Suklaat pois käsistä – arki alkoi nyt!

Tuliko pääsiäisenä mätystettyä mämmiä, suklaata ja kaikkea mahdollista syötäväksi kelpaavaa ja kelpaamatonta niin paljon, että tänään työvaatteista sinkosi nappi irti? Hätä ei ole tämän näköinen, et varmasti ole ainoa.

Toivottavasti sinulle oli mukava ja rentouttava pääsiäinen. Jos oli, älä nyt vain mene pilaamaan hauskoja pääsiäismuistojasi sillä, että menet peilin eteen hytisyttelemään alleja ja puristelemaan sisäreisiä ja ällöttelemään olotilaa. Herkut menivät jo kitusiin! Nyt ei kannata enää sättiä itseään ja voivotella mennyttä.

Nyt vain ryhtiliike ja paluu arkeen! Ja ei siis mitään hidasta arkeenpaluuta. Nyt ei enää popsita kaappiin jääneitä suklaanjämiä. Siis jos tavoitteena on pitää keskivartalo suositusten mukaisena ja pitää joku ruotu. NTänään ei kuitenkaan myöskään ole syytä aloittaa mitään pääsiäispaastoja ja jättää syömättä siksi, että pyhinä energiansaanti nousikin pilviin. Mitä nyt kannattaa tehdä: puhdistaa ruokavaliosta herkut pois, juoda paljon vettä, liikkua, syödä säännöllisesti monipuolista ja värikästä ruokaa 5-6 krt päivässä. Siis syödä kunnolla ja normaalisti.

IMG_5146[1]

Itsekin vetelin nuo pääsiäispyhät aikamoisena pikkuporsaana ja keskivartalo on sen näköinen. Kun vielä viime viikolla alkanut flunssa räjähti viikonloppuna kunnolla käsiin ja jouduin jäämään peiton alle, ei todellakaan olisi intoa puputtaa peruspöperöitä. Itse asiassa, nyt ei tekisi mieli syödä yhtään mitään. Vatsa on suorastaan arka viikonlopun herkkumurkinoista ja nyt ei sitten maista mitään. Hyi. Ei siis ole todellakaan intoa syödä mitään ja kieltämättä houkuttelisi ajatus siitä, että jättäisi vain syömättä. Mutta sanomattakin selvää, miten typerää se on. Siksipä kiltisti keittelin kunnon puurosatsit ja lapioin ääntä kohti.

Eli jos nyt menikin vähän överiksi ja suklaafestarit karkasivat käsistä, älä jää murehtimaan tai rankaise itseäsi. Älä ala paastota, äläkä luulekaan, että jaksaisit joka päivä käydä kolmella spinningtunnilla ja kuntosalilla. Nyt otat järjen käteen ja teet vain ne muutokset mitkä ovat tarpeen.

Kun positiivisesti ajatteleen, niin kannattaa vain hyödyntää se, että elimistö hurisee energiahumalassaan. Tästä on oikein hyvä vielä startata kuntoprojekti. Oli se sitten elämäsi kunto tai kesäkunto. Juhannukseen on 12 viikkoa ja siinä ehtii vielä hyvin tiristellä ne kuuluisat joulu- ja pääsiäiskilot. Ja ainakin hankkia paremman ja energisemmän fiiliksen!

IMG_4926[1]

Aurinko paistaa ja treenienergiaa olisi vaikka muille jakaa. Mutta minä se vain menen aivastelemaan peiton alle. Toivottavasti arki alkoi teillä muilla paremmissa merkeissä.

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Suklaat pois käsistä – arki alkoi nyt!”

    • Heh, olen sentään ollut terveempi kuin vuosiin. Mutta nyt taas sisäilmapulmia… Ja peruspulmani stressi ei ole hyvä kaveri, kun yrittää terveenä pysyä :/ Toivotaan että muutosta on luvassa kun saan opinnot pakettiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta