tarvitse olla sen kummempaa, vaikka tähtäisi korkeammalle kuin tällainen amatööripuuhastelija.

IMG_1365[1]

Puuhailkoot jokainen juuri sellaisia asioita, jotka huvittavat. Rahat voi käyttää joka kuukausi uusiin vaatteisiin tai niillä voi maksaa valmennuksen. Kisabikineihin voi käyttää tonnin tai ostaa ne käytettynä. Parsakaalia voi syödä tai olla syömättä. Jokainen varmaan tietää itse parhaiten, millaista elämää haluaa elää, mihin aikansa, energiansa ja rahansa syynätä. Jos ei vielä, niin ainakin joku päivä!

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

12 vastausta artikkeliin “Fitness ei sovi kenellekään!”

 1. AIIIII mä en kestä!!! Huutonaurut big time! Oot fitfashionin paras kirjoittaja, tää läppä (vai olitkohan sittenkin tosissasi) on niin levotonta ettei mitään järkeä. 😀 😀 😀 Tätä lisää!

  • Ai vitsit! Nyt mä niin otan kuvan tästä kommentista ja kehystän sen ja otan kuvan blogiin ja laitan mun banneriin! Ei mutta kiitos. Ja tietenkin olin tosissani!!

 2. No tämä sen sitten selvensi.. Yritin viime viikolla Phi Phillä saada merimakkarat jumpalle muttei ne mihinkää liikkunu… Liskokalat näytti paljo potentiaalisemmilta reenikavereilta..

  Myös tuo koiran tasavauhtilenkki on täysin tavoittamattomissa. Meillä onnistuu kyllä inttervallihommat loistavasti sillä, että säännöllisesti viuhdotaan ku heikkopäät edellä menevää koiraa kiinni – sitten kun se on vaihtanu reittiä, jäädään haisteleen pissat ja kakat mitä se jälkeensä on jättänyt.. kunnes näköpiirissä on seuraava ihanakoira joka pitää saada kiinni..

  • Intervallit kyllä toimii, kieltämättä! Ja hyviä likkuvuusharjoitteita tulee näin liukkaalla, kun koira vetää ja omistaja heittää spagaatin jäiselle asvaltille.

   Liskokaloilla toden totta saattaisi ollakin jotain annettavaa lajiin. Olisikohan siellä tarvetta fitnessvalmentajalle, koska olen kuullut että fitnessvalmentajat tienaavat nykyään hyvin?

 3. Nauroin! Töissä ääneen. Noloa! Mutta tää oli mahtava. Tuijottelen välillä epäuskoisella ilmeellä blogeja, missä revitään fitnesselämä näyttämään järkyttävältä vammautuneen ihmisen elämäntavalta. Fitnessvouhkaaminen on kyllä niin jumalattoman mediaseksikästä nykyään, että kun nyt en löydä vahvempaa sanaa kuvaamaan tunteitani, niin sanon, että totisesti kyllästyttää. Luen sun blogia juuri siitä syystä, että sulla on jalat maanpinnalla ja osaat nauraa aiheille, joita osa julistaa totisena blogeissaaan. Hyvä sää! 😀

  http://www.sonjakorpela.fitfashion.fi

  • Jee jee jee! Hyvä jos muitakin naurattaa. Ois noloa vaan yksin kikatella omille surkeille jutuilleen.

 4. Ihan huippu teksti! 😀 Ja eihän ruttunaamojen kanssa varsinkaan tasavauhtinen aerobinen onnistu kun ne ovat pelkkiä sohvaperunoita ja kavahtavat kauas jo sanan lenkki kuullessaan.

  Terveisin 5kk ikiliikkujaranskiksen omistaja

  • No ei siis todellakaan! Ne tankerot kuukahtavat jo ennen kuin päästään ulos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta