Matcha-lattea teefaneille!

Olen aina ollut kova teen latkija. En ole oikein koskaan oppinut pitämään kahvista, ellei lasketa mukaan jotain jälkiruokamaisia kylmiä kahveja. Mutta että särpisi lämmintä kahvia? Hyi. Teelajikkeiden suhteenkin olen ollut aina melko valikoiva. Teessä ei saa olla muskottipähkinää eikä kovin voimakasta sitruuna-aromia. Pussiteesekotelmien sitruunateet jäävät aina purkkiin odottelemaan jotain sitruunateeintoilijaa, joita ei ainakaan omille teekutsuilleni ole vielä kertaakaan eksynyt.

En ole aiemmin ollut myöskään erityisen suuri vihreän teen ystävä. Mielestäni vihreä tee maistui poikkeuksetta samalta, kuin maljakossa viikkoja lionneiden tulppaanien vesi haisi. Ei siis lainkaan hyvältä tai houkuttelevalta. Mieluummin siis valitsin jonkun herkullisen maustetun teen, joissa oli selkeä ananaksen, papaijan tai persikan aromi. Mmmm.

Vihreän teen terveysvaikutukset ovat kuitenkin aika kiistattomat. Siksi aloin maistella ahkerammin erilaisia laatuja ja totesin, että olin vain ostanut huonoa vihreää teetä. Mitäpä muutakaan toisaalta voi olettaa kauppaketjun halvimmalta pussiteeltä. Nykyään en muihin koske, kuin laadukkaisiin ja luomulaatuisiin vihreä tee-laatuihin, mutta valitsen pääasiallisesti mieluummin mustaa teetä.

Nyt kuitenkin löytyi kelpo maustamaton vihreä tee, jossa on  tarpeeksi intensiivinen maku. Sain nimittäin viime viikolla käsiini syksyn trendikkäintä juoma-ainesta, matchaa!  Luin, että matcha on makeampaa siksi, että siinä on paljon aminohappoja. Sen lisäksi matchan tämänhetkinen suosio perustunee siihen,  että yksi kupillinen vastaa jopa kymmentä kupillista tavallista vihreää teetä. Sopii minulle. Toivottavasti tällä määrällä talttuu viimeinkin tämä flunssapiru!

IMG_3183[1]

Matcha-tee oli hyvää sellaisenaan. Tein seoksesta aika väkevää. Mutta täytyy sanoa, anteeksi vain japanilaiset teetaitelijat, että parempaa se oli kyllä hunajan kanssa. Ja ironista kyllä -sitruunaviipaleen kera vielä parempaa. Googlettetin kuitenkin, mitä kaikkea muuta tuosta jauheesta voisi tehdä ja törmäsin hyviin resepteihin. Tänään sitten kokeilin matcha-lattea! Ja ihan kotioloissa. Ei tarvinnut sitä varten könytä ravintolaan. Latten valmistuksessa voi käyttää mantelimaitoa tai esimerkiksi kookos-riisimaitoa, jota itse käytin. Hyvää! Lämmittävää! Ja paljon

IMG_3174[1]
Vispilä ja Matcha-jauhe https://www.nu3.fi

Itse laitoin yhteen annokseen 1,5dl makeuttamatonta kookosjuomaa. Lämmitin sitä kattilassa ja heitin perään 1tl matcha-jauhetta ja hunajaa. Karppisokeri ja agavesiirappikin varmaan toimisivat hyvin. Huolellinen vispaus, juoma lasiin ja kylkeen matchan kanssa maistuvaa tummaa suklaata. Ei ollut raakaversiota, vaan ihan Maraboun 86% levysuklaata.

IMG_3177[1]

IMG_3179[1]

Ajattelin lattea tehdessä käyttää mahtavaa Ikea-laatuista maidonvaahdotinta, että saisin juomaan lisää kuohkeutta. Matchan sekoituksessa käytettävä perinteinen bambuvispilä kuitenkin riitti hyvin ja juomaan sai hyvän vaahdon!

Onko teillä hyviä reseptejä, joissa hyödyntää tätä? Itselläni seuraavaksi kokeiluun lähtevät leivokset. Ja ehkä sitten pitää testata tuota minttusuklaa-matchakakkuakin.

IMG_3196[1]

IMG_3185[1]

*Matcha-tee saatu yhteistyönä Nu3:lta. Kiitos!

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Matcha-lattea teefaneille!”

  1. Vinkkelis vonkkelis, matchaa saa etnisistä ruokakaupoista jäätäviä säkkejä tooodella halvalla!! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta