Vakiintunut elämä ei tarjoa mitään jännityksiä!

Hyvä on, nyt ehkä vähän kouraisi vatsanpohjasta, kun kalenteria selatessa häät-merkintä pompahti vastaan jo muutaman sivun kääntämisen jälkeen. IIK!

IMG_0028[1]

Häihin on juuri presiis tällä hetkellä aikaa  47 päivää, 4 tuntia ja 38 minuuttia. Se on 6,74 viikkoa! 1,55 kuukautta!!

Apua. Ei siis paljon mitään! Mutta jos ajattelee, että se on 67960 minuuttia ja 4077600 sekuntia, voi huokaista helpotuksesta. Onhan sinne nyt vielä aikaa…

Aina kun aivot suinkin ehtivät, ajatukset suuntaavat, yllätysyllätys,  häihin. Mitä lähempänä häät ovat, sitä enemmän tässä innostuu koko touhusta. Jee!

Vaikka olenkin kuullut näitä ”nuorena naimisiin meneminen on sama kuin lähtisi juhlista yhdeksän jälkeen” ja Pikku-Myykin tokaisi Muumeissa, että vakiintunut elämä ei tarjoa mitään jännityksiä, niin minusta on erittäin mukavaa avioitua. Ehkä 21 timanttia vaikuttaa jotenkin asiaan… No ei vaan. En oikein usko, että uusi sormus tekee minusta yhtäkkiä jotain kuivaa, känisevää rouvaa, jonka elämän suurin nautinto on hillosipuleiden säilöminen. Tai miehestä jotain kaljua möhömahaa, jonka harrastus on napanöyhtän kaivelu. Eiköhän sama rento meininki jatku, kuin tähänkin mennessä. Itselleni avioliitto on ihan puhtaasti romanttinen juttu.

jj

Toki olen tunnustellut, että iskeekö paniikki ja stressi. Jotenkin ajattelin, että tulisi ahdistus siitä, että ei helvetti kun nämä kemut vievät paljon rahaa ja haluaako tässä nyt rouvaksi ja onko tässä koko touhussa ylipäätään mitään järkeä ja miten se juhlapäivä menee sitten ja äää!  Ja muistaako siitä edes mitään ja viihtyvätkö ne vieraat ja onko tarpeeksi kaikkea ja ja ja!! Mutta ei niin ei. Kaikki on tähän asti mennyt niin smoothisti, että mikäs tässä. Sen kun vain nauttii olosta. Miehessäkään kun ei ole valittamista. 😉

IMG_3875[1]

Homma varmaan räjähtää näpeille sitten hääviikolla, mutta räjähtäkööt. (no jos nyt ei kuitenkaan…) Olen silloin lomalla, niin minullahan on ihan mainiosti aikaa sitten touhuta ja hepuloida ja häslätä. Ja meillä on sellainen 8 henkilöä käsittävä kaaso-bestman-tiimi, varmuuden vuoksi, että eiköhän sillä poppoolla pärjätä ja saada paikka kuntoon.

Perjantaina on alustavasti ollut viimeinen ilmoittautumispäivä, sillä haluan olla mahdollisimman ajoissa esim paikkakorttien kanssa, etteivät ne sitten ole viimeisen viikon paniikinaihe. Mutta ilmoittautumisia on tulossa vielä lähempänä h-hetkeä, työvuorojen vuoksi.

To do-lista kutistuu ja kutistuu päivittäin. Tällä hetkellä tilanne on aika mukava:

Homma hanskassa/asia hoidossa:

– hääpaikka

– esteettömyystodistus

– vihkijä

– pitopalvelu ja menu (+ astiat, pöytäliinat ja servetit)

– vihkisormus

– valokuvaaja

– musiikki

– PA-laitteisto

– suurin osa koristeista

– karkkibuffetin purkit ja karkit

– osallistujalista

– morsiuskimppu, sulhasen viehe ja heittokimppu

– morsiuspuku

– smokki

Varattu:

– kampaaja + parturi

– rakennekynnet

Tilattu:

– juomat

– booliastiat

– ilmpallot

– pompomit

– alushame mekkoon

Uupuu:

– paikkakortit

– menu- ja ohjelmakortit

– vieraskirja

– juhlakengät

– sukkanauha

– hiuskoriste/huntu

– iltapalat, kakut ja kertakäyttöastiat

Vieläköhän tuosta puuttuu jotain olennaista, hmm? Pitkälti on sitten sitä käytännön järjestelyä.

Minulla on ihan pakkomielle saada häihin uusi hajuvesi. Rakastan Victor & Rolfin tuoksuja. Olen ostanut Rahkapurkinkannattelijalle pari purkkia ko. brändin Spicebombia ja itselläni ollut vastaavasti pari purnukkaa Flowerbombia. Nyt ihastuin ikihyviksi Victor & Rolfin BonBoniin. Sitä on muuten saatava! Sopivasti äitini on ollut nyt ulkomailla, joten jos hyvä tuuri käy, kotiin kantautuu tuliaispullo 😉

Kenkiä olen tutkaillut urakalla. Ärsyttävää, että niiden suhteen pitää miettiä käytännöllisyyttä. Plus eiväthän ne mekon alta näy. Mutta silti on pakko olla korkoa, blingiä ja jotkut päheät! Vielä ei ole vastaan tullut ihan presiis sellaisia, kuin haluaisin. Mutta eii nyt ihan kauhean kauan kehtaisi odotella!!

Koristeita olen sekä tilannut, että näpertänyt itse. Olen rekrytoinut läheiset keräilemään lasipurkkeja ja tuunannut niitä pitsiteipillä sun muilla tilpehööreillä. Niihin tulee sitten luonnonkukaa, kuohuviinipullon korkkeja ja ja… Katsotaan mitä keksii! Olen myös käynyt kaivelemassa kirpputoreja ja löytänyt ihania pitsiliinoja, vanhoja lusikoita, pulloja ja jonkun ikivanhan kakkulapion. Tosi tärkeitä hankintoja. Tietty.

Myös Ikeaan piti tottakai tehdä pari keikkaa ja sieltä kotiin hilattiin läjäpäin karahveja sekä kynttilöitä. Ja vähän tuikkukippoja. Olisi varmaan pitänyt kiikuttaa myös läjäpäin niitä hurjan edullisia lakanoita, joita ihmiset joissain hääblogeissa hehkuttaa. Mutta ää, kauhea silittäminen ja niistä näkyy läpi. Vuokraliinoilla mennään. Onhan tuota rahaa (not..)

Karkit tilasin netistä ja niitä tuli 12kg. Ja lisäksi kotona oli jo 1,5kg vaahtokarkkeja. Hups. Toiveenani oli, että meille ei jäisi hirmuista karkkiläjää, mutta tällä määrällä niin tulee epäilemättä käymään. Siis että niitä nameja jää. Ja siis juu, monien parjaama karkkibuffet tulee meidän häihimme. Ollaan niin WT. Monet häitä koluavat ovat siihen varmasti törmänneet, mutta varmaan yhtä monille se on ihan uusi juttu. Minusta ne ovat söpöjä ja karkkihiirenä popsin sieltä namusia oikein mielelläni. Näytti sitten rahvaanomaiselta tai  ei. Kieltämättä karkkeja intona valitessani ja häiden koristeita katsellessani, voisi hyvinkin luulla, että tässä järjestetään jotain tenavakekkereitä. Ei siis ihmekään, että sähköpostiinkin oli tullut raflaava viesti: ”Onneksi olkoon, Sinut on valittu pilttipiiriin!” No mutta tämäpä ihanaa…

IMG_0195[1]

IMG_0030[1]

Vaikka karkkibuffet-kokeeni näyttää aika vaaleanpunaiselta, ei häissä muuten tule olemaan pelkkää pinkkiä karnevaalia. Kunhan halusin sitä tuohon karkkibuffettiin, oli niin ihanan lälly väri. Muuten on sitten norsunluuta, valkoista, mustaa, ruskeaa, kultaa, hopeaa… Pronssia. Sinappia? No sitä ei sentäs. Mutta ei mitään yhtä teemaväriä, vaan vähän kaikenlaista. Vanhaa ja vanhalta näyttävää uutta. Olevinaan vähän vintage-rustic-romance-gangsteri-prohibition-gatsby-wtf-tyyppiset kemut siispä.

Vitsit miten kivaa. Vielä kun siitä ompelijan hellään huomaan jätetystä koltusta tulisi kelvollinen ja löytyisi joku hieno, jättimäinen rhinestone-pearls-tulle-birdcageveil-fascinator-juttu päähän töjöttämään, niin oispa hyvä! Mutta kyllä nämä asiat tästä lutviutuvat. Sitten kun vielä saisi loputkin härpylät ja pärpylät kotiin, mietittyä iltapalat, tulosteltua paikkakortit ja mietittyä jotain ohjelman tynkää, jos väki näyttää siltä että uni tulee ja jösses kun on tylsää…

Ihanaa, että häät tulevat. Ihanaa, että ne ovat kohta!!

Ja hei vähänkö siistiä, että joku tykkää musta niin paljon, että haluaa mun kanssa naimisiin!

PS. En tajua. Jotkut pitävät jo nyt blogia vuoden 2018 häistä. Juu, onhan se iso ja ihana päivä, mutta itse olisin henk.koht. kyllästynyt, jos olisin vuosikausia suunnitellut. Nyt on ollut tätä humua ihan sopivasti.

PPS. Facebookissa on pikku arvonta käynnissä! Voi voittaa proteiinipuddingia! Nam nam.

IMG_0041[1]

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

4 vastausta artikkeliin “Vakiintunut elämä ei tarjoa mitään jännityksiä!”

  1. Heippa! Haluatko paljastaa mistä tilasit karkit netistä? Kaason roolissa kyselen, elokuun häihin pitäisi namusia saada hommattua. Kiitos!

    • Karkkeja saa netistä mm. Urjalan makeistukusta, mutta kannattaa kysyä myös muilta tukkureilta. Itse tilasin karkit Pekan eurohinnat-sivustolta, jonka löysin vahingossa etsiessäni tiettyä karkkia. Nopea toimitus ja edulliset hinnat! Sivuilla luki ”ota erityistapauksissa yhteyttä” joten laitoin viestiä, että onko tukkupakkauksia mahdollista saada häihin. Onnistui! 🙂

  2. Sulla on kyllä hyvässä mallissa hankinnat ja suunnittelut, se on hyvä, ei tartte sit ainakaan viimeistä viikkoa tehdä 24/7 kaikkia valmisteluja 🙂 muistan kun ite pystyin viimeisen viikon ottaa rennosti, kun lähes kaikki valmistelut oli valmisteltu hyvissä ajoin ja toiset tutut kun meni samana kesänä väkersi hääkarkkeja ja paikkalappuja ym. kauheella stressillä tyyliin häitä edeltävänä iltana 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta