Vielä perushääjorinaa ennen sitä siirappista hääjorinaa (ja niitä kuvia)!

Omien häiden jälkeen on hieman riskialtista kirjoittaa sellaista potaskaa, mitä eilen nettiin suolsin, mutta en vain voinut muuta! Niin herkullisen makupalasen tuo Feissarimokista löytyvä bridezillan lahjavaatimus perusteluineen tarjosi! Kauheaa kuitenkin, jos joku otti vaateeni Mauritiuksen matkasta ja Audin päivityksestä tosissaan. Minä pyrin parhaani mukaan olemaan niin överi, ettei kukaan voisi ottaa minun lööperiäni vakavasti, mutta ilmeisesti epäonnistuin siinä ja huonot vitsini menivät ohi. Kun kirjoittaa sarkasmia huonolla maulla, usein niin voi käydä. Mutta onneksi aina löytyy myös niitä, jotka ymmärtävät todellisen ajatuksen kirjoituksen takana. (*Wikipedia kertoo: Sarkasmi on purevaa ivaa tai purevan ivallinen ilmaus.[1] Se on sanallista ironiaa, joka on tarkoituksellista, peittelemätöntä ja yleensä loukkaavaksi tarkoitettua.[2] Sarkasmilla ilmaistaan kielteistä ja arvostelevaa asennetta tiettyjä henkilöitä tai tapahtumia kohtaan”

SORIIII
SORIIII

Mitä edellisellä kirjoituksellani hain takaa, oli puhtaasti se, että minusta on täysin uskomatonta, että juhlavieraille esitetään vaatimuksia lahjojen suhteen. Oli sitten kyse mistä vain kekkereistä. Nyt toki puhutaan häistä, jotka ovat olleet viime aikoina ihan erityisen lähellä sydäntäni. Kappas kummaa!

Mutta palatakseni asiaan: lahjavaatimukset! Noloa!  Kertkaikkiaan pöyristyttävää ja mautonta. Jos naimakauppojaan juhlia haluaa, ne kekkerit maksaa hääpari (ja mahdollisesti hääparien avokätiset vanhemmat) eivätkä vieraat.  Vaikka miten olisi pikkutytöstä asti haaveillut prinsessahäistä, joissa valkoiset hevoset vetävät kurpitsavaunua ja päässä on miljoonien arvoinen kruunu ja Vera Wangin kallein hääpuku, ei se kuulu millään tapaa vieraille saati heidän kukkaroilleen. Ei millään tapaa. Se on hääparin asia, miten paljon haluaa omaan juhlaansa hassata rahaa ja se siitä. Jos budjetti ei riitä omiin unelmahäihin, niin ei auta kuin säästää niin kauan, että saa sen mitä haluaa. Ja that’s it!

DSC_2452

Monelta tuntuu täysin unohtuvan se, minkä vuoksi häät ylipäätään pidetään. Ihan kuin häät olisivat vain joku näytön paikka, että meillä on muuten rahaa. Jee. Sitten pönötetään jossain kalliissa juhlapaikassa ja pompitaan takakireän morsiamen pillin mukaan. Ja kaikilla on kivaa kuin naapurin marsun hautajaisten muistotilaisuudessa.  Ja leikitään koko ilta leikkejä hääohjelman minuuttiaikataulun mukaisesti. Ja avataan ohjelmanumerona ne törkykalliit lahjat. Yök. Luulin, että vaativia bridezilloja näkee vain television viihdeohjelmissa, mutta että sellaisia ihan oikeasti on olemassa. Hertsyygel. Olisin voinut mielelläni elää ilman tätä tietoa.

Häissä juhlitaan sitä, että kaksi ihmistä sitoutuvat toisiinsa. Häissä juhlitaan rakkautta! Kukin tekee sen omalla tyylillään, toiset pienemmin ja toiset suuremmin. Että mitäpä tässä nyt toisten käytäntöjä arvostelemaan… Mutta en vain voi olla arvostelemattakaan, sen verran tämä asia meni yli hilseen. Jos joku on varmaa niin se,  että lahjamarina ja vaatimukset eivät nosta häiden tasoa, vaan päinvastoin.  Jos Feissarimoka-Justiina-thebridezillan mielestä henkilöt, joilla ei ole vähintään sitä 100e laitettavaksi lahjaan ovat roskasakkia.. Voi veikkoset. Veikkaan, että kyllä varmasti suurin joukko on sitä mieltä, että roskasakkiin voi nimenomaan kastittaa sellaiset henkilöt, jotka esittävät moisia vaatimuksia, sättivät läheisiään roskajoukoksi ja yrittävät maksattaa kemunsa muilla.

Kun mietin itse tilannetta, jolloin menin opiskelijana häihin ilman avecia, muistan miten poskia kuumotti, kun ajattelin, että luksuksesta pitävä hääpari varmaan odottaisi överikalliita lahjoja, eikä minulla ollut varaa. Mutta mitä vielä, lahjalistalta löytyi jokaisen budjetille sopivaa hankittavaa, jos jotain halusi hankkia. Sekään kun ei ollut välttämättömyys. Vein tarjouksesta löytämäni Muumimukin. 11.50e. Se sopi budjettiin. Mutta jos ei olisi sopinut, olisin voinut mennä ilman sitäkin.

Osallistuminen ja läsnäolo ovat parhaita lahjoja, mitä hääparille voi antaa. Mikään lahja ei nostata sellaisia tunteita tai jätä sellaisia muistijälkiä, kuin upeat hetket rakkaiden kanssa. Niitä onnellisia naamoja, ilon ja liikutuksen kyyneliä, poskisuudelmia, halauksia, jännittyneitä kohahduksia. Poski vasten poskea laulettuja lempihittejä. Vatsa kipeänä naurettua huutonaurua. Iloista puheensorinaa. Ei vain ole mitään sen parempaa!! Kun edes mietin hääpäivää ja läheisiämme, alkaa itkettää liikutuksesta ja onnesta. Ei paljon itkettäisi, jos vieraat eivät olisi osallistuneet, vaan olisivat vain heittäneet rahaa ja kädessä kylmä, tympeä nippu satasia. Tai itkettäisi, mutta vain surusta.

P1230522

Mutta se siitä. Tapaus Justiina CASE CLOSED ja marmatus sikseen! Olen viimein saanut kuvia tuosta elämäni onnellisimmasta päivästä! Meidän ihanista rennoista häistä! Varautukaa hääsiirappiin ja kuvatulvaan viikonloppuna!