Fitness Classic starttaa !

Viuuuu, monien hartaasti odottama ja jännittävä Fitness Classic-viikonloppu on viimein käsillä.

mi

Minusta tuntuu siltä, että kisat tulivat ihan puun takaa. Vastahan oli joulu ja ihmiset aloittivat dieetin! Mutta niin kai tämä kevät aina hujahtaa kauhealla vauhdilla. Toivottavasti se menee yhtä nopeasti myös sitten kun itselläni kisadieetti koittaa… Syksyyn verrattuna tämä talvi oli kovin hiljainen. Vai johtuiko se siitä, että itse olin vähemmän mukana fitness-touhuissa. Tuntuu vain, että en törmännyt samanlaiseen hypetykseen. Kaikki taisivat keskitty siihen olennaiseen, eli treeniin ja ruokailemiseen sen sijaan, että olisivat kaakattaneet kaiken oheishömpän ja huuman parissa. 😉

IMG_5593[1]
Kisakynnet / Sari Helkovaara Studio 71

Kultsalle on tulossa kyllä kunnon fitness-kekkerit ja valehtelisin, jos väittäisin, että en haluaisi olla mukana. Mutta kun en oo! Työt kutsuvat! Olemme myös rahkapurkinkannattajan kanssa lupautuneet talonmiehiksi äitini luokse. Siellä hoivaa ja huolenpitoa kaipaa huumorintajuton koiravanhus, joka on epäilemättä nyreissään siitä, kun menemme sinne Ruho-ranskanbulldogin kanssa mekkaloimaan. Mutta hyvä ehkä näin. Säästyy rahaa hääkassaan.

Mutta on asia, mikä jurppii edelleen, mutta laimentaa onneksi hieman harmia siitä, etten pääse paikan päälle kannustamaan tuttuja ja ihailemaan upeita kilpailijoita. Tapahtuman liput. Kyse ei ole rahasta, joten en nurise siitä. 40e ei ole paha hinta koko päivän kilpailuista. Ja minä voin kyllä ilman pienintäkään pistoa rinnassa laittaa rahaa ties millaisiin turhuuksiin. Saati sitten sellaisiin asioihin, jotka minua kiinnostavat. Voisin maksaa kisojen katselusta vaikka 100e, mutta vain silloin:

a) Jos kilpailijoille olisi edes jonkinlaiset palkinnot. Nyt voittaja saa palkkioksi kädenpuristuksen, pussin sponsoroitua proteiinijauhetta ja pyttyä/mitalia. Olisi nyt edes 100e rahapalkinto, jolla voisi ostaa itselleen hyvän illallisen. Ja ehkä vielä riittäisi rahaa huoltajankin jälkiruokaan.

b) Kilpailijat pääsisivät ilmaiseksi seuraamaan kisapäivänsä muita luokkia. Nyt kilpailijat joutuvat pulittamaan normaalihintaisen lipun, jos haluavat kisojensa jälkeen mennä seuraamaan humua katsomon puolelle.

Eipä tämä ole mitenkään poikkeuksellista. Tällainen meininki on kyllä tuttua myös muista amatööritason kilpailuista. Ratsastus on hyvä esimerkki. Investoit ja pistät hurjasti aikaa ja jaksamista lajiin, voitat luokan ja tilanteesi on +-0. Tai luultavasti jopa -. Mutta sellaistahan harrasteurheilu on, sitä tehdään muista syistä, kuin tienestit silmissä vilkkuen, rakkaudesta lajiin. Paitsi että jokuhan sillä toiminnalla tuohta käärii omaan taskuun…

Mutta ääääää! Pulitat 100e lisenssimaksun, teet hurjan työn, tipahdat kilpailusta ehkä 5min lavalla kekkuloinnin jälkeen, etkä voi mennä katsomaan luokkia loppuun katsomoon kaivamatta kuvetta 40e verran? Joku voisi tietysti sanoa tähän, että kannattaa sitten olla niin hyvä, että ei tipahda ja kilpailla useita kertoja vuodessa, niin saa rahoille vastinetta. Mutta silti vain 15 jatkaa eliminaatiokierroksen jälkeen.

Mutta hei pääsee nopeammin herkkujen pariin.. ;)
Mutta hei pääsee nopeammin herkkujen pariin.. 😉

Itse odotan kovasti junioriluokkia. Erityisesti body fitness-junioreiden Dina Kaspia (UPEA!!) ja Elisa Jänttiä.  Yleisestä bodyfitnessistä kiinnostavat Johanna Jåfs, Jerita Miettinen, Elina Oinonen ja Hanna Skyttä,  Yleisisten sarjojen bikinikilpailijoista puolestaan Jaana Malytcheva, Eevi-Pirre Rautiainen,  Nora Vuorio, Sofia Ruusila-Nousiainen, Pauliina Pakarinen, Susanna Mustajärvi, Ja tietenkin oman paikkakuntani kilpailijat! Pitkässä sarjassa on paljon vieraita nimiä, mielenkiinnolla odotan sitäkin. Uskon, että kovimmat kahinat ovat jälleen kerran +168cm sarjassa.

Sofia Ruusila / Antti Nikkanen Iltalehti
Sofia Ruusila / Antti Nikkanen Iltalehti

Huiiii kun jännittää! Ja väkisinkin puskee pieni kisahuuma itsellenikin päälle. Jahka saan asiat balanssiin, niin annan kyllä palaa ja temmon itseni sinne lavalle paremmassa kunnossa, kuin viimeksi. Innolla odotan!

Ihanaa viikonloppua! Kotikatsomo on valmiina kyttäämään!

Jos mä jotain tiiän niin sen et mihin tätä peukkua käytetään! Kas näin!

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

8 vastausta artikkeliin “Fitness Classic starttaa !”

  1. Hupsista keikkaa! Kirjoitusvirhe. Kiitän korjauksista! Linda Ajon kisaamattomuuskin tuli uutena asiana.

  2. No juuri näin kun kilpailijathan sen kilpalun tekee. Voisi vähän antaa hyvän tahdon eleenä myöten, edes alennusta lipusta tms. Mut nyhdetään ja nyhdetään vaan. :)))))) kiitos ja nam.

  3. Itseäni ärsyttää lähinnä se, että body-lehti hehkuttaa Sofiaa jatkuvalla syötöllä, koska hän tuo liitolle mediahuomiota. Kyllä hänen kuntonsa näyttää hyvältä, mutta on niin ylimielinen ihminen, joka on ystävällinen vain niille, keistä kokee hyötyvänsä. Jos hän olisi kaunis myös sisäisesti, niin tilanne olisi eri. Väitän, että Sofia on kolmen kärjessä, ellei jopa voita, koska eräs liiton päähenkilö on näin tuomareille sanonut, jotta saadaan lisää mediahuomiota!

  4. Niin hirveä kisahuuma täälläkin!! Oon viikon jo miettinyt, mihin jätän auton, ketkä kaikki kilpailijat haluan nähdä, kukakohan voittaa, ketä kaikkia on messuilla! Ja tietysti myös, mitäköhän on hotelliaamupalalla ja jeee, voin tirkistellä kisaajia hotellilla ja tuijotella sydämeni kyllyydestä! Melkeen tekis mieli vetästä omat biksut päälle ja rynnätä itekin lavalle! 😀 voi vaan olla että toi oma berberi ei tällä hetkellä bikineihin mahtuis. Jännittäviä aikoja elämme!

  5. Samaa mieltä, tulee jo korvista ulos Sofia R-N… ikävä kyllä siihen sisäiseen kauneudenhoitoon ei ole kinnitetty huomiota yhtä suurella antaumuksella kuin ulkoiseen. Mutta totta kai liitto haluaa kisoilleen lisää huomiota, sponsseja ja massia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta