Neuvojat !

Moikkailusta onkin hyvä päästä neuvojiin. Ihmisiin, jotka tietävät asioista niin paljon, etteivät kerta kaikkiaan voi pitää sitä kaikkea infoa omana tietonaan. Ei. Kun se tieto on pakko jakaa! Tai sitten ei edes tiedetä mistään mitään, mutta neuvotaan silti.

23395_10151347877863544_800119031_n

Vaikka alustus kuulostaa siltä, että puhuisin nyt itsestäni, niin lälläslää, enpäs puhukaan, vaan vieritän syyn muiden niskoille. Tai selvä, tavallaan puhun itsestäni. Koska olen joutunut neuvojan uhriksi.  (ja varmasti sortunut neuvomaan itsekin – Tuomas tietää miten ärsyttävää on, kun joku kitisee kesken treenin jostain pienestä asentovirheestä)

Kas kun tällainen värikoodia Muumipeikko oleva ruikelo menee salille hillosipulinuttura tutisten,  on hyvinkin mahdollista, että punttipenalla herää jonkinlainen suojeluvaisto. Voi, tuo kalvakka Pikku-Myy on pulassa! Hän tarvitsee apua! Minäpä menen häntä auttamaan! Hän ei tiedä mitä hän tekee. On aivan yksin täällä suurella salilla. Raukkaparka. Siellä hän nyt ähräytyy laitteen alle. Voi ei – murskaantuuko hän! Mitä hän tekee!!

Voi miten ritarillisia ovatkaan olleet ne kaikki neuvonantajat, jotka ovat tulleet kertomaan, kuinka niitä salilaitteita käytetään. Voi kiitos kovasti! Ai ihanko todella polven ojennuslaitteessa ojennetaan polvea, eikä tehdä pääsääntöisesti lantionostoja? Oho. Kaikenlaista!  Ai ihan todellako vaakaprässissä työnnetään kelkkaa rintamasuunta eteenpäin, eikä sivuttain? Hups. Silly me! Ai ihanko todella avustetussa leuanvetohärvelissä vedellään leukoja tai tehdään ojentajadippejä. Ai mitä, eikös tää oo nimenomaan porraskone? Aijaa, no hitsit, oon taas ihan sekaisin. TIRSK.

IMG_2549[1]

On ihan parasta, kun puuhastelet kaikessa rauhassa, toimiisi keskittyneenä ja joku tulee huvittuneena kertomaan, että se laite on muuten siihen ja siihen käyttötarkoitukseen. Sepä kiintoisaa. Mutta eikö tärkeintä ole saada hyvä tuntuma lihakseen? Jos se onnistuu hyödyntämällä laitetta johonkin toiseen käyttötarkoitukseen, asia lienee fine. Eipä sillä, että kovin usein tätä tekisin, koska perusliikkeet kunniaan, mutta kuitenkin. Silloin tällöin on enemmän kuin mukavaa kehitellä toisenlaista ärsykettä. Ja koska Nathalia Melo.

Minähän olen sielultani todellinen bessewisser ja rakastan sitä, että saan ohjata, auttaa tai ihan puhtaasti päteä. Mutta suinpäin kyselemättä en (yleensä) tuntemattomien puuhasteluun puutu, vaikka välillä mieli tekisi. Erityisesti silloin, kun joku kaveriaan ehkä viikon verran kokeneempi saliharrastelija opastaa sitä kaveriaan ihan päin prinkkalaa. Tai kun joku personal traineriksi itseään tituleeraava henkilö väittää kivenkovaan asiakkaalleen, että ylätaljaveto eteen on rintalihasliike ja rasvakudos on ihan samaa kudosta kuin se lihaskudoskin.

IMG_4566[1]

Neuvojat ovat niin päteviä, että heidän on välttämätöntä auttaa muita. He ovat ainakin lukenet muita enemmän Lihastohtoria ja katsoneet housunetumus kovana Nyyssölän videoita. Siihen se tietämys sitten usein jääkin. On nähty vähän liikaa meemejä, joissa mainitaan, että ei se ole kyykky eikä mikään, jos pylly ei osu maahan. Eikä se ole treeni eikä mikään, jos se ei kestä 75min. Eikä salille kannata edes mennä, ellei sieltä poistu kakat housussa ja silmämunat verisinä. Koska itse Bullikin sanoi, että pitää vähän turahtaa housuun treenin aikana. Niin että se on sitten niin.

Kun on täällä muitakin tapoja toimia, kuin vuonna -75 joltain salimarkulta, kreatiiniivaihtokaupalla saadussa ohjelmassa lukee. Ihmiset käyvät salilla erilaisten motiivien vuoksi. Koskaan ei voi tietää, vaikka henkilö olisi tekemässä kevyttä pumppailua koska on jo treenannut viisi kertaa sinä päivänä.  Turha siihen on silloin mennä lyömään tamburiinilla vauhtia, että nyt loppuu se lälläröinti. Koskaan ei voi tietää, vaikka henkilöllä olisi keinonivel, joka estää tietyt liikelaajuudet. Turha siihen on sitten mennä  kertomaan, että nyt kuule Hilkka – se on aaaaasss to the grass! Or go home!

IMG_2290[1]

Minua saa tulla kyllä neuvomaan  jos rämistelen 40min alas vinopenkkiä, kun en ymmärrä sen mekaniikkaa. (Kiitos mukavalle fyssariopiskelijapojalle, joka pelasti kasvoni asiakkaan silmissä!) Jatkossakin siis tervetuloa pelastamaan neitoa hädästä! Mutta jos teen ihan syystä seisten kulmasoutua taljassa. Tai ihan tarkoituksella työntelen prässiä kylkiasennossa. Tai teen mitä tahansa akrobaattisia liikkeitä tai twerkkauksia kesken treenin.  Niin ei samperi tarvitse tulla sanomaan, että eikös tuo nyt aika paljon hapota jalkoja ihan turhaan kun selkää on tarkoitus treenata. Netistä luin että…

Öööörröör.

Moikkaillaan ja keskitytään omiin treeneihin! Ja banaanit on aivan hyviä treenin jälkeen.