Olisinpa tosinainen.

Olisinpa tosinainen.

IMG_4845[1]

Silloin olisin naisellinen. Minulla olisi kurveja ja jotain mistä ottaa kiinni. Minulla olisi muhkeat reidet ja iso takamus. Kiinteät, tottakai. Uumani olisi kapea ja lanteet leveät, jotta miesten mielestä näyttäisin hedelmälliseltä ja pätevältä synnyttäjältä. Jos olisin tosinainen, rintani olisivat sopivan kokoiset, isot, mutta kiinteät. Eivätkä mitkään kahteen eri ilmansuuntaan jäpittävät ketunnokat, vaan enemmänkin sellaiset symmetriset, sopivasti kohonneet voisilmäpullat.

Olisinpa tosinainen.

Silloin olisin säyseä ja kohtelias, sujuvan small talkin mestari. Kyselisin ihmisiltä arkisista asioista ja kesälomasuunnitelmista. Silloin esittäisin jatkokysymyksiä ja johdattelisin keskustelua samalla kun kaataisin lisää kahvia Myrna-kuppiin ja säilyttäisin katsekontaktin

IMG_5410[1]

Olisinpa tosinainen.

Silloin olisin äiti kaikille maailman lapsille. Jos olisin tosinainen, en suivaantuisi naapurin lapsille, jotka leikkivät ampuvansa koirani, vaan opastaisin heitä pehmeästi, sormeani lempeästi heristäen, että se ei ole oikein. Jos olisin tosinainen, kaupassa kiljuvat ja säntäilevät lapset nostaisivat hymyn huulilleni ja lämmittäisivät sydäntäni vielä illallakin..

Olisinpa tosinainen.

Silloin käyttäytyisin kuten naisen kuuluukin. Jos olisin tosinainen, olisin emotionaalinen, subjektiivinen, helposti vaikutettavissa, alistuva. Jos olisin tosinainen, en pitäisi matematiikasta tai tieteestä ja järkyttyisin pikku kriiseistä. Jos olisin tosinainen, olisin passiivinen, epälooginen, kotisuuntautunut, ovela, helposti loukkaantuva. Minun olisi vaikea tehdä päätöksiä, itkisin helposti. Jos olisin tosinainen, olisin riippuvainen, puhelias, tahdikas, hellä, tietoinen muiden tunteista, uskonnollinen, kiinnostunut ulkonäöstäni ja siisti, Minulla olisi voimakas turvallisuuden tarve, nauttisini taiteesta ja kirjallisuudesta. Ilmaisisin helposti helliä tunteita ja olisin hoivaava.

tosinainen

Olisinpa tosinainen.

Silloin käyttäisin pukeutumisessani keveitä asusteita, kuten satiinia ja silkkiä. Sellaisia vaatteita, joita miehet eivät käytä. Värit olisivat pehmeitä ja kirkkaita. Housut eivät ole erityisen naisellinen asuste. Niitä en käyttäisi. Naiselliset asut korostavat naisen vartaloa.

tosinainen

Olisinpa tosinainen.

Silloin minussa ei olisi kilpailullisuutta, aggressiivisuutta, tehokkuutta, pelottomuutta tai voimaa. Silloin tarvitsisin miestä puolustamaan itseäni.

No kai nyt kun pääsin suoniklubiin!

Olisinpa tosinainen.

Silloin elämäni  säännöt olisivat:

Älä käytä vulgaaria kieltä
Älä raavi itseäsi julkisella paikalla
Älä puhu sopimattomista aiheista
Älä ole koskaan epäkohtelias
Älä koskaa ole nenäkäs tai hermostunut

Ah. Kyllä mahtaisi olla ihanaa olla tosinainen!

IMG_5751[1]

Inspiraatiota saatu ihanimman Antti Holman kirjoittamista Ylioppilaslehden artikkeleista, joissa hän pohtii asioita toisesta näkövinkkelistä, Henry Laasasen Uusi-Suomi-portaalin jäkinöistä (suoria lainauksia) ja yleisesti naiskäsityksestä.

Lue myös: Ihan tavalliset naisten puuvillaiset alushousut

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja kuohuviinin ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot everfit(at)luukku.com

6 vastausta artikkeliin “Olisinpa tosinainen.”

  1. Ollapa tosinainen… Mä en jaksa tuota markkina-arvoajattelua, josta Laasanen pauhaa blogissaan. Sitähän pitäis rakentaa koko elämä ihan uudestaan melkein alusta asti, jotta voisi valita naisellisemman uran, kiinnostuksen kohteet, harrastukset, pukeutumistyylin ym. ja parantaa markkina-arvoaan. Pitäisi siistiä suunsa ja höylätä kärjekkäimmät mielipiteet vähemmän teräviksi, lempeämmiksi. Huh, onneksi voin olla Leena enkä jonkun muun määrittelemä tietyn sukupuolen edustaja.

    • Näin juuri. Pitäisi tietää heti pikkupiltistä asti, miten kuuluu olla. Nyt ollaan varmasti jo niin yli-ikäisiä (rupsahtamisvaara!) että ei voi enää lähteä tekemään näin mittavia muutoksia. 😀

  2. Juuri näin! Ei voisi vähempääkään kiinnostaa joku markkina-arvo tai ”tosinaiseus”. Ihan olen vain mikä olen, se on voi voi jos ei miehellä viisari värähdä tai ja kanssaihmisiä miellytä! Peruskohteliaisuus ja toisten huomioiminen ovat asioita erikseen, mutta muiden edessä nöyristely, käytöksen muuttaminen odotusten ja oletistwn mukaan on yököttävää. Kiitos mutta ei kiitos!

    • Juu, omaa mielenterveyttää kannattaa ehkä vaalia… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta