Mitäs me nolot, rumat ja epäaidot!

Eilen oli pakko majoittautua iltapalan ajaksi katsomaan Temptation Island Suomen ensimmäistä jaksoa. Kyllä. Minä oon tehny virheen. Minä oon syönyt sen piirakan!

aitoo

Televisiosta olisi tullut Puhdistus ja 12 apinaa ja kirjahylly pullisteli luettavia kirjoja, mutta niin minä vain kanavasurffailin itseni epäsivistyneen ja moraalittoman tv-viihteen yhtimeen. Siis eihän vain ollut muuta vaihtoehtoa, kuin viettää tunti sosiaalipornon parissa iltapalaleipää kitaansa ahmien. Miten sitä muuten tietäisi, mistä kärpäsenkakan kokoisessa Suomessa tulevat kuukaudet kuhistaisiin! Saati voisi monen muun suomalaisen tavoin kokea paremmuutta ihmisenä.

Ottamatta kantaa nyt itse ohjelmaan, sen aiheuttamiin tuntemuksiin ja ohjelmaan osallistuneiden motiviien ruotimiseen, huomioni kiinnittyi sarjasta käytävään kuumaan nettikeskusteluun. Moni oli ilmeisesti vetänyt iltateet väärään kurkkuun, kun ohjelmaan osallistuneen pariskunnan mies kehtasi puhua aitoudesta ja sanoi itseään aidoksi. Tuli myös maininta, että elämässä pitää tehdä asioita, joita haluaa, kunhan on aito itselleen ja muille. Siis kyllä, presiis. Mutta ei.

Se oli nimittäin suomalaiselle tv-kansalle liikaa se!

Moni voisi nyökytellä ja olla samaa mieltä hänen kanssaan, että totta, prikulleen näin. Huppelipäissään heiteltäisiin ylävitosta, että nyt on äijä asian ytimessä, hyvä veli! Jou. Mutta tämä vain sillä oletuksella, että kyseinen henkilö sopisi omaan ulkonäköihanteeseen ja käsitykseen siitä, millainen ihmisen tulee olla ollakseen NORMAALI. Mutta auta armias, jos ihminen poikkeaa siitä.”Just joo, toi tossa puhuu aitoudesta, vaikka on itse siitä kaukana!! Feikki!!” ”Hummeri. Niin feikki. Varmaan joku kriminaali!”

IMG_5751[1]
Fake up of Fake up-artists. <3

Aina se vain jaksaa ihmetyttää, että ihmiset arvioivat toisten aitoutta oman ihanteensa pohjalta. Vaikka sillä ei pitäisi asian kanssa olla mitään tekemistä. On kai se sitten  niin vaikeaa pitää aitona ihmistä, joka käyttäytyy aivan eri tavalla kuin itse käyttäydytään. Toki se saattaisi sitten paljastaa, että ”apua, feikki olen minä, eikä tuo äsken haukkumani feikkikana” Ja olisihan se melko hirveää olla väärässä sillä tavalla, että olisi lopulta itse se tarinan ””nolo, ruma ja epäaito” Lainatakseni hieman nettikeskusteluja.

Minulle aito ihminen edustaa sitä, että voi aidosti olla oma itsensä, Oli sitten millainen oli. Hiljainen, äänekäs, ujo, rohkea. Se ei tarkoita muiden miellyttämistä joka tilanteessa tai oman käytöksen ja tekojen muuttamista muiden pillin mukaan, vaikka itse haluaisi tehdä toisin. Aitoutta ei yhtään vähennä se, että on värjättyä tukkaa, tekokynttä tai keinotekoinen rusketus. Tokihan kaikenlaiset koristautumiset, lisäkkeet ja implantit  ravistelevat  ulkoista aitoutta ja luomu-lookia, mikä aiheuttaa helposti mielikuvan siitä, että ihminen esittää jotain muuta kuin on. Mutta sehän on vain ulkokuori. Ja vastaa luultavasti hyvinkin tarkasti sitä, mitä henkilö sen haluaakin olevan. Jos haluaa värjätä hiuksena sinisiksi ja tekee sen, tai tatuoi koko jalkansa täyteen, koska haluaa, eikö se ole silloin aitoutta parhaimmillaan, että uskaltaa olla sellainen kuin haluaa, eikä piittaa siitä, että JOKU ei varmaan nyt tykkää? Tai uskaltaa käyttää sitä ”järkyttävän mautonta ja noloa leopardikuosia”, vaikka se on niin so last season.

tats

Mietipä siis hetki, oletko itse aito. Uskallatko Sinä näyttää tunteesi ja kertoa mielipiteesi? Uskallatko tehdä itsenäisiä päätöksiä? Uskallatko poistua mukavuusalueelta? Uskallatko seisoa sanojesi takana? Uskallatko vaatia mitä sinulle kuuluu? Uskallatko olla piittaamatta siitä, mitä muut sinusta ajattelevat?

miii

Vai peitteletkö tunteitasi ja myötäilet muita, ettei kukaan loukkaantuisi/ärsyyntyisi? Mukailetko mielipiteesi muiden mukaan vai oletko asioista samaa mieltä seurassa kuin seurassa? Pysytteletkö aina tutussa ja turvallisessa? Et uskalla vaatia mitään? Moralisoitko muita, että näyttäytyisit itse paremmassa valossa?

Ihminen voi olla ulkoisesti ihan miten au naturel, luomu, koskematon, maalaamaton ruusu, ihan mikä vain. Mutta ei kannata antaa ulkoisen olemuksen hämätä. Kyllä siellä ah-niin ihanan, luomun Elovena-kuoren allakin voi piilotella sellainen feikki, että jäisivät tekokynnet ja hiuslisäkkeet kakkossijalle.

Sananen feikkailusta: http://fitever.fitfashion.fi/2014/07/20/aidosti-feikki-feikisti-aito/

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

11 vastausta artikkeliin “Mitäs me nolot, rumat ja epäaidot!”

 1. Mitenkään ottamatta kantaa siihen, kuka on aito tai ei niin nuo lisäkkeet kun monesti vain rumentavat. Esimerkkinä nuo sinkkunaiset ohjelmassa, joilla monilla oli suttuinen ja liiallinen meikki, ylipitkät ja sotkuiset ripsien pidennykset, huonokuntoisen näköiset hiuslisäkkeet ja laikukkaan oranssi feikkirusketus. Sitä en ymmärrä näissä, että miksi joku haluaa maksaa satoja euroja vuodessa näyttääkseen alkuperäistä rumemmalta? Mutta nämä on sitten näitä jokaisen omia kauneuskäsityksiä ja jokainen tehköön itselleen mitä haluaa. Itse en vaan ymmärrä, mutta ei onneksi tarvitsekaan 😉

  • Hoo, olen osittain samaa mieltä sillä homssuisesta kuontalosta en piittaa minäkään, eivätkä ne kuulu omaankaan kauneusihanteeseen. Yllätys yllätys! Aina ei kyllä siltä näytä, 😀
   Monella menee vähän överiksi ja toiset taas eivät halua maksaa mainitsemiasi monia satoja euroja, jolloin yleensä ripset otetaan kaverin kaverilla, hiukset on tekokuitua ja rusketus suditaan itse kehoon. Se valitettavasti näkyy jäljessä.
   Mutta huolella laitetut pidennykset olivat sitten kynsissä, ripsissä tai hiuksissa ovat kyllä mieleeni ja niitä käytän itsekin kun tilanne sallii. Mieluummin tosin ilman, kuin joku kuolleen minkin näköinen takkukasa niskassa tai joka suuntaan sojottavat pidennykset ja oranssi iho. 🙂

   Kehtaan kuitenkin väittää, että näytän 100 kertaa paremmalta lisäkkeet päässä kuin omalla tukalla! Kaikkia meitä kun ei ole siunattu tuulessa hulmuavalla, paksulla ja hyväkuntoisella hiuskuontalolla

 2. Itsekkään en malttanut olla katsomatta millaisia ihmisiä tuohon jo etukäteen kohuttuun sarjaan on lähtenyt mukaan, ja yllätys yllätys, myös minun korvaani särähti tuo aitous- kommentti. Omien kokemusteni mukaan, mitä enemmän ihminen tuo itse esille omaa aitouttaan mainitsemalla siitä, sitä enemmän hänellä on sisällään jotain piilossa. Aitous ei minunkaan mielestäni tule ulkonäöstä vaan persoonasta. Aitoutta ei siis mielestäni tarvitse mainostaa, se kyllä näyttäytyy vuorovaikutuksen kautta aivan itsestään 😉

  • Anna, hyvä kommentti ja samoja mietteitä myös itselläni ja juurikin sitä mietin, että jos aitoutta pitää korostaa, niin onkohan sitten kovin aito. Mutta sitten kun kyseessä on kuitenkin ohjelma, jossa ihmisiä haastatellaan… Jos kysytään, mikä on muissa ihmisissä tai itsessä tärkeää/parasta, niin aitous saattaa tuntua ihan luonnolliselta vastaukselta, jos sitä arvostaa. Mutta tiedä häntä. Minusta tuo kyseinen pari oli hyvinkin aidosti itsensä oloisia.

 3. heippa, miten bikifitnes kisoissa on suhtauduttu/suhtaudutaan tatuointeihin? Siullakin näyttää olevan hienoja näyttäviä tatskoja. Oon yrittänyt etsiä tietoa tästä jutusta, mut juttua aiheesta löytyy aika vähän.

 4. Temptation Islandia en katsonut enkä katso, noh never say never, mutta tuskin….
  Hyvän aiheen poimeit ohjelmasta blogiisi ja tätä lukiessa täällä nyökytelin, aivan kuin mun ajatuksia… Ajoiottain kuulen jonkun mun jutun olevan so last season, mutta wtf? Enhän mä alunperinkään oo jotain vaatetta ostanut tai tukkaani värjännyt sen takia, että se on nyt muodissa 😀 Oon vana oma itteni 😉 Joskus tulee kyllä mietittyä, että voiks jotain vaatetta päälleen laittaa vai onks tää nyt vähän nolo tai liian erikoinen tms. ja tuollaiset ajatukset pitäisi heittää romukoppaan, tottakai pitää osata pukeutua tilanteen mukaan, mutta omala tyylillä 🙂

  Tuo viimeinen kuva, oot ihan mielettömän kaunis siinä ja ihana stailaus!

  http://outikarita.fitfashion.fi

  • Outi, noooh, voin sen verran paljastaa että säästyt kyllä monelta mielipahalta kun jätät ohjelman väliin 😀
   Ja niinpä, pitää mennä omalla tyylillä ja fiiliksellä!

   Kiitos kehuista! Tuolta mun tyyli ennen näytti. Kylläpä sitä osasikin laittaa hiuksiaan nätisti. Ei varmaan enää luonnistuisi 50s kampaukset.

 5. Tunnetko kyseistä pariskuntaa? Niin että voit sanoa heidän tuntuneen olevan aitoja ja omia itsejään? Siitä olen samaa mieltä, että vaikka ulkokuori olisi miten ”feikki” tahansa, ihminen voi olla aito. Tämän pariskunnan naisosapuoleen en ota kantaa, mutta kyllä tämän miehen aitouspuheet sai mut pyrskähtämään ääneen, tietäen paljon hänen taustastaan aikamoisena naissankarina. Toivottavasti SE aito puoli tulee näkymään myös ohjelmassa (ja näin luulen että tulee käymään, ainakin hänen face-selittelyjensä perusteella)!
  Suomi24/Pori-sivuilla on tästä herrasta paljon negatiivista, mutta ikävä kyllä (?) aitoa asiaa.

 6. Elli, en tunne heitä. Enkä katsonut lopulta ohjelmaa niin tarkasti, että voisin oikeastaan sanoa juuta tai jaata tuon henkilön aitoudesta. Se oli itselläni vain tuntemus,
  Juurikin se, kun ei tiedä, millainen ihminen on, on aika vaikea sanoa onko hän aito vai ei. Minusta on vain hassua, millä perustein ihmiset epäaito/aito jaottelua joskus tekevät. Ja tätä mieltä siis ihan ilman tuota ohjelmaakin. Se oli nyt vain ajankohtainen aihe, johon vetää yhteys.

  Sitä vain tulee mietittyä, että helposti itsekin tuomitsee muita epäaidoiksi sillä perusteella, että jonkun käytös on omaan silmiin jotenkin silmiinpistävää ja vierasta. Sitten tutustunut tähän ihmiseen ja todennut, että ei se ole mitään päälleliimattua: henkilö todella on juuri sellainen kuin antaa ymmärtää. Eli kaiketi ihminen voi olla aito ollessaan muiden mielestä epäaito? 😀 Tiedä häntä!

  • No hö, kiitti!! Aika kiva saada tällaisia kommentteja. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta