Herkuttelulla tasapainoa elämään!

 

Vaikka terveellisesti ja säntillisesti syöminen ei ole pakkopullaa eikä ruokien punnitseminen ja eväiden pakkaaminen päivittäinen kärsimysnäytelmä, tykkään välillä hölläillä. Ja mitäpä elämä olisikaan ilman nautintoja – ja tasapainoa.

IMG_3627[1]

Minulle proteiinileivonnaiset eivät ole se maailman suurin nautinto. Ei myöskään raakasuklaa, avokadosta tehdyt mousset tai proteiiniletut, joista viimeksi mainittuja popsin päivittäin väli- tai iltapalan muodossa. Tokihan kaikki edellämainitut maistuvat, mutta edelleen herkkurintamalla pitävät pintansa ah-niin-kammottavat valkoiset sokerit, valkoinen höttövehnä ja rasva. Minun aivoni eivät ole mitenkään poikkeukselliset. Kyllä nekin saa villiintymään helposta energiasta vallan mainiosti! Joten sitten kun herkutellaan, herkutellaan kunnolla. Haluan, että olo on sellainen, ettei ainakaan jää sokerihammasta yhtään kolottamaan. Pitää olla ähky ja vähän ällötys. Sitten on taas ihanaa elää kevyttä arkea porkkanaa purren.

IMG_1658[1]

Mutta ehkäpä yksi motivaattori syödä terveellisesti ja tarkasti on se, että tällainen ruokavaliossa pysyminen mahdollistaa myös herkkuöverit silloin tällöin. Voin kiskoa kitusiini uskomattoman määrän ei-niin-terveellistä ruokaa  yhtenä päivänä viikossa tai kahdessa, eikä se näy missään. Ja se on huomattavasti tyydyttävämpää, kuin popsia päivittäin jotain ”pientä hyvää” ja haaveilla jatkuvasti herkuista ja keksiä kevyempiä vaihtoehtoja, jotta voisi syödä jotain hyvää. Tämä tapa sopii hyvin minulle, eikä herkuttelu jää koskaan päälle.

Oli kuulemma parasta ikinä!

Vappu lähestyy ja se on yleensä ollut sellainen melko rauhallinen, kaveri- tai perhepainotteinen kekkeröintijuhla. Säiden salliessa olemme juoneet kuohuviiniä piknikillä sekä vappuaattona että vappupäivänä. Äidin tekemät munkit ovat must ja simaa on pakko saada myös! Brunssi on myös olennainen juttu. Oikein kiireetön ja runsas sellainen. Naamiaisasussa kaupungilla vilistäminen ja kosteat opiskelijabileet eivät kiinnosta.

Viime vappuna olin kisadieetillä, joten munkkeja ja simaa ei maisteltu. Saati sitten sitä kuohujuomaa. Taisin silloin käydä salilla, poseeraamassa, natustella parsakaalia ja katsella Kumman Kaa-sarjaa villasukissa kera vaniljateen. Hyvää oli toki vaniljateekin ja mikäs siinä oli vappuillessa, kun mieli oli viritetty kohti tulevaa syksyä. Mutta tänä vuonna kyllä herkutellaan. Vaikka sen viime vapunkin edestä! Vappupäivälle sopii hyvin jalkatreeni, kun brunssilla vetää navan täyteen ruokaa. Burps. Tulevakin vappu menee siis rauhallisissa merkeissä. Ruokaa, treeniä ja lepoa.

Vappu 2014

Mutta vappujuomat! Monelle kuohuviini on varmasti ihan must. Vaikka tietenkin terveysintoilijat nauttivat mieluummin jotain kurkkuvettä tai vichyä. Minulle viinit ovat suurta herkkua ja vaikka nykyään alkoholia vähänlaisesti kuluukin, kuohuviini kyllä kelpaa aina!  Oskar Wilde oli oikeassa sanoessaan: ”Ihminen potee mielikuvituksen puutetta jos ei keksi hyvää syytä samppanjan juomiseen.

Itselleni maistuvat erityisesti erittäin kuivat kuohuviinit. Uusi-Seelanti ja Australia ovat Ranskan ohella omia suosikkimaita, mitä tulee kuplajuomiin. Ostan itse kuohuviiniä hintahaarukalla 10-17e ja omat suosikit ovat siinä 12e ylöspäin. Rosét ja sauvignon blancista tehdyt karviaispommit ovat herkkua! Ja laadusta maksaa mielellään! Samppanjat luonnollisesti kelpaavat paremmin kuin hyvin, mutta hintansa vuoksi ne ovat kyllä ihan spesiaalipäivien lipittelyihin. Toki löytyyhän hieman huokeampiakin kuin Dom Perignonit, mutta helposti sitä sitten kuitenkin valitsee laadukkaamman kuohuviinin kuin edullisen samppanjan.

Mutta kuohuviiniä enemmän päässäni pyörivät tällä hetkellä vappuaamun brunssiherkut! Ää! Mitäköhän sitä perjantaille keksisi. Ideoita? Rahkapurkinkannattelija esitti toiveen jonkin sortin suolaisesta piirakasta ja villimmälle vappujuhlijalle lienee pakko hankkia pekonia. Mutta mitäköhän sitä sitten tekisi jälkiruoaksi! Hmm, hmm, hmmmmm! Ehkä vain ostan kärryllisen kaikkea.

Vappuna meillä tosiaan syödään navat täyteen herkkuja ja sitten paluu ruokavalioihin. Aloitamme molemmat pienimuotoisen hääkiristelyprojektin. Itselläni ei kyllä kiloja tarvitse juurikaan lähteä, mutta haluan hieman rapeamman hää/kesäkunnon. Mutta se kyllä on saavutettavissa, kun treenaa säännöllisesti ja karsii ylimääräisyydet ruokavaliosta. Tällä hetkellä olemme syöneet kyllä arkena ruokavalion mukaan, mutta liki joka viikonloppu vapaasyöntiä tuppaa olemaan ainakin kahtena päivänä, ellei jopa pe-su. Pieni kurinpalautus siis riittänee. Ja on aina mukavaa, kun on tavoite johon pyrkiä! Pääfokus kuitenkin laadukkaissa treeneissä!

Mutta hei – mitä ihaninta vappua hörpit sitten vichyä tai simaa tai kuohuvaa ja söitpä nyt herkkuja tai et! Ota rennosti.

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Herkuttelulla tasapainoa elämään!”

  1. Oon ihan samanlainen tuon herkuttelun suhteen! Mieluummin yhtenä päivänä niin paljon kun maistuu ja arkena ei sitten lipsuta terveellisestä ruokavaliosta. Tälläinen herkuttelu ei ainkaan mun painoon ole vaikuttanut millään tavalla, kun ruokavalio on muuten kunnossa ja urheilu kuuluu elämään. Blogiasia on mukava seurata, mukavaa vappua! 🙂

    • Voi kiitos Henna! Sinne myös mukavaa ja ennen kaikkea herkullista vappua!! 🙂 Arvelinkin, että en ole herkkukäytänteineni ainoa. Mieluummin överit 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta