Kuntosali vaihtoon !

Vielä muutama lomapäivä ja sitten se alkaa: viimeisen opiskeluvuoteni loppuun rutistaminen! Maanantaina klo 8:00 aloitan työharjoittelun kotikaupunkini liikuntapalveluissa. Tehokkaat 8h ohjaamistyötä ja siitä tulipalokiireellä iltatöihin asiakkaita palvelemaan. Eli ei mitään turhan laiskaa arjen aloittamista!

IMG_1631[1]

Upouusi kalenteri alkaa jo olla varsin pullea kaikenlaisista menemisistä. Aluksi tuolle tulevalle viikolle uhkasi tulla 67,5h töitä! Kyllä siinä sai hieman nikotella, kun katsoi työvuorolistaa ja harjoitteluaikataulua. Alahuuli vapisten mietin, että mitenkähän himputissa tuosta voi selvitä. Vapaa-aikakin olisi ihan kiva. Ja kaiken ohessa pitäisi tosiaan sitä opinnäytetyötä valmistella. Onneksi vai ”onneksi” se on edennyt siihen pisteeseen, että pääsemme analysoimaan tuloksia. Ah. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin induktiivinen sisällönanalyysi. <3 Sain joitain työvuoroja pois ja supistettua viikkoa 55 tuntiin ja nyt esimieheni oli saanut töitäni eteenpäin vielä parin vuoron verran. Ehkä nyt voin nukkua viimeiset lomayöni ihan rauhassa, ilman viime yön kaltaisia painajaisia ja paniikissa heräilyjä… Ja saan johonkin väliin survottua pari asiakasta, opinnäytetyöpalaveria ja ehkä sitä vapaa-aikaakin, heh!

IMG_1584[1]

Hektistä tulee olemaan, mutta syksyn ajatteleminen ei enää tunnu raskaalta tai ahdistavalta, kuten ennen lomaa, kun aloin olla aivan puhki! Tänään tuli jo huomattavasti rennompi olo, kun selvittelin harjoitteluun liittyviä hyväksilukuasioita ja esimies piristi heti aamulla sillä mukavalla viestillä, jossa ilmoitti, että vuoroja on saatu siirrettyä pois. Kivi vierähti kyllä harteilta! Ja kun tässä on saanut pari viikkoa olla poissa kotimaisemista ja lorvia menemään, ehkä se olokin alkaa hieman elpyä.

Liikettä tulee seuraaviin viikkoihin mahtumaan, kun osallistun erilaisiin liikuntatuokioihin sekä ohjaanana, että ihan osallistujan näkövinkkelistä tiiraillen. Tarkoitus on kuitenkin pitää kiinni säännöllisistä (omista) treeneistä ja käynnistää kunnolla saliohjelma, jota hetken aikaa tahkosin, mutta joka Kroatian fitnessroomien ja mökkiolosuhteiden vuoksi jäi sinne alkutaipaleelle. Jos jouluun mennessä pääsisi taas  5-jakoiseen salisyklitykseen kiinni, niin olisin supertyytyväinen! Mutta en aio ottaa stressiä siitä. Enemmän mennään nyt fiilispohjalla, liikunnasta nauttien. Jos mieli kaipaa juoksua, sitten juostaan. Jos haluan uimaan, menen uimaan. Monipuolisuutta ja vaihtelua saa siis treenipuolella olla. Kuten joskus tuossa höpisinkin, olisi ihanaa aloittaa joku uusi liikuntaharrastus, mutta sitä en aikatauluihini  varmaan saa mitenkään tungettua, ellei jossain treenata klo 4 aamulla. Aikuisten telinevoimistelu ja yleisurheilukoulu olisivat niin innostavia, mutta ainakin ensimmäinen vaihtoehto nielaisisi helposti neljäkin iltaa. Noo, ensi vuonna sitten! Olisi ihana tehdä paluu thainyrkkeilyn pariin, mutta polviani ajatellen laji ei ole paras mahdollinen. Potkunyrkkeilyryhmiäkin selasin toiveikkaana, on se vaan niin superkivaa hommaa, mutta treenit klo 20:45-22. Ääääh… Olkoot!

 Jotain uutta potkua kuitenkin treeneihin kaipaan, joten päätin vaihtaa salia jossain keskiviikkoyön mielenhäiriössä! Olen ollut SATSin jäsenenä melko kauan, nyt jo toista kertaa. Etäisyys on loistava, asun melkein salin vieressä ja puitteissakaan ei ole vikaa. Mutta 47e on suolainen hinta (opiskelija-alennettu hinta), kun ei juurikaan käytä ryhmäliikuntatunteja, sali sulkeutuu perjantaisin jo klo 20, on lauantaisin auki vain 10-18, jolloin olen usein töissä. Puhumattakaan sitten erinäisistä juhlapyhistä, jolloin sali on kiinni. Käyn myös muillakin kuntosaleilla, koska joudun liikkumaan ohjattavien perässä. Joinain viikkoina käyntikertoja tuohon ns. kotisalille saattaakin tulla vain 1 tai ei edes sitä! Että tuleehan siinä kertatreenille hintaa. Nyt ihan yhtä lähelle on avautumassa Fitness24seven, josta ensimmäiset 200 saivat kuukausijäsenyyden hintaan 14,90e. Joten ei muuta kuin sähköpostia asiakaspalveluun, jäsenyyden irtisanominen ja uuden salin avautumista odottelemaan. Onhan se riski, kun en ole vielä nähnyt tiloja, en tiedä millainen ryysis sinne iskee jne, mutta  sinne minä nyt kuitenkin aion peräni tunkea. Tuntuu piristävältä, että jotain uutta on tulossa!

IMG_1481[1]

Onko teillä kokemuksia Fitness24sevenistä? Entä suositella jotain superhauskaa liikuntalajia, joka on vienyt mukanaan? 🙂

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja kuohuviinin ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot everfit(at)luukku.com

12 vastausta artikkeliin “Kuntosali vaihtoon !”

 1. Mä käyn kyseisellä salilla ja oon tykännyt. 🙂 Ruuhkaa on, kuten varmaan kaikilla saleilla tiettyyn aikaan päivästä, mutta ei mitenkään älyttömästi mun mielestä. Itä-Helsingissä kun ollaan, löytyy myös naisten puoli erikseen… 😀 Siellä on aika kansainvälinen meininki, etten sanois. 😛

  Mä kaipaisin toisaalta lapsiparkkia, mutta en hitto vie maksa yli 70€ salijäsenyydestä sen takia. Ihan sairaita hintoja, huhhuh…

  Kivaa viimeistä kouluvuotta! <3

  • Kiitos Suvi kommentista ja koulutsempeistä. <3
   Lapsiparkki olisi varmasti lapselliselle enemmän kuin jees! Mutta tosiaan, kyllä se on aika huima ero, maksaako sen 70e vai 19e. 50 eurolla saa jo kuukausittain uudet treenipöksyt! ;D

 2. Mä kans käyn kyseisellä salilla, mut pienellä paikkakunnalla. Voin vaan suositella! Kaikki toimii todella loistavasti, laitteet hyviä ja tilat siistejä. Meillä on myös naisten suljettu mini sali, minne miehet eivät edes näe 🙂 Sitä vaan, että kun kyseinen sali avattiin, niin oli ruuhkaa koko kadun pituudelta ja vielä kulman taaksekin, kun myös jaettiin halpoja jasenyyksiä, joten voisin veikkailla, että teilläkin on todennäköisesti todella pitkät jonot kun sali avataan, joten varaudu makuupussilla! 😉

  • Jee jee, kiva kuulla. Melkein jo panikoiduin torstaiaamuna, että mitä sitä tulikaan tehtyä! 😀 Mutta uskon ja luotan, että nämä positiiviset kokemukset jatkuvat myös tässä päässä! Ainakin lähden sillä motolla, että ei se kovin paha voi olla. 😀

 3. 47€ paljon 😀 hihi itse maksoin entisellä salilla 59€ ja nyt heinäkuussa kun vaihdoin salia niin tällä hetkellä 75€. Mutta tietenkin jos voi säästää niin miksei. Itse perustelen tuommoisen summan sillä, että terveys, hyvinvointi ja kaikki muu mitä liikunta tuo on kuitenkin niin kallisarvoista, että 75€/kk on melko edullinen hinta sille.

  • 47e ei todellakaan ole paljon! 😀 Minulla on uponnut harrastamiseen sellaisia summia, että tuo olisi yksi kärpäsenkakka siinä. Hevosiin sai upotettua hyvin rahaa ja kyllä tuo fitness-kisavalmennuskin mukavasti maksoi, salimaksujen päälle. Ja nimenomaan, hyvinvoinnista on valmis pulittamaan! Mutta sitten tulee se, että miksi maksaisin 47e? Kun ottaa huomioon ne seikat, että joudun käymään useammalla salilla, en käy juurikaan ryhmäliikuntatunneilla ja salille ei pääse silloin kun se itselle sopii… Niin kyllä minä mieluummin säästän sen reilut parikymppiä ja treenaan salilla, jonne pääsen esim lauantaina klo 18 jälkeen tai ennen klo 10.

 4. Mää käyn Fitness24sevenillä ja oon kyllä tykännyt! Täällä ensimmäiset 100 (vai 200?) jonottajaa sai vuosikorttin reilulla satasella niin kävin jonottamassa kun onhan se älytön säästö. Pelkäsin kans ruuhkaa ja huonoa varustelua mutta tuo on ollut molempien osalta parempi kuin kalliimpi sali jossa aikaisemmin kävin. Painoja ja laitteita löytyy ja tilaa on tarpeeksi ettei tarvitse kyykkiä kenenkään naamalle ruuhka-aikanakaan. Monesti on saanut illalla myöhään (10 jälkeen) tai viikonloppuaamuisin omia koko salin itselle kun ei muita kävijöitä ole ollut.

  • Kiva kuulla! Itse treenailen aika vaihteleviin aikoihin, mutta mielelläni heti aamutuimaan. Viikonloppuaamuina olen joutunut olemaan kuin kuumilla kivillä, kun nykyinen sali avautuu vasta klo 10! Ja kyllä sitten ottaa päähän, jos sattuu itse olemaan töissä sen klo 10-18 ja jää sali väliin, kun ovet menevät puljussa kiinni jo klo 18! Ruuhkaisimpiin aikoihin harvoin joudun käymään, joten ehkä tulen selviämään tästä muutoksesta!

 5. Käytin Sörnäisten salia kesän. Sali oli toiminnoiltaan kiva, mutta usein turhan likainen. Esim. lattialla pyörivät likaiset pikkuhousunsuojat tympi. Jossain määrin piittaamaton asiakaskunta siis. Mut muuten ok, hyvät aukioloajat ja edullinen hinta toimi.

 6. Paljon käyn martsarin pisteessä, jossa harvemmin ruuhkaa muulloin kun 16-19 aikaa. Hyvät laitteet ja mukavat työntekijät. Tosin unisex puolella voi joutua vapaita painoja odottamaan kun siellä jotkut tykkää hamstrata niitä 🙂

 7. Hei täällä kohtalontoveri ! Satsilta kans irtisanouduin tonne uudelle salille ennakkojäsenyydellä. Sokkona mennään… mut voin tulla jakamaan tuskaa sun kanssa, jos alkaa kaduttaa 😀 tosin epäilen, nimittäin vaihdoin salia kaikista samoista syistä kun sinäkin 🙂

  • Jes, mahtavaa! Maristaan sitten yhdessä jossain nurkassa vuoden sopimustemme kanssa, jos alkaa harmittaa! Mutta jep, eilen taas Satsin aukioloaikoja kirotessani ajattelin, että tuskin jään kaipaamaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta