#0daysout!

Ah! Nyt on kyllä meneillään sellainen fitnessirmelien kulta-aika, ettei tosikaan! Toiset repivät hiuksia päästään fitnesshehkutuksen tursutessa ovista ja ikkunoista, kun taas toiset nauttivat täysin siemauksin syksyn kisakauden käynnistymisestä. Itse heräsin tänään jo klo 4.00 ja ensimmäinen ajatukseni oli: toivottavasti kisaajat saavat pidempään unta! Tänään on rankka päivä niille, joiden kisarypistys on vuorossa vasta illalla.

unnamed-2

Tänä viikonloppuna kilpaillaan siis Jyväskylässä SM-karsinnoiden merkeissä. Oma valmennettavani kilpailee tänään beginners-sarjassa, joten olen päässyt tänä vuonna niin lähelle kisatouhuamista, kuin on mahdollista ilman, että itse kilpailee. Aamulla tempaisin aamupalan jälkeen pumppailemaan olkapäitä salille ja siitä huristelin valmennettavani hotellihuoneelle tsekkaamaan kuntoa ja antamaan viime hetken ohjeistukset.
Kyllä se myönnettävä on, että oma kisakipinä on aina näin syksyllä ja myös keväisin kova ja huomaan, että laji kuumottelee taas korvien välissä samalla tavalla kuin vuosina 2011-2014. Mitään hätäisiä peliliikkeitä ei kuitenkaan ole, edelleenkään, tarpeen tehdä mitä tulee omaan henkilökohtaiseen kisaamispäätökseen. Nyt kun kisalava on kerran koettu, ei ole samanlaista hötkyä sinne päästä näitä kanankoipia näyttämään. Kilpaileminen ei kuitenkaan ole se juttu, vaan ainoastaan yksi mauste ja checkpoint tavoitteellisesaa harrastamisessa. On myös oltava realisti siinä, että näin tatuoidulla keholla ei bikini sarjassa menestystä tule, olisin sitten miten hyvässä kunnossa vain. Kilpailuun siis valmistaudutaan vasta, kun tuntuu, että varteen on tarttunut jotain muutakin kuin hytisevää ja kun tuntuu siltä, että on taas sopiva aika ja paikka haastaa itseään lajin merkeissä. Sillä olihan se vaan mahtava kokemus!
On myös oltava tarkkana, milloin projektiin ryhtyy. Tällä hetkellä työ ja kouluttautuminen ovat ykkösprioriteettejani. Se näkyy ”toisinaan” kalenterissa todella täysinä viikkoina. Siksipä jo ihan perustreenaamiselle on otettava oma aikansa. Jo vain olisin pulassa, kun viikkoon pitäisi ynnätä aerobiset ja poseeraamiset kaiken muun ohelle. Ja täytyy myös sanoa, että projektiin olisi mukavampi lähteä, kun joku tuttu olisi samassa myllytyksessä. Kun viimeksi kilpailin, oli yksi parhaista asioista se yhdessä tekemisen meininki, tiivis tuki ja fitnessporukka, jonka kanssa treenattiin ja poseerattiin. Mahtavia aamulenkkejä ja reissuja!
Sitä hetkeä odotellessa on vain syytä ihailla muiden tekemää kovaa työtä, nauttia tästä hurmoksesta ja tsempata omaa tyttöä lavalle!
Miten meillä sitten on mennyt, lähdetäänkö tässä tavoittelemaan kultaa? Häviämään ei olla lähdössä, mutta sijoituksen suhteen meillä ei ole erityisiä tavoitteita. Uskon, että kolmen kärki beginnersissäkin on melko kova ja kireässä kunnossa ja siihen on vielä hieman matkaa. Tiivistymistä on tapahtunut tavoitteiden mukaan ja kisapaino on saavutettu, mutta lyhyen tavoitteellisen salitreenihistorian  vuoksi ylä-ja alavartalossa on epätasapainoa, jota ei vielä saatu tämän projektin aikana kohdalleen.  Yläkroppa alkoi kuivua heti dieetin alussa, eikä ole suostunut hidastamaan tahtia. Tankkaus menee herkästi olkapäihin ja hauiksiin. Alakroppa puolestaan on helposti nesteytyvää sorttia, eikä ole auliisti luovuttanut rasvavarantoja. Tulevaisuudessa lihastalkoot jatkuvat ja ensimmäinen dieetti on antanut hyvin osviittaa kropan toiminnasta. Vaikka kunto ei riittäisi kärkeen, uskon, että olemme molemmat tyytyväisiä päivään. Paino on tavoitteessa, homma on sujunut pienistä sairaateluista ja kovista yövuoroputkusta huolimatta hyvin. Myös viimeistelyt näyttävät toimineen hyvin ja takareisi näyttäytyi. Viikossa on tullut todella hyviä muutoksia. Paketti näyttää sopusuhtaiselta. Joten nyt voi nauttia hyvällä mielellä tehdystä työstä!
unnamed-3
Itseäni harmittaa, että en pääse kisoihin livenä seuraamaan ja huoltelemaan, koska olen menossa häihin. Pitänee siis vessassa roplata tuloksia puhelimesta ja päivystää Body-lehden sivua kirkossa.
Ihanaa päivää kaikki kilpailijat ja kisafiilistelijät! Nyt on aika nauttia! Olkaa läsnä, olkaa ylpeitä itsestänne, älkääkä heittäkö (siskoni sanoin) ”kankkua kaivoon” jos ei ensimmäinen kisakokemus johda kultapystiin!
 biksut

 Millan ja minun kisavalmennusprojektista voit lukea lisää täältä! http://fitever.fitfashion.fi/2016/08/13/fitnessvalmentajaksi-ihan-tuosta-noin-vaan/

Eveliina

Terveys-ja hyvinvointialan moniottelija - fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Ikuinen opiskelija. Vapaa-ajalla intohimoinen liikkuja, lukutoukka, haaveilija, amatööripaakari ja samppanjan ystävä. Blogistani ei löydy täydellisen glamoröösiä fitnesselämää, vaan pikemminkin lattialle tippuneita munia ja maljakkoon kuihtuneita kukkia - elämää. Yhteydenotot eveliinarau(at)gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta