Järjetön suunnittelija

 

Käsi pystyyn, jos olet innokas laatimaan itsellesi tavoitteita ja suunnitelmia?

Leikkisästi aina narisen siitä, että rahkapurkinkannattelija tekee suunnitelmia ja on järjestelmällisyyden perikuva, ainakin mitä tulee talousasioihin ja vaatekaapin siisteyteen. Ei sillä, ettenkö itse olisi suunnitelmallinen, mutta en voi sanoa, että se kulkisi käsikädessä järjestelmällisyyden tai järjen kanssa.

IMG_0364[1]

Olen kovin innokas tekemään kunnianhimoisia suunnitelmia ja varmaan siksi kalenterini onkin toisinaan katastrofaalinen ja elämäntilanteen kuormittavuus tekee helposti tepposet mielelle ja kropalle. Sen lisäksi, että tänä keväänä päätin tykittää putkeen kolme työharjoittelua, valmistua ja muuttaa ihka omaan asuntoon kauemmas ydinkeskustasta (mikä on tehnyt hektisestä elämästä mahdollista), päätin hakea yliopistoon opiskelemaan. Pidin tätä ihan realistisena kevään pikkuprojektina, onhan minulla opintovapaatakin, eli teen vain 42,5h työviikkoa + muutamat valmennettavat siihen päälle. Eli huikeasti vapaa-aikaa hoitaa työharjoittelun ohella muuttorumba ja lukea pääsykokeisiin. Suunnitelmassa ei tietenkään ollut sijaa mahdollisille sairastumisille tai muille elämässä tapahtuville yllättäville muuttujille. Ja se jos mikä on aina huono, koska juuri silloinhan elämä tyrkkää eteen kapuloita, kun niille ei olisi aikaa/voimaa tai mielenkiintoa. Kumman kaa-sanoin: ”Ni kiva alkaa tätä nyt sit setvii

Läheisten kurtisteltua  kulmiaan näille suunnitelmilleni, aloin itsekin miettiä touhuni järkevyyttä. Missä välissä oikeasti ehdin lukea, kun viikkoni ovat kuitenkin näinkin täynnä? Ja toiseksi, milloin maltan lukea, kun muutamme uuteen kotiin ja tietenkin järjestän jossain vaiheessa valmistujaisjuhlia. Eikös se ole valmistumisessa tärkeintä esim? Ja onko nyt ylipäätään hyvä hetki jatko-opinnoille? Kun osasin jättää päässäni huutavat itsepintaisesti inttävät ”mutkun mä haluun”-mantrat omaan arvoonsa, osasin katsoa kevättä ja loppuvuotta uusin silmin ja todeta, että nyt ei kuitenkaan ole sopiva hetki. Vaikka on, mutta kun ei sitten kuitenkaan ole.

On aika huvittavaa, että tätä asiaakin piti vatuloida niin maan perusteellisesti, vaikka monikaan seikka ei ollut pääsykokeiden puolella alusta alkaenkaan. Ei ainakaan vähiten se, että ilman sairasteluja, olisin nipinnapin saanut kouluhommat päätökseen 31.5. mutta silti olisi ollut epävarmaa, saisinko todistukseeni merkintää siitä, että tutkinto on siihen mennessä suoritettu. Tarvittavat paperit tulisi olla yliopistolle vietäväksi 9.6. eikä ole mitään takeita, että kaikki ehtisi ajallaan. Olisin siis saattanut nyt hikihatussa lukea pääsykokeisiin ja todeta kesäkuun kynnyksellä, että en ehdi saada jotain viimeistä raporttia tms. palautettua juuri sillä sekunnilla. Tai että joku papereitani pyörittelevä taho onkin nyt joutunut auto-onnettomuuteen tai unohtanut tai estynyt muuten vain.

Ehkä tämä päätös on askel hieman stressittömämpään elämään. Toivottavasti se poikii jotain hyvää! Opiskeluintoa pääsen varmasti tyydyttämään syksyllä fysioterapian täydennyskurssien ja avoimen yliopiston opintojen parissa. Ja ehkä sitä voisi hetken keskittyä vaan työntekoon ja treenaamiseen.

image (1)

 

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Järjetön suunnittelija”

    • Fysioterapian maisteriohjelma ts terveystieteiden opettaja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta